III. Budavári Sörfesztivál: a legjobb hazai és nemzetközi ízekkel indul a nyár

Sörünneppel indul a fesztiválszezon, a III. Budavári Sörfesztivál június 13-tól közel 200 féle sörkülönlegességgel és számos újdonsággal várja a folyékony kenyér rajongóit. A kézműves sörfőzdék legújabb sörei mellett idén a ciderek is sokkal nagyobb szerepet kapnak, a látogatók a Ciderligetben kóstolhatják meg a legjobb italokat. A Várban a legjobb hazai főzdék és sörgyárak mellett a világ sörnagyhatalmai is képviseltetik magukat: a forró nyári estéken angol, ír, belga, cseh és német nedűkkel frissíthetik fel magukat a szomjas fesztiválozók.

Három a magyar igazság: június 13. és 16. között harmadik alkalommal rendezik meg a Budavári Sörfesztivált, az eseménynek ezúttal is a Vár pompás teraszai adnak otthont. A látogatók közel 200 féle sörrel, a hazai gyárak klasszikus ízeivel, a kézműves sörfőzdék minőségi nedűivel és a világ minden tájáról érkező import különlegességekkel találkozhatnak. A Fóti Kézműves Sörfőzde a méltán népszerű keserű mézzel, a Brandenecker Sörház különleges bodzás barnasörével, a Stari Sörfőzde pedig szilvás és búzasörrel várja a vendégeket. A fesztiválon debütál két új kézműves főzet is: júniusban készül el a Köleses Sör mézes-köleses itala és a Gyertyános Sörfőzde Elixír 18 elnevezésű, gyógynövényekből főzött söre. Idén sokkal nagyobb szerepet kapnak a ciderek, a vendégek a Ciderligetben próbálhatják a ki a legjobb, roppanós almából készült nedűket.

Az a tapasztalatunk, hogy a hazai gasztronómiai fesztiválok látogatói évről évre nyitottabbak a különleges magyar ízekre. A klasszikus márkák és az import sörök mellett egyre többen keresik a kézműves sörfőzdék termékeit. A fogyasztási szokások változását mutatja a sörvacsorák elterjedése is, amelyek elképzelhetetlenek az egyedi ízek nélkül. A magyarországi gasztronómiai sörfogyasztás még fiatal, de jó úton halad és nagyon gyorsan fejlődik. A III. Budavári Sörfesztivál megszervezésével nem titkolt célunk a folyamat támogatása, valamint a hazai sörfőzdék és minőségi csapolt sörök népszerűsítése. Számunkra a minőség az első, ezzel a hozzáállással tudjuk valóra váltani célkitűzéseinket és kiszolgálni a rendezvény törzsközönségét.” – ismertette a rendezvény céljait Kurucz Dániel, a Budavári Sörfesztivál egyik főszervezője.

A négynapos fesztiválon résztvevő Kisüzemi Sörfőzdék szerint szükség van arra, hogy a fővárosban is népszerűsítsék minőségi főzeteiket, a sörgasztronómiának pedig mindenképpen használ, ha nyilvánosságot kaphatnak termékeik.

„Rendkívül jó lehetőségnek tartjuk, hogy a kézműves főzőmesterek is képviseltethetik magukat a Budavári Sörfesztiválon. Örülünk, hogy idén is népszerűsíthetjük a kiváló minőségű hazai kézműves söröket, és bemutathatjuk a nagyközönségnek a hosszú évek munkájával tökéletesített termékeinket. A magyarországi sörkultúra ápolása elképzelhetetlen a kicsi, családias sörelőállító-műhelyek szakértelme nélkül” – mondta Vaskó György, a Kisüzemi Sörfőzdék Egyesületének elnöke.

A vendégek a már jól bevált 4 deciliteres betétdíjas korsókban fogyaszthatják a jobbnál jobb söröket, a kísérletező kedvű sörimádók pedig 2 deciliteres kóstoló adagokat is választhatnak. A könnyebb és gyorsabb kiszolgálás érdekében a szervezők kártyás fizetési rendszert építenek ki, hogy ezzel is tovább emeljék a fesztivál színvonalát. A napijegyért az újítások ellenére változatlanul 1999 forintot kell fizetni, amely a hazai fesztiválokon megszokott gyakorlattal ellentétben tartalmazza az első korsó sör árát is. A szemfülesek akár féláron is megszerezhetik a négy napos fesztiválbérletet, ha 2013. május 13. után regisztrálnak a Bónusz Brigádon megjelenő, korlátozott ideig érvényes ajánlatra.

A fesztiválozókat idén is számos szórakoztató program várja: a jó hangulatról többek között Charlie, a Ganxta Zolee és a Kartel, a Mystery Gang, a ZUP, a Balkan Fanatik, a Joe Cocker Coverband és a Doors Emlékzenekar gondoskodik. A humor rajongói a Dumaszínház előadásira koccinthatnak.

Idén a Budavári Sörfesztivál a forradalmian új online árurendelő és összehasonlító rendszert, a rendeljvelunk.hu rendszerét használja a termékek, alapanyagok beszerzéséhez.

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Morcheeba dalokkal zárul az idei Völgy Skye and Ross from Morcheeba koncerttel zárul a Művészetek Völgye július 31-én . A fesztivál utolsó napján, vasárnap este lép fel a világhírű Morcheeba két tagja, Skye and Ross, akik a slágereket és a zenei világot is magukkal hozzák a Morcheeba örök...
Zárd velünk a nyarat! Lassan ideje belegondolni: a 2018-as nyári szezon is a végéhez közelít. Az utolsó nagyobb fesztiválélményünk idén (is) Szegeden lesz, az ötvenedik SZIN-en. Most, ebben videós kedvcsinálóban végigvesszük hogy melyik színpad előtt találhattok...
Csak szabadon… Az eddigi szezon legjobb, és egyben leghosszabb, sajtótájékoztatóját tartotta ma az EFOTT gárdája. Láttunk egy fura új játékot, kaptunk kis Intim Tornát, slam poetry-t, palacsintát és nyakkendőt, úttörősre hajazót. Ha ilyen lesz a fesztivál, akkor té...