Hegyalja Fesztivál 2012 ajánló: 2. nap

Felkelsz délelőtt 11 körül, bedobsz két sonkás zsömit, két aspirint, másfél liter narancslevet és máris nem érzed úgy magad, mint aki átvedelte és pörögte az előző két éjszakát. Még egy presszókávé (esetleg energiaital, kinek mi) és készen is állsz az újabb bevetésre. Ideje meglesni a délutáni, zene-mentes programokat is mielőtt ismét lealjasodnál! Első programunk 13:45-kor kezdődik a ’Hegy Karriergyárban!

Pár hónappal ezelőtt már tettünk ki egy cikket, amely egy baromi érdekes kezdeményezésről szólt: az idei Borsodi Hegyalja Fesztiválon a Karriergyár (Mikulásgyár után szabadon ?)nevű helyszínen a szervezők elhozzák Neked azokat a vállalatokat, oktatási intézményeket és állami munkáltatókat, akik tudják, hogy júliusban Tokajban nem egyszerűen zene-, Tisza-, és Hegy’rajongókat találnak, hanem a jövőjükre gondoló, kreatív, éles eszű fiatalokat, akiknek nem csak a főiskolán és az egyetemen számít a teljesítmény, hanem a „való életben” is. Így neked, aki közülük is a legtehetségesebb vagy, számos gyakorlati hellyel és munkalehetőséggel készülnek, és „házhoz” is szállítják ezeket.
Nos mi ezen a helyszínen kezdjük második napunkat, egyrészről, hogy felcsípjünk némi információt, másrészről, hogy részt vegyünk A haverod már kint van? című előadáson Badár Sándorral, bármi is legyen az. Innen viszont viszonylag hamar át kell sétálnunk az Ökoteátrumba, ahol Kubiszyn Viktor újságíró mesél drogos pokoljárásáról ( nagyon érdekes egy pali, keressetek rá az interneten!). E program délután kettőkor kezdődik, így egészen egy óránk van, míg visszatérnénk a Karriergyárba, ahol ismét Badár Sándor (immár Hajdu Zoltánnal kiegészülve) prezentál Felmentem Pestre, majd jövök címmel.

Mára ennyi „csendesülős” program bőven elég lesz, talán még beugrunk az InMedio Bárba és dedikáltatjuk Ganxta Zoleeval a bal mellünket, majd Döglégyék koncertje előtt (kezdés 17:00) valószínűleg egy borospince felé vesszük az irányt. Innen szintén irány egy közönségtalálkozó, és dedikáltatjuk Kowalskyékkal legutóbbi lemezüket, mely frappánsan „Az évtized lemeze” címet kapta, és valóban nagyon fasza egy kiadvány. Szinte meg sem tud száradni a tinta a lemezborítón, és mi már a HétköznaPI CSAlódásokkal vadulunk a Pepsi Nagyszínpadnál 18:30-tól.

7-től elszállunk a Hangmással a Furmint klubban, de éppen csak annyira, hogy a 20:15-től az első sorból figyelhessük a Kowalsky meg a Vega különleges, nagyzenekaros koncertjén, melyen vendég lesz a mára már radikális nézeteiről mintsem zseniális szövegeiről ismert Fankadeli. Ezután belecsippentünk Maszkuráék seggrázásába a Furmint klubban, majd irány Everlast mester szeánsza a Borsodi Nagyszínpadon háromnegyed tíztől. Sajnos ez a koncert valamiért egy sávba került a Danko Jones-szal (megy is a hőbörgés a különböző fórumokon rendesen), így mi sem tehetünk mást, minthogy félidőben átvonulunk a Pepsi Nagyszínpadhoz. Innen irány vissza, ugyanis 23:30-tól már a Parov Stelar Band változtatja táncparketté a Nagyszínpad előtti placcot.

Ó mondd…

… Te kit választanál?

Testünket ismerve ezután már nem nagyon fog befogadni több koncertet, tokaji bort annál inkább, szóval ezután abban a király pincében keressetek minket, aminek az udvarán van egy remek tracklisttel rendelkező zenegép és baromi csípős a lilahagyma a zsírosdeszkán.

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Vigyázat! Metálveszély! Hegyalja 2012: 3. napi beszámolónk A pénteki nap egyértelműen a Biohazardról szólt a Hegyalján. Megették, kiköpték, majd ismét megették a közönséget. Rajtuk kívül is volt azért attrakció! Szám szerint 8 koncerten és egy beszélgetésen vettünk részt, 6 óra leforgása alatt. A színtiszta ...
Az örök ifjúság forrása: Tokaj! Hegyalja 2012 beszámoló- első nap... Tegnap egy laza 5 órás autóút végén megérkeztünk második otthonunkba, Tokajba. Kedvenc hazai fesztiválunk, a Hegyalja szerencsére nem sok mindenben változott: ugyanolyan felszabadult jó hangulattal (a vendégek részéről) és profi kivitelezéssel (a sze...
Ingyen Hegyaljára? Ilyen még nem volt, ezt biztosan állíthatjuk! Igen, ez tényleg ingyen van. A rossz hír, hogy nem mindenkinek, de jövőre simán lehet, hogy te leszel soron. Vagy ha nem is pont te, de a városod, vagy falud, a lakhelyed. Részletek a hihetetlen lehetős...