Buda Márton: Ez egy felhasználóbarát fesztivál

Pár nap és megnyitja kapuit az Egyetemisták és Főiskolák Országos Turisztikai Találkozója, az EFOTT. Zánkán már javában folynak az előkészületek, hogy minden adott legyen a fesztiválozók szórakozásához. A nyitó napra vonattal érkezőket rezesbanda kíséri a fesztivál területére, a helyszínről pedig az MR2-Petőfi Rádió minden nap élőben jelentkezik, ezáltal az is fesztiválhangulatban érkezik majd, aki nem az első nap ver sátrat Zánkán.

MTVA-Buda Marton a Balatonon

Hamarosan vége a strigulák húzogatásának, irány Zánka! Akik vonattal közelítik meg az Új Nemzedék Központot, egy rezesbanda hangulatindítójára figyelhetnek fel, akik zenéjükkel egészen a 209 hektáros terület bejáratáig kísérik a fesztiválozókat. Már június 25-én, a nyitónapon látványos, sok fellépős show-ra, nagy tombolásra számíthatnak látogatók, és ez az állapot bizonyosan csak fokozódik egészen 30-áig. Ehhez nyújt segítséget a Petőfi Rádió, azon belül is Buda Márton és csapata, akik a fesztivál ideje alatt a Nagysátor és a Rauch Aréna közé felépített stúdióból tudósítanak majd.

Minden nap délután négytől hatig jelentkezünk a helyszínről, valamint szombaton egészen húsz óráig követhetik nyomon a fesztivál történéseit a rádióhallgatók. A műsor az Egész úton a Petőfi Rádióban az EFOTT-ról címet viseli majd abban az egy hétben. Fél óránként új témákkal foglalkozunk, valamint újabb és újabb megszólalók állnak a mikrofonjaink mögé – kezdi lelkesen Marci – Lesz retrosáv, ahol arról beszélgetünk, milyen volt a helyszín, mikor még úttörőtáborként üzemelt, és milyen korszerű központtá nőtte ki magát, továbbá beszélgetünk a slam poetry-sekkel, táncházazunk, megszólaltatjuk a fesztivál előadóit rajongóikkal együtt, szóval izgalmasnak ígérkezik a következő hét.”

Buda Marcinak nem ez lesz az első rádiós kitelepülése. Amikor egy Veszprém megyei csatornánál dolgozott, kipróbálhatta magát a stúdió falain túl is. Elmondása szerint nagyon szeret az emberekkel közvetlenül érintkezni, örül, ha a mobil stúdió előtt elhaladók érdeklődnek a munkájuk felől. Zánkán még nem járt sosem, így pont kapóra jön az EFOTT-os lehetőség.

Inkább a déli parton töltöttem sok időt a rokonainknál, néha ellátogattam ugyan az északi részre is, de Zánkáig valahogy sosem jutottam el. Az EFOTT-ot viszont ismerem, tavaly elmentünk a velencei helyszínre a barátokkal, igazán jól sikerült buli kerekedett belőle, megérte – nevet sokat sejtetően a műsorvezető. – Szerintem ez egy nagyszerű esemény, szuper koncertek vannak, jók a programok, az emberek is közvetlenek, szóval bizton állíthatom, ez a fesztivál nagyon felhasználóbarát. Várom az ottani munkát, igazán érdekesnek ígérkezik.”

Izzítsák tehát a rádiókészülékeket, és hangolódjanak a június 25-én kezdődő fesztiválra, sok zene, színes programok, a Balaton és persze Buda Marciék várják önöket!

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Mit lehet csinálni napközben az EFOTTon? Ez a fesztivál nem csak a bagoly típusúaknak kedvez, nappal is bőven van mivel elfoglalni magunkat. Nézzük, mi mindent kínál az EFOTT június 25-30 között napközben, Zánkán. Kultúra és nevetés. A színházi előadások és filmvetítések idén sem maradna...
Ilyen volt a 2013-as fesztiválév – nagyértékelés Szeptember eleje van, így gyakorlatilag kimondhatjuk: véget ért az idei fesztiválszezon. Itt az idő tehát mindenkinek újra iskolába készülődni vagy munkába állni, a fesztbloggernek pedig nyarat értékelni. Nem is olyan egyszerű fesztiválszezon-értékel...
Fesztiválrezsi-csökkentés a Hegy’en Lassan elkezdődik a fesztiválszezon és ezzel együtt a tervezgetés is, hova, mikor, mennyiért érdemes menni. A Hegyalja Fesztivál szervezői kész tervvel álltak elő a többnapos bulizás költségeinek csökkentésére, a fesztiválrezsi-csökkentő csomag a fes...