Egy nap a bölényekkel – Sziget -2

Mikor délután kiértem a Szigetre azt gondoltam, felesleges ez az egész, a MDN – Magyar Dal Napja – ebben a formában nem működik és már a kutyát sem érdekli. A nap végére aztán kiderült, hogy igazam volt, miközben tévedtem. Az ellentmondás feloldására a hajtás után teszek kísérletet.

Nem sok kedvem volt az egész naphoz.  A Magyar Dal Napja nagyszerű kezdeményezés, egyetlen komoly bajom vele csak az, hogy mindig vasárnap rendezik, de ezt a szigeti MDN-t kínnal kitalált programnak éreztem. El nem tudtam képzelni, hogy déltől aszalódom a napon a nagyszínpad előtt azért, hogy 1-3 szám erejéig meghallgassak egy-egy előadót. Egy árnyas réten, elterülve a fűben, úgy más lett volna, de a Sziget már rég nem ilyen.

Ennek megfelelően már 5 óra is elmúlt, mire átértem a K hídon. Tömeg sehol nem volt, sem a kapuknál, sem a motozós embereknél. A Szigetre befelé tartók szemlélése mindig szórakoztató mulatság, és különösen az ilyenkor, mikor két holland és három, már teljesen buli hangulatban lévő francia között két, a Szigethez képest kicsit túlöltözött, fesztiválhoz egyáltalán nem szokott magyar is található. Utóbbiaknak nagyobb élmény ez az egyetlen nap, mint előbbieknek az egész hét. Nem baj az sem, hogy a Sziget valójából ilyenkor édes keveset látnak, ők akkor is boldogok és jókedvűek, ráadásul másnap el is mesélhetik a hüledező barátoknak, barátnőknek, hogy ők bizony jártak a Szigeten.

Sokan voltak családdal. Kedvencem a szülő – tizenéves, kora húszas gyerek összeállítás (mi más lehetne?). Meg kell adni, pár lány/srác hős módjára viselkedett. Órákig képes volt ácsorogni a színpad előtt elviselve, hogy atyja egyik extázisból esik a másikba, miközben folyamatosan énekel, és mindezt “hallod?!?”, “na most figyelj!”, “hű, ez kva jó lesz!” felkiáltásokkal fűszerezi, gondosan a gyermek fülébe üvöltve minden alkalommal. Mondom, hős!

Ahogy csökkent a nap ereje, ahogy szürkült az ég (a vihar szele érintette csak a Szigetet, meg volt pár rémítőnek szánt dörgés, de látva, hogy senki nem mozdul a színpad elől, vihar apó feladta a dolgot és a város más részein öntötte ki dézsáját), ahogy előbújtak az első bölények, úgy fokozódott a színpad előtti hangulat is.

Volt produkció, mit szánalmasnak éreztem (Charlie), volt akiből kicsit sok volt (Bródy), és volt akiből jóval többet is el tudott volna viselni a nép (Fenyő, LGT).
Sosem fogjátok kitalálni, hogy kire volt a legnagyobb őrjöngés!
Koncz Zsuzsára.
Kijött, énekelt és csodát csinált két percben. Ő, aki még soha nem lépett fel, nem a nagyszínpadon, de talán még magán a Szigeten sem. Őrület volt.

Ahogy jöttek sorban a bölények, úgy jöttek az ikonikus dalok is, és úgy jött a lúdbőr érzés is, válaszul az együtt éneklésre. Működött az este, működött minden. A maga módján.

A képekért kattanj ránk!

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Az első – Sziget 20 beszámoló A mínuszos és a nullás napok lassú folyása után már kifejezetten vártam az első pozitív napot, a pörgést, a ritmust, az ezer programot. Egy dolgot azért előrebocsátanék, mielőtt tovább olvasnál: ha a nagyszínpadi fellépők koncertjeiről vársz részlet...
Menjünk akár féláron a 20. Szigetre! Május másodikától vásárolhatóak félárú bérletek az idei, 20. Szigetre azok számára, akik bizonyítani tudják, hogy az eddigi fesztiválok közül legalább három alkalommal végig bérletesek voltak. Akik pedig az eddigi összes Szigetet végigtombolták, ők i...
Fesztivál News – Sziget + Campus Míg szerkesztőségünk egyik fele az elemekkel (is) harcolva közvetít nektek a szántódi Pannónia Fesztiválról, addig a maradék a vizsgaidőszak gyötrelmeit éli át börtönébe zárva. Azonban így legalább lehetőségünk van egyszerre adni hangulatjelentést a ...