Walkó Csabát dalra, Fehér Balázst csínyre készteti a Balaton

Fehér Balázs bulizni szökött, a Compact Disco tagjai pedig minden évben Zánka mellett lazulnak. A balatoni élményeket emlegető hazai kedvencek mellett az idei EFOTT elektronikus, drum and bass és house vonalát egy igazi sztár DJ, Alex Kenji is erősíti majd.

A Compact Disco idén másodjára állhat az EFOTT színpadára. A srácok szerint a tavalyi koncert felejthetetlen élmény volt, idén pedig ezt próbálják meg felülmúlni, kis ízelítőt adva legújabb albumukból is. Walkó Csaba külön örül, hogy idén Zánkán lesz a fesztivál, hiszen különleges élmények kötik a környékhez.

logo_1356114734

„A családomnak Zánkától pár kilométerre van egy nyaralója, úgyhogy gyerekkoromban minden nyarat itt töltöttem. A srácokkal is sokat lazulunk a Balaton partján, sőt kifejezetten inspirálóan hat ránk a környék. A második lemez dalai közül sok született meg itt, többek között talán a legismertebb számunk, a Feel the Rain is – árulja el a zenekar frontembere. Az EFOTT-on mindig hatalmas a hangulat, fesztiválozóként is szeretjük az eseményt, nem csak fellépőként. Koncert után idén is szeretnénk tovább bulizni a közönséggel.”

A The Carbonfools egyre nagyobb népszerűségre tesz szert itthon és külföldön egyaránt. 2011-ben felléptek az Egyesült Királyságban a Dreadzone-nal, meghódították már a szerbiai Exit és Trenchtown fesztiválokat, nyár végén pedig Amerikában is igyekeznek megvetni a lábukat. Addig azonban még rengeteg koncert és az EFOTT színpada is vár rájuk.

„A tavalyi EFOTT-ra az egyik ausztrál barátomat is elvittem, aki teljesen odáig volt a hangulatért. Szerintem ez a fesztivál akkor a legjobb, ha vízparton van, a Balatonhoz pedig engem is sok emlék fűz. Volt olyan, hogy délután elindultam a strandra, aztán hajnali kettőkor édesapám a helyi szórakozóhelyen talált rám. Oda igyekezve ráadásul belegabalyodott egy kerítésbe és elkezdett vérezni a lába, szóval volt bonyodalom rendesen” – mesélte Fehér Balázs.

A fesztivál nemzetközi vonalát egy igazi sztár DJ, Alex Kenji erősíti majd, akit aligha kell bemutatni a house szerelmeseinek. Az olasz zenész több mint 10 éve kápráztatja el izgalmas tech-house szettjeivel a stílus kedvelőit a világ minden táján. Magyarországon is több teltházas bulit tudhat már maga mögött. Legutóbbi, Nadia Alival és Starkillers-szel közös slágere, a Pressure a legnagyobb fesztiválok és klubok himnusza lett, és a zánkai éjszakából sem hiányozhat majd. Vele együtt a Rauch Aréna pénteki lineup-ja igazi csemegének ígérkezik: Deniz Koyu és Danny Avila is ekkor pörgeti a hangulatot. A további napokon pedig többek között a Kosheen DJs, a Brains, a Neo, Chris Lawyer és Dynamite MC áll az elektronikus zene szerelmeseinek szolgálatába.

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

A megszokások Szigete langyos, amolyan se hal, se hús volt ez a Sziget hét. egy hét lődörgés, hol együtt, hol külön. soha ilyen kevés koncerten még nem voltam. soha ilyen kevés helyszínt még nem látogattam meg. soha ilyen nyugalmas, unalmas Szigetem nem volt még. kezdem ...
Még 100 nap a VOLTig! Pontosan 100 nappal a kapunyitás előtt újabb nemzetközi sztárokat és 30 hazai előadót jelentettek be a VOLT Fesztivál szervezői. A korábban nyilvánosságra hozott nevek mellett színpadra lép Sopronban a Knife Party, Bonobo, Borgore, a Turboweekend és ...
Teljes a VOLT programja Alig három héttel a 21. VOLT Fesztivál indulása előtt újabb 10 helyszín programját hozták nyilvánosságra a szervezők. Borfesztivál, gasztronómiai élmények, beszélgetések, előadások, újabb zenei helyszínek, vidámpark és képzőművészeti látványstúdió me...