Gönczi Gábor: ketrecharc lesz az EFOTT-on

Az egyzenekaros fesztiválnyitás helyett az idei EFOTT nyitónapján, június 25-én valóságos showműsor elevenedik meg a színpadon. Ráadásul ezt a 12-20 év közötti diákok ingyenesen élvezhetik – derült ki a fesztivál sajtótájékoztatóján, ahol bossaball pályán pattogtak a sztárok, záporoztak az információk és díszelegtek az úttörő nyakkendők.

logo_1356114734

Zánka megboldogult táborainak emlékére az érkezők úttörő nyakkendőket köthettek nyakukba, majd rögvest szemügyre vehették, mely sporttal durrant idén az egyébként is mozgalmas EFOTT. A bossaball hazánkban is újdonságnak számít, nemhogy egy fesztivál életében: a játék lényege, hogy a felfújható gumipályán és trambulinon ugráló csapat a magas hálón átjuttassa a labdát a másik térfelére. Mindezt a brazil bossanova zenéjére. Az Újbudai Sportcentrumban rendezett sajtótájékoztatón a profi játékosok (egyelőre 8-an vannak Magyarországon) mellett pattogott Martinek János olimpiai bajnok öttusázó, Majoross Gergely (válogatott jégkorongozó), Nagy Attila (jégkorong bíró) és Vitáris Iván is, az Ivan & The Parazol zenekarból.

Az Intim Torna Illegál a „kedvenc mindenükről”, a bicikliről énekelve teremtette meg a hangulatot, majd a zánkai Új Nemzedék Központ képviseletében Siklódi Levente árulta el, hogy céljuk a Balaton fiatalokkal való megtöltése, ehhez pedig kiváló alkalom az EFOTT. Dr. Mihalovics Péter, új nemzedék jövőjéért felelős miniszteri biztos bejelentette, hogy az EFOTT nyitónapjára a 12-20 év közötti, közoktatási intézményben tanuló diákok ingyenesen léphetnek be. Kiderült az is, hogy a fesztivált egy igazi, és hazánkban egyedülálló showműsor indítja. Gönczi Gábor és zenekara, a Smile Rock Circus adja ehhez a biztos alapot:

„A fesztivál nyitónapjának lényege, hogy nagyot szóljon, és ez egészen biztosan hatalmas durranás lesz – kezdte Gönczi Gábor. – Nemcsak produkciók követik majd egymást, hanem az előadók egymás színpadára lépnek, így például Kovács Kati mellé becsatlakozik Radics Gigi, Ganxsta Zolee és a Kartellel szópárbajt vív Majka és Curtis, de azt gondolom, hogy a KFT és az Ivan&The Parazol, Nagy Feró és a Beatrice a Kowalsky meg a Vega-val, illetve az Animal Cannibals és Hősök párosítások is tartogatnak izgalmakat. Külön-külön és közösen is énekelnek, utóbbi mindig az idősebb generáció repertoárjából választott szám lesz. Szerintem egy három órás ketrecharc elevenedik majd meg a színpadon”.

A stand up mellett egy új műfaj, a slam poetry is mindennapos programlehetőség lesz a fesztiválon. Ennek örömére a slam poetry bajnok páros, MonDDay a sajtótájékoztatón 3 percet kapott, hogy versbe szedve mondja el az EFOTT-fellépők névsorát. A 100 zenekarból 30 fért bele ebbe az időbe.

Maszlavér Gábor fesztiváligazgató az EFOTT szervezett turisztikai és gasztronómiai programjairól beszélt, valamint kitért a Budapest Bank Play Stage tehetségkutatóra is, amelyre 52 zenekar jelentkezett. Még lehet szavazni, melyik 10 zenekar koncertjét szeretnénk a fesztiválon meghallgatni.

Simon Gábor, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) elnökségi tagja elmondta, hogy a bossaball mellett számos vízi és szárazföldi sport áll majd az érdeklődők rendelkezésére, amelyek tulajdonképpen már a jegypénztáraknál elkezdődnek. És folytatódhatnak a MOL Bringaprogramjával, ingyenes biciklikölcsönzéssel, vagy akár az EFOTT-ról szervezett kerékpáros túrákkal – tette hozzá Szollár Domokos. 

Nézd meg a képeket is!