Sziget 20 – ajánló helyett

Felvezethetnénk ajánlókkal is a vasárnap mínuszokkal kezdő Szigetet, de mi inkább valami mással igyekszünk kedvet csinálni neked hozzá. Na nem, mintha, attól félnénk, hogy kedv híján fogsz otthon punnyadni a TV előtt – bár olimpia lévén ez sem megvetendő program -, és azt sem ígérjük, hogy nem követünk majd el egy-két ajánlót is, de egy kis különlegesség sosem árt.

Nekiszegeztünk pár Szigetes kérdést pár zenésznek, a válaszokat pedig most elétek tárjuk. Elsőként következzék Papp Szabi (Supernem), Krsa (PASO) és Szarvas Árpád (EZ Basic).

Papp Szabi (Supernem)

Fesztblog: Mikor voltál először a Szigeten?

Papp Szabi: 1997-ben, akkor még Pepsi Sziget volt a neve. Emlékszem, akkor volt David Bowie koncert is. A haverok szóltak, hogy “nézd már, David Bowie a színpadon!”, én meg azt hittem, hülyéskednek, de rendesen elképedtem, amikor tényleg ott volt.

Fesztblog: Van emlékezetes történeted a Szigetről?

Szabi: Sok sztori van, némelyik elég homályos is… Azt hiszem, valamikor a kétezres években már mentünk egyszer egy kb harminc fős társasággal a fesztiválra. Csak járkáltunk jobbra-balra, iszogattunk, és az egyik srác felült egy másik nyakába. Így mentünk tovább, majd nemsokára megálltunk, mert a felső srác üvöltött, hogy “figyeljetek”. Megálltunk, és azzal a lendülettel előkapott egy óvszert a zsebéből, kihajtogatta, és egy mozdulattal felszívta az orrába! Nem nyomta, felszívta! És ez még semmi! Benyúlt a szájába, ott áthúzta az óvszert, és az orrán-száján húzogatta előre-hátra. Hihetetlen élmény volt.

Fesztblog: Idén kimész a Szigetre?

Szabi: Mindenképp! A tavalyelőtti Sziget után (nem csak nekem), másoknak is volt némi hiányérzetük. Mintha a hangulat nem lett volna az igazi. Valami plusz nagyon hiányzott. Szerencsére tavaly minden a helyén volt, így idén is kötelező program lesz a Sziget!

Fesztblog: Milyen fellépőnek örülnél idén?

Szabi: Amy Winehouse-t meghallgatnám, Isten nyugosztalja, de én azt mondom: Foo Fighters-t a népnek!

Krsa (PASO)

Fesztblog: Mikor jártál először a Szigeten?

 

1995-ben.

Fesztblog: Emlékezetes sztori?

 

A Nagyszínpados fellépésünk a PASO-val. Óriási élmény volt kora délután sok ezer ember előtt játszani. Szerencsére ezt dokumentáltunk, látható a DVD-nken is, és a Youtube-on is.

Fesztblog: Kimész idén a Szigetre?

Fellépni mindenképp, de alapvetően civilként is kimegyek szívesen. 96 óta mindig volt hetijegyem, az elmúlt pár évben azonban külföldi fesztiválok miatt nem tudtam kint lenni olyan sokat.

Fesztblog: Kit kívánnál?

A Pioneer énekegyüttest a Világzenei Színpadra!

 

Szarvas Árpád (EZ Basic)

Fesztblog: Mikor voltál először a Szigeten?

 

1995-ben. Még nagyon fiatal voltam, a Stranglers fellépése volt életem első meghatározó koncertélménye.


Fesztblog: Mondj egy emlékezetes sztorit, ami a Szigeten történt veled!

Pár évvel később, még gimnazistaként valahogy sikerült egy sajtós belépőt szereznem egy napra, és a Cardigans koncert után a színpad mögött találtam magam az énekesnővel, Nina Perssonnal, akivel leültünk egy padra sörözni, beszélgetni (amíg a biztonságiaknak fel nem tűnt, hogy valójában nem is vagyok újságíró). Ez volt az én William Miller (a Majdnem Híres filmből) pillanatom.


Fesztblog: Kinek örülnél idén, mint fellépő?

Örülök az idei Szigetnek, úgy ahogy van. A Stone Rosest, Flying Lotust, Poguest, Horrorst mindenképp megnézem, de sok más zenekar is érdekel.

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Menjünk akár féláron a 20. Szigetre! Május másodikától vásárolhatóak félárú bérletek az idei, 20. Szigetre azok számára, akik bizonyítani tudják, hogy az eddigi fesztiválok közül legalább három alkalommal végig bérletesek voltak. Akik pedig az eddigi összes Szigetet végigtombolták, ők i...
Sziget 2012 – összefoglaló értékelés Na, és jó volt? Mit lehet erre a kérdésre mondani? Naná, hogy jó volt! Mert egy Sziget összességében nem igazán lehet rossz. Akkor miért van, hogy egy jó Sziget végén valami hiányérzet van bennem? Ez volt a 20. Sziget. Ebben a Szigetben nem volt ...
Sziget 20 – ajánló helyett II.rész Már itt is a második rész, benne Likó Marcell (Vad Fruttik), a Fák Alatt Zenekar tagjai és Bocskor Bíborka (Magashegyi Underground). Kíváncsi vagy az emlékezetes sztorijukra? Akkor katt! Likó Marcell (Vad Fruttik) Fesztblog: Mikor voltál először a S...