Buda Márton: Ez egy felhasználóbarát fesztivál

Pár nap és megnyitja kapuit az Egyetemisták és Főiskolák Országos Turisztikai Találkozója, az EFOTT. Zánkán már javában folynak az előkészületek, hogy minden adott legyen a fesztiválozók szórakozásához. A nyitó napra vonattal érkezőket rezesbanda kíséri a fesztivál területére, a helyszínről pedig az MR2-Petőfi Rádió minden nap élőben jelentkezik, ezáltal az is fesztiválhangulatban érkezik majd, aki nem az első nap ver sátrat Zánkán.

MTVA-Buda Marton a Balatonon

Hamarosan vége a strigulák húzogatásának, irány Zánka! Akik vonattal közelítik meg az Új Nemzedék Központot, egy rezesbanda hangulatindítójára figyelhetnek fel, akik zenéjükkel egészen a 209 hektáros terület bejáratáig kísérik a fesztiválozókat. Már június 25-én, a nyitónapon látványos, sok fellépős show-ra, nagy tombolásra számíthatnak látogatók, és ez az állapot bizonyosan csak fokozódik egészen 30-áig. Ehhez nyújt segítséget a Petőfi Rádió, azon belül is Buda Márton és csapata, akik a fesztivál ideje alatt a Nagysátor és a Rauch Aréna közé felépített stúdióból tudósítanak majd.

Minden nap délután négytől hatig jelentkezünk a helyszínről, valamint szombaton egészen húsz óráig követhetik nyomon a fesztivál történéseit a rádióhallgatók. A műsor az Egész úton a Petőfi Rádióban az EFOTT-ról címet viseli majd abban az egy hétben. Fél óránként új témákkal foglalkozunk, valamint újabb és újabb megszólalók állnak a mikrofonjaink mögé – kezdi lelkesen Marci – Lesz retrosáv, ahol arról beszélgetünk, milyen volt a helyszín, mikor még úttörőtáborként üzemelt, és milyen korszerű központtá nőtte ki magát, továbbá beszélgetünk a slam poetry-sekkel, táncházazunk, megszólaltatjuk a fesztivál előadóit rajongóikkal együtt, szóval izgalmasnak ígérkezik a következő hét.”

Buda Marcinak nem ez lesz az első rádiós kitelepülése. Amikor egy Veszprém megyei csatornánál dolgozott, kipróbálhatta magát a stúdió falain túl is. Elmondása szerint nagyon szeret az emberekkel közvetlenül érintkezni, örül, ha a mobil stúdió előtt elhaladók érdeklődnek a munkájuk felől. Zánkán még nem járt sosem, így pont kapóra jön az EFOTT-os lehetőség.

Inkább a déli parton töltöttem sok időt a rokonainknál, néha ellátogattam ugyan az északi részre is, de Zánkáig valahogy sosem jutottam el. Az EFOTT-ot viszont ismerem, tavaly elmentünk a velencei helyszínre a barátokkal, igazán jól sikerült buli kerekedett belőle, megérte – nevet sokat sejtetően a műsorvezető. – Szerintem ez egy nagyszerű esemény, szuper koncertek vannak, jók a programok, az emberek is közvetlenek, szóval bizton állíthatom, ez a fesztivál nagyon felhasználóbarát. Várom az ottani munkát, igazán érdekesnek ígérkezik.”

Izzítsák tehát a rádiókészülékeket, és hangolódjanak a június 25-én kezdődő fesztiválra, sok zene, színes programok, a Balaton és persze Buda Marciék várják önöket!

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Kutyabarátság a Művészetek Völgyében Fesztiváloznál, de nem szeretnéd otthon hagyni a kutyádat? Olyan eseményt keresel, ahol a kiskedvencet is szívesen fogadják? Mitől kutyabarát egy fesztivál? Erről olvashatsz a továbbiakban. Völgy2017 A Művészetek Völgye idén már hivatalosan is...
A megszokások Szigete langyos, amolyan se hal, se hús volt ez a Sziget hét. egy hét lődörgés, hol együtt, hol külön. soha ilyen kevés koncerten még nem voltam. soha ilyen kevés helyszínt még nem látogattam meg. soha ilyen nyugalmas, unalmas Szigetem nem volt még. kezdem ...
Ez kész! – azaz itt a 8. AlteRába fesztivál programja Ebben az esztendőben az AlteRába fesztivál terítette ki lapjait legkorábban. Olyannyira, hogy már a fő koncertek programbontása is elérhető, nem csak napra, de órára pontosan is. A kétszeres Pro Art díjas fesztivált nyáron rendezik meg már nyolcadszo...