25-én az Akváriumban: Midas Fall (UK), Poniklo Imre akusztik, Anton Vezuv

Három zenekar szórakoztatja a nagyérdeműt 25-én este az Akváriumban a Soundkitchen szervezésében. A brit Midas Fall mellett fellép Poniklo Imre akusztikos verzióban, és az Anton Vezuv nevű magyar formáció is, részletek a hajtás után!

A brit Midas Fall a szigetországi poszt-rock egyik legsikeresebb képviselője. Az Elizabeth Heaton gitáros-énekesnő vezette formáció a 2009-es megalakulástól kezdve öles léptekkel halad az országos és nemzetközi ismertség felé; Century című bemutatkozó EP-jük még abban az évben bekerült a BBC műsorába, 2010-es első nagylemezük, az Eleven Return and Revert pedig a Monotreme kiadó révén már nemzetközi terjesztést kapott.  A következő év nagyszabású európai turnéja során olyan előadókkal léptek fel, mint Heather Peace, a Jenniferever vagy a Hawk Eyes, teltházas koncerteket adtak Glasgowban, Manchesterben és Londonban, ráadásul olyan különleges rendezvényeken kerültek nagyszínpadra, mint a kifejezetten női előadókra szakosodott angliai GO.GO fesztivál.  A koncertezés mellett a 2013-ban megjelenő harmadik lemezén dolgozó zenekar tavaly kiadott egy ötszámos EP-t is As Our Blood Separates címmel.

Az estét a magyar Anton Vezuv zenekar nyitja. Gyulai “pityhaitt” István majdhogynem 10 éve úgy döntött, hogy a hajnali városi bohémkodáson és a szükségszerű étkezéseken kívül egy pincébe költözve tölti a napjait. Ebben a pincében az éber perceit zongorázva, énekelve töltötte. Itt születtek dalok, valahogy úgy, ahogy egy úszni és beszélni képtelen hal kiabál fuldoklás közben. A lassú felszínre úszás után pedig létrejött az Anton Vezuv zenekar. A zenekar felépítette a produkciót, húzós és intelligens könnyűzenei hangszereléssel, olyan felfogásban, ami itthon ritkaságszámba megy.

Poniklo Imrét az egyik legsikeresebb magyar indie zenekar, az Amber Smith frontembereként ismerhetjük. A Midas Fall előtt különleges, akusztikus műsorát mutatja be, Vesztergombi Dávid csellista közreműködésével. Saját szerzemények, Amber Smith slágerek, külföldi feldolgozások egyaránt felhangoznak majd ezen az estén.

MUSIC IS MY BLANKET

Soundkitchen Klub az Akváriumban keddenként

MIDAS FALL (UK)

PONIKLO IMRE AKUSZTIK (H)

ANTON VEZUV (H)

2012.09.25, 20 óra.

Akvárium Klub – Erzsébet tér, Budapest

Jegyek: Elővételben: 1500 Ft, a helyszínen: 2000 Ft

Online jegyárusítás

Facebook esemény