Quimby koncert december 22-én a PeCsa Music Hall-ban!

Az őszi Teátrum turné után, a színházak diszkrét plüss-báját magunk mögött hagyva vad rockandroll színpadra éhesen érkezik a csapat december 22-én a Pecsába.

A Quimby 2011-ben ünnepelte huszadik születésnapját egy teltházas Budapest Arénás koncerttel.

Idén már minden szempontból nagykorúvá érett a csapat. A huszonegyedik ugyan nem annyira kerek, mint a tavalyi évforduló, viszont azért azt a jó szokását továbbra is megtartaná a zenekar, hogy év végén egy nagyobb közösségi élményre csábítja a rajongókat. Ezúttal régi játszóterünk, a Pecsa lesz a helyszíne a Karácsony előtti budapesti koncertnek.

Új lemez most nem kerül a puttonyba, viszont egy dupla DVD megjelenése ad még extra apropót a közös ünnepléshez.
A Quimby Family ezúttal a remek Kéknyúl Hammond Együttessel bővül. Premecz Matyiék csapata igazi vastag, füstös, grooves-os funky-soul- jazzt játszik, ráadásul Andy Hefler személyében egy időzített energiabombát is becsempésznek a színpadra.

A Quimby két évtizedes pályafutása alatt kilenc albumot jelentetett meg – ezek közül kettő, az Ékszerelmére és a Kilégzés az év albuma díját nyerte el. A zenekar lemezei többpetéjű ikrek – a szülők azonosak, ám az utódok csak részben hasonlítanak egymásra. Ha az érzékek felől közelítünk: lemezről lemezre más ízek, más zamatok, más fűszerezés, némileg más erők, más vektorok – de ugyanaz az érzékenység és energia. Az együttes a szigorúan vett könnyűzenei vizeken túl is kalandozik, s bátran megy a horizont mögé, a zene és más művészeti ágak határterületeire. Dalai több hazai filmben is hallhatóak, nevéhez köthető két korábbi színházi előadás zenéje – a 2003-ban a Vidám Színpadon bemutatott Ahogy teszik című darabé és az ugyanott évekig játszott Vízkereszt, vagy amit akartok című előadásé, utóbbiban a zenekar a színpadon, az előadás részeként, élőben adta elő a dalokat –, Teátrum-fellépésein saját programját is színházi közegbe emeli, néhanapján pedig költőkkel együtt lép színpadra. A Quimby – mely 2009 tavaszán, ötszámos „maxi+”-t adott ki (rajta az Ajjajjaj című sláger), 2009. decemberben pedig a dupla Lármagyűjtögetővel állt elő (melynek egyik lemeze CD, három új számmal és több régi dal átdolgozásával, másik korongja pedig koncert DVD) –

2010 decemberében jelentette meg eddigi legutolsó stúdióalbumát, a tizenhét számot tartalmazó Kicsi ország című nagylemezt.

2011-ben Instant Szeánsz címmel kijött a csapat eddigi első koncertlemeze, a most decemberre megjelenő kiadvány pedig egy dupla DVD lesz, ami hivatalosan december 3-án jelenik meg és a Két Koncert címet kapta.

A címből sejthetően két teljesen eltérő hangulatú, de egyaránt a Quimbyre jellemző koncert kerül most terítékre. Az egyik korongon a tavalyi születésnapi buli, az ország legnagyobb koncertterméből, a Budapest Arénából, miközben a másik egy intim hangulatú, előadás, szinte csak a barátok társaságában a budapesti Instantból.

Az egyiken sok fény, díszletek és vendégek, miközben a másikon bensőséges hangulat, sok közeli és rengeteg zenekari bolondozás is található. Mi szeretjük mindkettőt.  (Itt a trailer kedvcsinálónak.)

Dedikálás december 12-én lesz Budapesten, a Bazaar klubban!

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

FOO-03 Ahol puha a föld és közel az ég Egy nehéz és egyben utolsó nap éjszakája, Lovasi András Birthday mínusz első napja (hepi börzdéj, borz), hajnali részegség, negyedik napos hamburger: avagy véget ért a Fishing on Orfű, ahol laza a föld és ölel az (v)ég. Utolsó nap, sajgó izmok és kia...
Quimby olé! Az EB nyitónap második mérkőzése vs. Quimby teátrum. Sokan ez utóbbit választották Szentgotthárdon és azt hiszem nem bánták meg. A színház felkészült az eseményre és üzembe állította a büfét, így zökkenőmentes volt az áthangolódás a kocsmai meccsnézé...
eső is, majál is a 6os vonattal akartunk érkezni, de 7es lett belőle, mert egyszerűen nem volt kedvem felébredni. kölykök nem morogtak, ebből azt a következtetést vontam le, hogy a plusz lusti nekik sem volt ellenükre. pázmáneum megálló, vörösvárról a második, ellen...