Csak szabadon…

Az eddigi szezon legjobb, és egyben leghosszabb, sajtótájékoztatóját tartotta ma az EFOTT gárdája. Láttunk egy fura új játékot, kaptunk kis Intim Tornát, slam poetry-t, palacsintát és nyakkendőt, úttörősre hajazót. Ha ilyen lesz a fesztivál, akkor tényleg az nyár egyik legjobb bulija lesz!

Gönczi Gábor a házigazda szerepében igazán élvezte a dolgát, vagy ha nem, hát akkor nagyon jól játszotta, hogy élvezi a helyzetet. Vidám, pörgős hangulatot teremtett, ritka az a sajtóesemény, amin ennyire kevés az unatkozós rész (a labdázás sikerült kicsit hosszúra, no meg sosem szerencsés, ha egy minisztériumi ember is mikrofonhoz jut).

Az EFOTT-ra nem nagyon kell agitálni a népet, hogy menjen, az egyetemisták és a főiskolások hálás közönség, pláne, ha eleve nekik szól egy fesztivál. Idén Zánka lesz a helyszín, jól egymásra találtak a rendezvénnyel, egyidősek is, tán nem hinnéd, de mindegyik 38 éves. Két év múlva lesz nagy hepaj, nem kétséges!

És, hogy mit lehet kiemelni a programból? Először is a nulladik napot, ahol nem az a lényeg, hogy külön-külön kik a fellépők, hanem az, hogy nem lesz külön-külön. Mert együtt, egymással fognak fellépni. De ne számítson senki hosszú próbák alatt kialakult, centire kimért produkciókra, mert a fellépők ott a színpadon hozzák majd össze a produkciót. Állítólag előre maximum annyit beszélnek meg, hogy melyik számot adják elő, és milyen hangnemben.
Ismerjük el, ez elég izgalmasan hangzik!

A ma látott fura sport is ott lesz Zánkán, felfújják a pályát, aztán mindenki próbálkozhat, míg bírja szusszal. A Bossaball magyar rajongóinak száma talán épp csak kitesz két csapatot, legalábbis most még ez az állás, de lehet, hogy az EFOTT után ez a szám látványos növekedésnek indul. A látottak alapján annyit mondhatok, hogy ha egy ugrálóasztalon nem bírod 5 percnél tovább, vagy már az is gondot okoz, hogy egy légvárban hosszabban megtartsd az egyensúlyod, akkor ez a játék nem biztos, hogy neked való. De ha bírod az ugrálást, meg leginkább bírod szusszal, akkor igazán szórakoztatónak fogod találni ezt a sportot. A szabályokat most nem részletezném, nem is tudnám, eredj Zánkára, ott majd elmondanak minden tudnivalót.

Ha beleszólnál a programba, akkor az EFOTT-nál az sem lehetetlen. A Budapest Bank Play Stage zenei tehetségkutató versenyének tíz nyertese felléphet a fesztiválon, a közönségszavazás győztese pedig nem máshol, mint a nagyszínpadon játszhat. A tehetségkutatóra jelentkezett zenekarokra a Facebookon indul majd szavazás, mely június 11-ig tart. A közönség és a szakmai zsűri is 5-5 fellépőt választ majd, akik mind fellépési lehetőséghez jutnak, de közülük június 18-ig lehet majd kiválasztani azt, aki megtaposhatja a nagyszínpad deszkáit is.

És, hogy mindezeken kívül mi lesz még? Ingyen bringa, sport döntők, barátságos árak, jó kedv és, remélhetőleg, jó idő. Mindez csak szabadon …

Nézd meg a képeket is!

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

aki születésnapjára is turnét kért emlékszem, ifjú koromban szüleim, nagyszüleim örömmel bosszantottak azzal, hogy imádott zenészeim mennyire pillanat emberek, hogy a zenélés nem olyan szakma, amit hosszan lehet csinálni, és csak nem gondolom, hogy ezek az emberek majd 50 évesen is sz...
Fesztiválrezsi-csökkentés a Hegy’en Lassan elkezdődik a fesztiválszezon és ezzel együtt a tervezgetés is, hova, mikor, mennyiért érdemes menni. A Hegyalja Fesztivál szervezői kész tervvel álltak elő a többnapos bulizás költségeinek csökkentésére, a fesztiválrezsi-csökkentő csomag a fes...
Korál original ha azt mondom, hogy május 17-én Korál a Barba Negra Track-ben, akkor az emberek egy része megrántja a vállát, hogy na és, egy másik része meg visszakérdez, hogy mi a fene az a Korál? egy dolog biztos, a visszakérdezők mindegyike 20as éveit járja, vag...