Ingyenes megakoncerttel ünnepli 10. születésnapját a PASO

Tizedik születésnapját nagyszabású, ingyenes koncerttel ünnepli a Pannonia Allstars Ska Orchestra (PASO). A ska zene nemzetközi szinten is elismert magyar nagykövetei június 8-án a budapesti Szabadság téren az elmúlt évtized legnagyobb slágereivel és vendégművészekkel táncoltatják meg a Belvárosi Fesztivál közönségét.

Magával ragadó hangulatú, életvidám, táncolós, ugrálós két órára készülhetnek azok, akik június 8-án este 8-tól a Pannonia Allstars Ska Orchestra fellépését választják szombat esti programnak a budapesti Szabadság téren. A PASO az ingyenes Belvárosi Fesztiválon tartja tizedik születésnapi nagykoncertjét, amelyre válogatott repertoárral és vendégekkel készül.

A zenekar életében fontos mérföldkő ez a jubileum, ezért igazi best of programot adunk elő. A Facebook-on megszavaztattuk a rajongóinkat, hogy mit szeretnének leginkább hallani, és ez alapján biztosan felcsendül például a Gagarin, A Tenkes kapitánya, a Hungarian Dish és a Babylon Focus is. Több régebbi számot is előveszünk erre az alkalomra, úgyhogy az ős-PASO rajongók is megtalálják a műsorban a kedvenceiket, és persze válogatunk a tavaly megjelent Lovemonster című albumunk újabb dalaiból is. A jubileumi koncerten velünk lesz Harcsa Veronika és Kiss Erzsi, akikkel négy év után újra élőben adjuk elő a Summertime című dalunkat, és fellép Szűcs Krisztián, a Heaven Street Seven énekese is. A zenekar számára nagy öröm, hogy Csáki Zoltán gitáros visszatért közénk, így újra a teljes PASO áll színpadra – mondta KRSa, a Pannonia Allstars Ska Orchestra frontembere.

A PASO csakis rá jellemző, vidám zenéjével az underground klubokból szinte pillanatok alatt jutott el a Sziget nagyszínpadára, ahonnan a legnagyobb hazai és külföldi fesztiválokig vezetett az út. A zenekar kihagyhatatlan szereplője az itthoni nyári fesztiváloknak, de a jamaicai eredetű ska zenét magyar motívumokkal fűszerező csapat energikus élő koncertjei már 17 ország közönségét hódították meg. Nem véletlen, hogy a Pannonia Allstars Ska Orchestrát a ska zene magyarországi nagyköveteiként emlegetik külföldön.

Sok emlékezetes fellépésünk volt például Belgiumban, Svájcban és Németországban, de különösen jó felidézni a budapesti Sziget, a hollandiai Lowlands és a szerbiai Exit Fesztivált, valamint azt a francia nagykoncertet, ahova külön minket hívtak meg, hogy jamaicai legendák előtt melegítsük be a közönséget. Hatalmas megtiszteltetés volt idén március 29-én a Londoni Nemzetközi Ska Fesztiválon főműsoridőben koncertezni, és már felmerült a visszatérés is. A közönségünk fantasztikus, és már külföldön is kialakult egy rajongói keménymagunk. Egy csapat például Angliából csak azért repült Budapestre tavaly novemberben, hogy meghallgassa a szimfonikus MüPa-koncertünket, de úgy tudjuk, hogy egy japán vendég arra az estére szintén miattunk utazott ilyen messzire. A június 8-i születésnapi nagykoncerttel igyekszünk megköszönni a felénk áradó szeretetet, és bízunk benne, hogy a zenekar következő tíz éve hasonlóan sikeres lesz – tette hozzá KRSa.

Részletek:

http://paso.hu/

http://www.facebook.com/pannoniaallstars

https://www.facebook.com/belfeszt

http://www.facebook.com/events/590170807662637/