Csak szabadon…

Az eddigi szezon legjobb, és egyben leghosszabb, sajtótájékoztatóját tartotta ma az EFOTT gárdája. Láttunk egy fura új játékot, kaptunk kis Intim Tornát, slam poetry-t, palacsintát és nyakkendőt, úttörősre hajazót. Ha ilyen lesz a fesztivál, akkor tényleg az nyár egyik legjobb bulija lesz!

Gönczi Gábor a házigazda szerepében igazán élvezte a dolgát, vagy ha nem, hát akkor nagyon jól játszotta, hogy élvezi a helyzetet. Vidám, pörgős hangulatot teremtett, ritka az a sajtóesemény, amin ennyire kevés az unatkozós rész (a labdázás sikerült kicsit hosszúra, no meg sosem szerencsés, ha egy minisztériumi ember is mikrofonhoz jut).

Az EFOTT-ra nem nagyon kell agitálni a népet, hogy menjen, az egyetemisták és a főiskolások hálás közönség, pláne, ha eleve nekik szól egy fesztivál. Idén Zánka lesz a helyszín, jól egymásra találtak a rendezvénnyel, egyidősek is, tán nem hinnéd, de mindegyik 38 éves. Két év múlva lesz nagy hepaj, nem kétséges!

És, hogy mit lehet kiemelni a programból? Először is a nulladik napot, ahol nem az a lényeg, hogy külön-külön kik a fellépők, hanem az, hogy nem lesz külön-külön. Mert együtt, egymással fognak fellépni. De ne számítson senki hosszú próbák alatt kialakult, centire kimért produkciókra, mert a fellépők ott a színpadon hozzák majd össze a produkciót. Állítólag előre maximum annyit beszélnek meg, hogy melyik számot adják elő, és milyen hangnemben.
Ismerjük el, ez elég izgalmasan hangzik!

A ma látott fura sport is ott lesz Zánkán, felfújják a pályát, aztán mindenki próbálkozhat, míg bírja szusszal. A Bossaball magyar rajongóinak száma talán épp csak kitesz két csapatot, legalábbis most még ez az állás, de lehet, hogy az EFOTT után ez a szám látványos növekedésnek indul. A látottak alapján annyit mondhatok, hogy ha egy ugrálóasztalon nem bírod 5 percnél tovább, vagy már az is gondot okoz, hogy egy légvárban hosszabban megtartsd az egyensúlyod, akkor ez a játék nem biztos, hogy neked való. De ha bírod az ugrálást, meg leginkább bírod szusszal, akkor igazán szórakoztatónak fogod találni ezt a sportot. A szabályokat most nem részletezném, nem is tudnám, eredj Zánkára, ott majd elmondanak minden tudnivalót.

Ha beleszólnál a programba, akkor az EFOTT-nál az sem lehetetlen. A Budapest Bank Play Stage zenei tehetségkutató versenyének tíz nyertese felléphet a fesztiválon, a közönségszavazás győztese pedig nem máshol, mint a nagyszínpadon játszhat. A tehetségkutatóra jelentkezett zenekarokra a Facebookon indul majd szavazás, mely június 11-ig tart. A közönség és a szakmai zsűri is 5-5 fellépőt választ majd, akik mind fellépési lehetőséghez jutnak, de közülük június 18-ig lehet majd kiválasztani azt, aki megtaposhatja a nagyszínpad deszkáit is.

És, hogy mindezeken kívül mi lesz még? Ingyen bringa, sport döntők, barátságos árak, jó kedv és, remélhetőleg, jó idő. Mindez csak szabadon …

Nézd meg a képeket is!

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Ez a szám jusson eszedbe, mikor ma reggel sétálsz a munkába! ...és biztosan vidámabban indul a napod! Igaz, hogy még csak a munkahét fele telt el, de kitartás, már nincs sok hátra! Nekem ma reggel a ragyogó napsütésben talpalva a melóhely felé ez a kicsit giccses, de határozottan jobb hangulatot adó dal jutott...
Teltház és újdonságok a Fishingen Csak úgy mint tavaly, idén is már elővételben elkelt az összes jegy a Fishing on Orfűre, pedig még tartogatnak meglepetéseket a szervezők. Lesz Víziszínpad és OFF programok is természetesen, de haladjunk csak szépen sorban: Idén víziszínpaddal...
családi produkció nehéz ügy egy Edda koncerthez ajánlót írni, még akkor is, ha nem is olyan rég az ajánló írója egy aránylag jó produkciót látott tőlük. mert, hát ott van Attis, akit mai, illetve (jó) pár éve kialakult állapotában bizony nehéz szeretni. meg, ugye. ott...