II. Budavári Sörfesztivál – A Sör Ünnepe!

Idén újra megrendezik a Várban a sör ünnepét. Kissé furán hat a sok borfesztivál között egy olyan móka, mely a malátaszörpnek szentel 5 egész napot egészen festői helyszínen méghozzá. Ugyan nem vagyunk akkora sörnemzet, mint a csehek vagy a németek, fogyasztásban azonban szorosan követjük őket. Ezen állítást tarthatták a szemük előtt a szervezők, mikor is tavaly úgy döntöttek: megrendezik az első Budavár Sörfesztivált. Idén pedig feljebb tették a lécet, és ha lehetséges, még izgalmasabb programokkal várják a sörbarátokat!

Az idei Budavári Sörfesztivált augusztus 29. és szeptember 2. között rendezik három helyszínen, az Oroszlános udvarban, a Savoya udvarban (vigyázat, nem Savoya Park!) és a Hunyadi udvarban. A legnagyobb hazai gyárak közül megtalálhatók lesznek a Dreher Sörgyárak és a HEINEKEN Hungária különleges sörei is, de a tavalyihoz képest kétszer annyi kisüzemi sörfőzde is jelezte részvételi szándékát. Szinte az összes, az országban forgalomban lévő importsör is ízlelhető lesz, így a sör ünnepén közel 200 fajta hazai és nemzetközi, ismert és kevésbé ismert sör és sörkülönlegesség lesz kóstolható. Minket természetesen a zenei felhozatal is érdekel (de semmivel sem jobban, mint a fincsi sörikék), így nézzük is, mire számíthat a koncertekre szomjazó közönség!

Az Oroszlános udvarban (melyet nevezhetünk akár Nagyszínpadnak is) a fesztivál 5 napja alatt tiszteletét teszi többek között a Republic, a Ganxta Zolee és a Kartel, a Mystery Gang, a Firkin, vagy éppen a legfontosabb vendégnek kikiáltott svéd Rednex (igen, ők nyomták annó a Pamut Szemű Dzsonit, illetve pár éve nagy pénzért akarták eladni világhírű bandájuk nevét!). A zenészeken kívül a hazai stand up comedy mezőny legjelentősebb tagjai szórakoztatják a nagyérdeműt, így dumálni fog Mogács Dániel, Hadházi László, Kiss Ádám, Kormos Anett, illetve a nyitónapon a Sörfesztivál nagykövete, Aranyosi Péter is.

A Hunyadi Udvar tökéletes helyszín lesz a késő estig bulizók számára, itt például az Ivan & the Parazol, a Mary Popkids, a Doors Emlékzenekar illetve a ZUP társaságában táncolhatjuk le a sörök által felszedett kalóriákat.

Nem különben a Savoya udvarban, itt az idősebbek találhatják meg számításukat Nagy Feró, Keresztes Ildikó (nem, nem lesz X-Faktor casting), a Bon-bon, vagy éppen Jamie Winchester dalaival.

Úgy gondolom, az alábbiakból is kiderül, hogy nagyon nem érdemes kihagyni ezt az 5 napos fesztivált, sem a zenei felhozatal, sem pedig a központba állított isteni ital, a SÖR miatt sem. Maradjunk annyiban, hogy a Várban találkozunk (és véletlenül sem koccintunk ugyebár)!

Jegyek :

Napijegy: 1999 Ft amely tartalmaz egy korsó sört!
(12-18 éves kor között a belépő egy üdítőt tartalmaz)

Bérlet: 6999 Ft amely tartalmaz egy korsó sört!
(12-18 éves kor között a belépő egy üdítőt tartalmaz)

Kedvezményes bérlet: Kizárólag a Bónusz Brigádon!
www.bonuszbrigad.hu

Minden további infó: http://budavarisorfesztival.hu/undefined/

Minket pedig megtaláltok a Facebookon, illetve ilyen dögmelegben egy hűvös romkocsmában!

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Sörfeszt, a harmadik ahhoz képest, hogy nem szeretem a sört ez már a harmadik budai sörfeszt, amin ott voltam. jelenti ez azt, hogy idáig egyetlen egyet sem hagytam ki. borosként, fesztiválokon fröccsözőként - amit egyébként rettentően unok már - állíthatom, hogy a  jó s...
Több, mint százezer sör gurult le a torkokon A negyedik alkalommal megrendezett Budavári Sörfesztivál az előző évekhez hasonlóan sikeresnek bizonyult: a folyékony kenyér szerelmesei mintegy 100 ezer korsó sört fogyasztottak el a csütörtöktől vasárnapig tartó rendezvényen. Az idei évben a cseh s...
III. Budavári Sörfesztivál: a legjobb hazai és nemzetközi ízekkel in... Sörünneppel indul a fesztiválszezon, a III. Budavári Sörfesztivál június 13-tól közel 200 féle sörkülönlegességgel és számos újdonsággal várja a folyékony kenyér rajongóit. A kézműves sörfőzdék legújabb sörei mellett idén a ciderek is sokkal nagyobb ...