Az első – Sziget 20 beszámoló

A mínuszos és a nullás napok lassú folyása után már kifejezetten vártam az első pozitív napot, a pörgést, a ritmust, az ezer programot.

Egy dolgot azért előrebocsátanék, mielőtt tovább olvasnál: ha a nagyszínpadi fellépők koncertjeiről vársz részletes beszámolókat, akkor más írását kell keresned. Bár, egy-egy kivétel azért mindig akad…

Kevesen vagyunk, gondoltam befelé a hídon.
Hű, de kevesen vagyunk, gondoltam, miközben átvágtam a nagyszínpad előtti téren.
Sőt, nem csak kevesebben voltunk a szokottnál, de szerintem, belülről hallgatva, csendesebb is a Sziget, mint az elmúlt években volt. Idén nem jelent gondot pillanatok alatt olyan helyet találni, ahol nyugodtan, ordibálás nélkül halljuk a másik szavát.

Az első nap egyetlen kötelező koncertje számomra a dEUS volt, de … de erről majd később.

Az Amsterdam Klezmert sikerült kihagyni, egyszerűen azért, mert elfelejtettem, hogy hátra előre kellene menni a Világzeneire. A felejtésben közrejátszhatott, hogy meg akartam kóstolni Raj Ráchel világrekord flódniját. A hitelesítés hosszas számolgatás után történt meg, majd a hatalmas flódni kígyót kiosztották a Sziget népének. Finom volt.

Nem felejtettem el a Wattican Punk Ballet koncertjét az Openen (hogy maradhatott ez a sátor ugyanott, ahol tavaly is volt?), ami érdekesnek érdekes volt, szuggesztívnek szuggesztív, de pár szám után elég is volt.

dEUS – na ez a koncert valami hihetetlenül jól kezdődött! A jó zenéhez nem kell faxni, nem kell semmi, csak jó zenészek, akik a saját, piszok jó zenéjüket játsszák. A hatalmas A38 sátor talán ha félig volt az első számok alatt, de a végére megtelt az egész és nem volt jelenlévő, aki ne őrjöngött volna.
Hogy akkor mi volt az a ‘de’ pár mondattal ezelőtt? Hát az, hogy jó zene ide, jó zene oda, én kislisszoltam a sátorból, mert várt az Olimpiai sátor, benne pedig a vizilabda közvetítés. Mondhatod, hogy elvesztettük, nem érte meg otthagyni a koncertet, de ez már utólagos okoskodás, akkor nem tudhattam. Mire visszaértem már a ráadás ment, a színpad tele emberekkel, persze, hogy ők is felhívták a közönséget a végére!

Az estében volt még Quimby – unom! – és Dopeman – szintén nem túl mozgalmas koncerttel, de azt legalább egy terep-alsóban abszolválta -, meg rengeteg mászkálás. Vagyis minden a szokott módon alakult.

Képek FB oldalunkon. Szeresd!

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Mulatós péntek – Sziget 2012 3.nap Naná, hogy a délután fő programját az olimpia adta megint! Persze kikaptunk, vagyis ennek a meccsnek is az lett a vége, mint mindegyik Szigeten nézettnek, vereség. De legalább az kiderült, hogy a szigetlakók igazán sportszerűek. A vesztes meccs után...
We need umca-umca music! – Sziget 20 második nap Későn értem ki, jóval később, mint terveztem. De az vesse rám az első követ, aki nem ragadt ott a képernyő előtt Risztov Éva fantasztikus úszását figyelve, majd nem várta meg az eredményhirdetést. Részemről a koncerteken való ugrálás jó részét aznap ...
Sziget 2012 – összefoglaló értékelés Na, és jó volt? Mit lehet erre a kérdésre mondani? Naná, hogy jó volt! Mert egy Sziget összességében nem igazán lehet rossz. Akkor miért van, hogy egy jó Sziget végén valami hiányérzet van bennem? Ez volt a 20. Sziget. Ebben a Szigetben nem volt ...