Még 100 nap a VOLTig!

Pontosan 100 nappal a kapunyitás előtt újabb nemzetközi sztárokat és 30 hazai előadót jelentettek be a VOLT Fesztivál szervezői. A korábban nyilvánosságra hozott nevek mellett színpadra lép Sopronban a Knife Party, Bonobo, Borgore, a Turboweekend és Skream. A száznál is több hazai fellépő között egyedi koncerttel tér vissza a Kaukázus, először lép fel a VOLTon Rúzsa Magdi és ByeAlex. Az idei fesztivál helyszínével kapcsolatban pedig április 4-én, a VOLT 20. születésnapján árulnak el minden információt a szervezők.

29622_10151156254224227_689538250_n

A legtöbben arra kíváncsiak, hogy az idei nyáron hol rendezik meg a 21. VOLT Fesztivált. Marad-e a soproni Lővérekben vagy új helyre költözik? Ezzel kapcsolatban április 4-én, sajtótájékoztató keretében árulnak el minden részletet a szervezők.

Knife Party
Az azonban már most is tudható, hogy az eddigi világsztár-kínálat mellett az idei VOLT vendége lesz júliusban – többek között – a feloszlott Pendulum kulcsfiguráit tömörítő, világszerte sikeres electro house duó, a Knife Party.

Turboweekend
Színpadra lép a dán hipster partik kedvence, az elektronikus hangzástól sem idegenkedő indie pop zenekar, a Turboweekend.

Bonobo
Live előadással jön Simon Green aka Bonobo, az elektronikus zene egyik legkifinomultabb DJ-producere.

Skream
Sopronba érkezik a dubstep legenda Skream, aki a Magnetic Man tagjaként a stílus legfontosabb előadói közé tartozik.

Klangkarussell
Az osztrák Klangkarussell, finom hangulatú szettjével bűvöli majd el a VOLT közönségét.

Borgore
A fesztiválon képviselteti magát a dubstep egyik legnagyobb slágergyárosa Borgore is.

A VOLT Fesztivál igazán illusztrisra sikeredett nemzetközi line-upja mellett a szervezők 30 hazai fellépőt is bejelentettek. „A kezdetek óta fontos számunkra, hogy a VOLT Fesztivál programkínálatában a hazai előadók számos műfajban és a lehető legnagyobb számban jelenjenek meg. Ma már büszkén mondhatjuk, hogy a világsztárok mellett a legtöbb hazai előadó a VOLTon fordul meg: száznál is több produkció fellépését tervezzük az idén, közöttük igazi különlegességeket és egyedi koncerteket is láthat a közönségünk. A 2013-as program összeállításakor nagy gondot fordítottunk arra, hogy a legfrissebb, legaktuálisabb bandák közül mutassunk be olyanokat, akikben hiszünk. Egyrészt fontos számunkra a megújulás, másrészt úgy látjuk, a zenekarok karrierje szempontjából is sokat segíthet egy-egy jól sikerült fesztiválfellépés ” – mondta el Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert, a VOLT főszervezői.

Hazai nevek
Hetekkel ezelőtt, elsőként került fel a VOLT honlapjára Ákos neve, aki a turné során kiemeltnek számító, kétórás koncerttel jelentkezik Sopronban. A nagyszínpados hazaiak között találjuk a Tankcsapda, a Quimby, a Supernem, a Punnany Massif, a Brains és az Anna & the Barbies csapatát. Ugyancsak a VOLT keretei között, erre az alkalomra összeállított programmal tér vissza a Kaukázus, akik elsőként a VOLTon mutatnak be új dalokat is. Először lép fel a VOLTon az Eurovíziós Dalverseny hazai indulója, ByeAlex, aki egy rá jellemző, meghitt hangulatú koncerttel várja rajongóit. Bár a zenekarában ketten is soproniak, és „civilben” többször megfordult már a VOLTon, színpadon azonban most először találkozhat a közönség Rúzsa Magdival. Új fellépőnek számít a VOLT programjában és nagyon készül a „premierre” a 10 éves Anti Fitness Club és a szervezők „felfedezettjei” közül a Mary Popkids, a The [hated] Tomorrow, Odett és persze a Majka Curtis BLR csapata. A törzs-VOLTosok közül idén sem hiányozhat a programból a Bëlga, a Fish!, a Ganxsta Zolee és a Kartell, a Kiscsillag, a Compact Disco, az Intim Torna Illegal, a Magashegyi Underground, a Nemjuci, a Soerii & Poolek, a Žagar és az idén 30 éves Pál Utcai Fiúk.

Napijegyek és bérletek, kedvezményes áron, április 14-ig kaphatók országszerte.

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Felemás hétvége + VOLT nagyértékelés A hétvégén véget ért az idei VOLT fesztivál a soproni Lővér kempingben. Az első két nap után (beszámoló itt) eléggé felemás folytatás következett, az összkép mégis pozitívnak mondható a fesztivál egészéről. A hajtás után 3-4. napi beszámolók és VOLT ...
Csak szabadon… Az eddigi szezon legjobb, és egyben leghosszabb, sajtótájékoztatóját tartotta ma az EFOTT gárdája. Láttunk egy fura új játékot, kaptunk kis Intim Tornát, slam poetry-t, palacsintát és nyakkendőt, úttörősre hajazót. Ha ilyen lesz a fesztivál, akkor té...
Sziget -1. nap: Cipő-emléknap A Sziget Mínusz egyedik napján az idei évben is magyar slágerek hangzanak fel, hazai sztárok előadásában. Azonban most nem a magyar dalokat ünnepeljük, hanem az idén tragikusan fiatalon elhunyt szerzőjükre, Cipőre emlékezünk. A fesztivál nagyszínpadá...