II. Budavári Sörfesztivál – A Sör Ünnepe!

Idén újra megrendezik a Várban a sör ünnepét. Kissé furán hat a sok borfesztivál között egy olyan móka, mely a malátaszörpnek szentel 5 egész napot egészen festői helyszínen méghozzá. Ugyan nem vagyunk akkora sörnemzet, mint a csehek vagy a németek, fogyasztásban azonban szorosan követjük őket. Ezen állítást tarthatták a szemük előtt a szervezők, mikor is tavaly úgy döntöttek: megrendezik az első Budavár Sörfesztivált. Idén pedig feljebb tették a lécet, és ha lehetséges, még izgalmasabb programokkal várják a sörbarátokat!

Az idei Budavári Sörfesztivált augusztus 29. és szeptember 2. között rendezik három helyszínen, az Oroszlános udvarban, a Savoya udvarban (vigyázat, nem Savoya Park!) és a Hunyadi udvarban. A legnagyobb hazai gyárak közül megtalálhatók lesznek a Dreher Sörgyárak és a HEINEKEN Hungária különleges sörei is, de a tavalyihoz képest kétszer annyi kisüzemi sörfőzde is jelezte részvételi szándékát. Szinte az összes, az országban forgalomban lévő importsör is ízlelhető lesz, így a sör ünnepén közel 200 fajta hazai és nemzetközi, ismert és kevésbé ismert sör és sörkülönlegesség lesz kóstolható. Minket természetesen a zenei felhozatal is érdekel (de semmivel sem jobban, mint a fincsi sörikék), így nézzük is, mire számíthat a koncertekre szomjazó közönség!

Az Oroszlános udvarban (melyet nevezhetünk akár Nagyszínpadnak is) a fesztivál 5 napja alatt tiszteletét teszi többek között a Republic, a Ganxta Zolee és a Kartel, a Mystery Gang, a Firkin, vagy éppen a legfontosabb vendégnek kikiáltott svéd Rednex (igen, ők nyomták annó a Pamut Szemű Dzsonit, illetve pár éve nagy pénzért akarták eladni világhírű bandájuk nevét!). A zenészeken kívül a hazai stand up comedy mezőny legjelentősebb tagjai szórakoztatják a nagyérdeműt, így dumálni fog Mogács Dániel, Hadházi László, Kiss Ádám, Kormos Anett, illetve a nyitónapon a Sörfesztivál nagykövete, Aranyosi Péter is.

A Hunyadi Udvar tökéletes helyszín lesz a késő estig bulizók számára, itt például az Ivan & the Parazol, a Mary Popkids, a Doors Emlékzenekar illetve a ZUP társaságában táncolhatjuk le a sörök által felszedett kalóriákat.

Nem különben a Savoya udvarban, itt az idősebbek találhatják meg számításukat Nagy Feró, Keresztes Ildikó (nem, nem lesz X-Faktor casting), a Bon-bon, vagy éppen Jamie Winchester dalaival.

Úgy gondolom, az alábbiakból is kiderül, hogy nagyon nem érdemes kihagyni ezt az 5 napos fesztivált, sem a zenei felhozatal, sem pedig a központba állított isteni ital, a SÖR miatt sem. Maradjunk annyiban, hogy a Várban találkozunk (és véletlenül sem koccintunk ugyebár)!

Jegyek :

Napijegy: 1999 Ft amely tartalmaz egy korsó sört!
(12-18 éves kor között a belépő egy üdítőt tartalmaz)

Bérlet: 6999 Ft amely tartalmaz egy korsó sört!
(12-18 éves kor között a belépő egy üdítőt tartalmaz)

Kedvezményes bérlet: Kizárólag a Bónusz Brigádon!
www.bonuszbrigad.hu

Minden további infó: http://budavarisorfesztival.hu/undefined/

Minket pedig megtaláltok a Facebookon, illetve ilyen dögmelegben egy hűvös romkocsmában!

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

III. Budavári Sörfesztivál: a legjobb hazai és nemzetközi ízekkel in... Sörünneppel indul a fesztiválszezon, a III. Budavári Sörfesztivál június 13-tól közel 200 féle sörkülönlegességgel és számos újdonsággal várja a folyékony kenyér rajongóit. A kézműves sörfőzdék legújabb sörei mellett idén a ciderek is sokkal nagyobb ...
Hétvégén irány a Budavári Sörfesztivál! Sör meg fesztivál? Van ennél szebb párosítás? Aligha! Hétvégén már ötödjére lehet bitang jót sörözni a Várban, ugyanis (félig) jubileumi alkalom keretében rendezik az ötödik Budavári Sörfesztivált. Az esemény az évek során szépen kiforrta magát, így...
Itt az első budapesti téli sörfesztivál! Elérkezett az idő, hogy nem kell télen Csehországba zarándokolni egy jó sörfesztiválért: idén először a hideg napokban már itthon is belevethetjük magunkat a sörkavalkádba, méghozzá az első Indoor Sörfesztiválon, a Gellért Hotel összes termében, febr...