Ma este valaki megsérülhet! – Esti Kornél és Hangmás az Akváriumban szeptember 28-án

Szeptember 28-án igen komoly műsorra számíthatnak azok, akik letévednek az Akvárium klubba. Bizony, lassan végérvényesen beköszönt az ősz, így most már az Erzsébet téren ücsörgés és éjjel-nappaliban vásárolt bor szürcsölgetése helyett kénytelenek vagyok behúzódni valami fedél alá. Esetünkben nem kell messzire menni, és a műsor is tűnik olyan izgalmasnak, amiért nem bánjuk, hogy el kell engednünk kedvenc hónapunk, a nyár kezét. Vigyázat! Ma este valaki megsérülhet!

Ezen a remélhetőleg nem túl hűs pénteki estén két zenekar is az Akvárium klub világot jelentő deszkáira lép. Mindkettőjükkel találkozhattatok a Fesztblog.hu hasábjain, sőt, egyikőjükről nem is olyan régen szóltunk elismerően (a VOLT Fesztivál kapcsán). Rutinos olvasóink már sejthetik, hogy az egyik banda az Esti Kornél. Hozzájuk csatlakozik a Hangmás, hogy kifordítsák a négy sarkából a világot (vagy legalábbis a Nagytermet). Ismerkedjünk kicsit közelebbről a két zenekarral!

Az Esti Kornél illetőségét tekintve mezőtúri, alapításának éve pedig 2006. Eleinte különböző tehetségkutatókon próbálkoztak a srácok (több jelentősebb sikerrel), aminek hozományaként egyre többen kapták fel a fejüket a banda neve hallatán. Nem volt tehát előzmény nélküli, hogy bemutatkozó lemezük már a Lovasi Bandi bá’ vezette Megadó Kiadó gondozásában jelent meg 2009-ben. Nos, a munkakapcsolat olyannyira jól sikerült, amire talán legmerészebb álmaikban sem gondoltak a fiúk: megkapták a lehetőséget, hogy a Kispál és a borz búcsúkoncertjét felvezessék, és a Sziget Nagyszínpadán játszanak több ezer ember előtt. Valószínűleg a koncertre érkezők nagy része, még egy fröccsel a kezében, a fűben ülve merengett legszebb „kispálos” emlékein, míg az Esti Kornél zenélt, viszont aki mégis a színpad elé merészkedett, egy nagyon lendületes, fiatal bandát ismerhetett meg személyükben. Ezen fellépés megörökítésre került, Youtube-on megsasolható.

Azóta kijött a zenekar még egy lemezzel, Boldogság, te kurva címmel, melynek címadó dala a 20 év körüli depressziós korosztály himnuszává vált (amellett, hogy tényleg bitang jó szám). A lemezen található többi dal is érdemes jó pár hallgatásra, így nem véletlen, hogy egyre többen ismerik a zenekart. Fesztiválokon elcsíphetők (idén pl. Fishing On Orfű, VOLT), és bizony komoly felüdülést okozhat egy Esti Kornél koncert, a sok, könyökünkön kijövő, már befutott banda között. Afelől senkinek se legyen kétsége, hogy klubkoncerten még jobban fognak ütni a dalok, a zúzós részek éppúgy, mint a belassulós elszállások. Amúgy sem játszanak gyakran Pesten a srácok, szóval most nagyon nem érdemes kihagyni a bulit!

A Hangmás zenekar nagyjából egyidős az előbb bemutatott alakulattal, de ők már 2007-ben kijöttek első lemezükkel, a Funeral Party Budapesttel. Ez a korong igen komoly kritikai elismerésben részesült, így ők is elkezdtek lépkedni az ismertség véget nem érő létráján. A banda elő műsorának egyik sarokköve Minda Endre (ének) utánozhatatlan színpadi jelenléte, amely elsőre feltűnik bárkinek, aki egy Hangmás koncertre téved. Az elmúlt 5 évben a zenekar folyamatosan koncertezett és dolgozott új dalokon, annak ellenére, hogy a tagok mind dolgoznak a zenélés mellett. A már említett debüt-lemez óta még két lemez jött ki (Ma este valaki megsérülhet – 2009, Ragadozó – 2011) rajtuk magyar és angol nyelvű dalokkal egyaránt. A Hangmás sem számít fesztiválkedvencnek, de azért néhány szervező bevállalja őket, és amennyiben nem délután fél háromkor kerülnek a színpadra, műsoruk mindig megmozgatja az arra tévedő fesztivállatokat és a masszív rajongókat egyaránt (idén a PaFén, a Hegyalján és a Fekete Zajon tették tiszteletüket).

A leírtakból kitűnik, hogy nem egy összekarolós, öngyújtó lobogtatós szeánszra kell számítani, az elborult pillanatok és a magával sodró lendület viszont garantált az egész este folyamán. Arról nem is beszélve, hogy a koncertek után Tesco Disco bulira lehet számítani (tudjátok, ahol Rihanna meg Guetta helyett emberi zenére lehet táncolni hajnalig).

A program 21:00-kor kezdődik az Akvárium Klub Nagytermében. A belépő ára: 1000 Ft. Minden további infó az Akvárium Facebook oldalán.

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Hétvégi programajánló (04.26.-04.28.) Mit csináljunk a hétvégén? Erre az örökösen visszatérő kérdésre igyekeztünk megoldást találni úgy, hogy összeszedtünk nektek jó néhányat a hétvége legérdekesebb (nem kizárólag fővárosi) programjai közül; legyen szó egy könnyed koncertről, egy kiállí...
The Raveonettes (DK) és Hangmás a hajón A széttorzított noise-gitárhangzást a klasszikus rock and rollal és némi újhullámmal vegyítő dán duó, a Raveonettes fennállása tizedik évfordulóján, tavaly nyáron jelentette meg hetedik, „visszatérő” nagylemezét, az Observatort. Az albumot övező vára...
Pénteken újra nyit az A38 Az árvízi helyzet miatt átmenetileg bezárt A38 Hajó pénteken újra megnyitja kapuit. Az új felállású, a 60-as évek beat-soul-pszichedelikus zenéjét tolmácsoló Qualitons mellett az egyik legígéretesebb fiatal zenekar, a Sziget Nagyszínpadot is megjárt ...