Buda Márton: Ez egy felhasználóbarát fesztivál

Pár nap és megnyitja kapuit az Egyetemisták és Főiskolák Országos Turisztikai Találkozója, az EFOTT. Zánkán már javában folynak az előkészületek, hogy minden adott legyen a fesztiválozók szórakozásához. A nyitó napra vonattal érkezőket rezesbanda kíséri a fesztivál területére, a helyszínről pedig az MR2-Petőfi Rádió minden nap élőben jelentkezik, ezáltal az is fesztiválhangulatban érkezik majd, aki nem az első nap ver sátrat Zánkán.

MTVA-Buda Marton a Balatonon

Hamarosan vége a strigulák húzogatásának, irány Zánka! Akik vonattal közelítik meg az Új Nemzedék Központot, egy rezesbanda hangulatindítójára figyelhetnek fel, akik zenéjükkel egészen a 209 hektáros terület bejáratáig kísérik a fesztiválozókat. Már június 25-én, a nyitónapon látványos, sok fellépős show-ra, nagy tombolásra számíthatnak látogatók, és ez az állapot bizonyosan csak fokozódik egészen 30-áig. Ehhez nyújt segítséget a Petőfi Rádió, azon belül is Buda Márton és csapata, akik a fesztivál ideje alatt a Nagysátor és a Rauch Aréna közé felépített stúdióból tudósítanak majd.

Minden nap délután négytől hatig jelentkezünk a helyszínről, valamint szombaton egészen húsz óráig követhetik nyomon a fesztivál történéseit a rádióhallgatók. A műsor az Egész úton a Petőfi Rádióban az EFOTT-ról címet viseli majd abban az egy hétben. Fél óránként új témákkal foglalkozunk, valamint újabb és újabb megszólalók állnak a mikrofonjaink mögé – kezdi lelkesen Marci – Lesz retrosáv, ahol arról beszélgetünk, milyen volt a helyszín, mikor még úttörőtáborként üzemelt, és milyen korszerű központtá nőtte ki magát, továbbá beszélgetünk a slam poetry-sekkel, táncházazunk, megszólaltatjuk a fesztivál előadóit rajongóikkal együtt, szóval izgalmasnak ígérkezik a következő hét.”

Buda Marcinak nem ez lesz az első rádiós kitelepülése. Amikor egy Veszprém megyei csatornánál dolgozott, kipróbálhatta magát a stúdió falain túl is. Elmondása szerint nagyon szeret az emberekkel közvetlenül érintkezni, örül, ha a mobil stúdió előtt elhaladók érdeklődnek a munkájuk felől. Zánkán még nem járt sosem, így pont kapóra jön az EFOTT-os lehetőség.

Inkább a déli parton töltöttem sok időt a rokonainknál, néha ellátogattam ugyan az északi részre is, de Zánkáig valahogy sosem jutottam el. Az EFOTT-ot viszont ismerem, tavaly elmentünk a velencei helyszínre a barátokkal, igazán jól sikerült buli kerekedett belőle, megérte – nevet sokat sejtetően a műsorvezető. – Szerintem ez egy nagyszerű esemény, szuper koncertek vannak, jók a programok, az emberek is közvetlenek, szóval bizton állíthatom, ez a fesztivál nagyon felhasználóbarát. Várom az ottani munkát, igazán érdekesnek ígérkezik.”

Izzítsák tehát a rádiókészülékeket, és hangolódjanak a június 25-én kezdődő fesztiválra, sok zene, színes programok, a Balaton és persze Buda Marciék várják önöket!

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Újoncok az EFOTT színpadán A régi nagymotorosokon kívül számos olyan ismert névvel is találkozhatunk majd Zánkán, akik az EFOTT történetében most először állnak színpadra. Az elsőt senki sem felejti el, így garantált, hogy erre a különleges alkalomra mind a fellépők, mind a kö...
Ha minden simán ment volna, nem is mi lettünk volna – Indoor fesztiv... Már meg sem lepődöm azon, hogy a fejünkben szépen megtervezett indulás, a megérkezés, a megtekintendő koncertsorrend nem úgy alakul, ahogyan szeretnénk. Pedig az első akadályt könnyebben vettük, mint máskor. Csak aztán jött a 100-as busz az Örs vezér...
AlteRába Fesztivál – nyáron már hatodszorra! Idén is AlteRába, nyáron már hatodszorra rendezik meg a körmendi fesztivált, melyet sokan csak az ország legnagyobb kerti partijaként emlegetnek.  A VI. AlteRába ebben az évben is öt napon át tartó felhőtlen szórakozást ígér július 14-18-ig a körmen...