Heti programajánló – július 9.-15.

Ebben az elviselhetetlen hőségben valószínűleg a legélhetőbb hely a hátsó kertbe felvert kismedence, amely félig jéggel- félig vízzel töltve megfelelő menedék lehet a 40 fok és a Nap gyilkos sugarai elől. A szerencsésebbek (?) a jövő hét közepétől a Balaton Soundon hűsölnek a Balatonban (bár én most jöttem vissza onnan, és már a víz hőfoka is inkább vizeletre hasonlít), de bizonyára sokan maradnak itthon mert vagy melózniuk kell, vagy teljesen hidegen hagyja őket a zamárdi elektronikus orgia. Nekik szeretnénk programokat ajánlani a fővárosban a jövő hétre, hiszen mindannyian tudjuk, hogy a meleg nyári este+hideg sör képletnél már csak a meleg nyári este + hideg sör + jó koncert kombó az ütősebb! Hajtás pajtás!

Július 9. hétfő:

Hétfő estére legalább olyan könnyű jó programot találni Budapesten, mint manapság eszkimóval találkozni a Combino-n. Nekem sem volt egyszerű dolgom, míg a szórakozóhelyek honlapjait böngésztem, így úgy döntöttem, azt a megoldást javaslom nektek, amit szerkesztőségünk egy része is szokott választani, amikor az alkoholt hangulattá alakítva megtalálja a nem létező táncos cipőjét: menjetek az Instantban, mi még ott nem voltunk rossz buliban, ezen a napon történetesen a Tisztáson Lady M és Kanada Káosz kevergeti a zenét a rock&roll-tól az electróig, míg a Plafon Parkban Popera-Zolee és indie-disco kombó vár titeket.

Július 10. kedd:

Itt pedig teljesen egyértelmű volt, mit választunk: Kowalsky meg a Vega a ZéPében! Kowáékkal legutóbb a VOLT Fesztiválon találkoztunk, és ott is az egyik legjobb bulit ők csinálták, Ganxtáékkal egyetemben. Akár a magvas gondolatokra, akár csak a remek zenére vagy vevő, ott a helyed a Zöld Pardnonban! Ha egyik sem érdekel, és azt sem tudod ki is az a Kowalsky, de szívesen pörögnél a Ceasars Jerk It Out című dalára a ZP közepén, akkor sem kell csüggedned, mert a 8-kor kezdődő koncert után hajnalig bulizhatsz a tánctéren. A folyadék-utánpótlásra azonban mindenképp, ebben a nagy melegben! Ajánlatunk: sör, bor, égetett szeszek 19 óráig egyet fizet, kettőt vihet!

A klip minőségéről nem nyilatkoznék, a zene jó

július 11. szerda:

Elnézve a heti kínálatot egyre biztosabb vagyok benne: azzal fogtok vádolni, hogy a Zöld Pardon beépített ügynöke vagyok, és vaskos borítékokat kapok, hogy oda irányítsalak Titeket minden este. Erről természetesen szó sincs, de mit tegyünk, ha ők kínálják a legjobb programokat? (Ez mondjuk nyáron nem nagy meglepetés.) A szerdát semmiképp ne hagyjátok, ugyanis Budapestre érkezik a Suicidal Tendencies! A los angelesi hardcore banda nem először teszi tiszteletét nálunk, de erről ne arra következtessetek, hogy unalmas már a dolog, sokkal inkább arra, hogy már többször megbizonyosodhattatok róla, még mindig ugyanúgy „harapnak” a fiúk, mint tették 20 éve. Mike Muir bandája alapkő a kemény riffeket rap-pel keverő  hardcore zenekarok szcénájában, így már-már kötelezőnek nevezhető a szerdai buli. A beugró 800 forint lesz, tehát 2 korsó sör ára nagyjából. A mimózábbak átnézhettek a ST zúzása helyett a Parkba, ahol a világzene jegyében Lajkó Félix romantikázik, szintén 8-tól. (Beugró: 1500 HUF)

Az megvan, hogy ez a videó 26 éves ???

Július 12. csütörtök:

Ma indul úgy igazán a Balaton Sound (szerdán úgynevezett nulladik nap van Ákossal és Afrojack-kel), de az ottani programokat a magam részéről egy másik posztra hagynám. Nézzük inkább mit lehet csinálni a fővárosban! Naná, hogy az első menüpont a ZP, ahol Supernem koncertre várják a lelkes érdeklődőket. Részünkről megállhatnánk itt, mi biztos itt fogunk táncolni reggelig egy rossz cipőben. De szerencsére a dadogós punk-pop-rock ellenségeinek sem kell aggódnia, lesz lehetőség máshol is kirúgni a ház oldalát. Hogy csak egyet említsünk: a Pecsa Music Hall-ban a Kiss Forever Band lesz a sztár, így a hajmetál rajongók is megtalálhatják legmegfelelőbb csütörtök esti elfoglaltságukat. A szegény ember Kiss-e 8-tól csap a húrok közé.

Július 13. péntek:

Ha a hétfőnél azért rinyáltam, hogy kevés a buli, akkor a péntekkel kapcsolatban maximum annyi kifogásom lehet, hogy sokat kell gépelnem. Ugyanis míg az A38 hajó tetőteraszán a The GrenmaAudio Love NationRotten trió vár Titeket, addig a koncerttermet az Óriás, a Kollaps és a Zeropositive szedi szét. Nem is kell sokat sétálnunk innen (bár minek is sétálnánk át egyik koncertről a másikra, ez nem fesztivál), és a ZP-ben a HS7-be ütközhetünk, akik édes-bús melankóliával töltik meg az arra fogékony bölcsész-szíveket. A keményebb vonalat (értsd: drogok, fegyverek, p*nák) kedvelők Ganxtáékkal bólogathatnak a híd másik oldalán a Parkban. Ha ez sem elég, Kedves Barátom, akkor szerintem menjél haza, és olvass egy jó könyvet. Esetleg nézz be a Dürer-kertbe, ahol a Dürer Sound Parade néven futó buli keretében a Wrong Side of the Wall, a Bálnalovas, a Haelo és a Grand Mexican Warlock repít el messzi tájakra.

Az a hátsó molinó büntet !

Július 14. szombat:

A szombati napra baromi egyszerű a választás: a Dürer-kert alter szentéllyé változik, ugyanis egy estén lép fel a Nemes András- vezette Pluto (ők nemrég dalaikról meséltek nekünk itt), az MR2-kedvenc Stereomilk, illetve a megboldogult Kaukázus zenekarral ismertté vált dalszerző, Kardos-Horváth János új formációja, a Kákettők. A beugró rongyos 500 forint, ami lefogyasztható. Alternatívaként a Kerekes Band nyenyerézését tudjuk felajánlani a ZP-ben, esetleg Copy Con legalaize-it buliját a Parkban.

Ő is ott lesz a Dürerben szombat este!

július 15. vasárnap:

Mi szívünk szerint az Animal Collective-re pörögnénk Zamárdiban, de mivel ez 99%, hogy nem fog összejönni, ideje alternatíva után nézni! Nincs sok lehetőség, így irány Kőbánya! Nem, nem viccelek, idén első alkalommal rendezik meg az Óhegy-parkban az Óhegy Fesztivált, ahol ezen az estén az Anima Sound System zenél a lelkes kőbányai közönségnek. Vagy mégis viccelek?

Ha ezt a perzselő hetet túléljük, akkor remélhetőleg minden egyenesbe kerül, és jövő héten már bombázunk titeket a Hegyalja Fesztiválos ajánlókkal, beszámolókkal, twitter bejegyzésekkel, fényképekkel és mindennel, aminek köze van Tokajhoz, a borokhoz és az Alphaville-hez! Addig is kitartás testvéreim!

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Tudjuk, mit teszel idén télen 2.- november 12. : 30Y Szentimentálé –... Oly távolinak tűnik még a november, egy hónapig még hivatalosan nyár van (bár a valóság nem éppen ezt tükrözi). Nyár, az a hónap mely a gyöngyöző fröccsök, a balatoni lángosok és szabadtéri koncertek bűvkörében tartja az embert. Azonban nem árt a tél...
ajánlatok egy januári tavaszi hétvégére ha rám hallgattok, akkor ebben a kellemes januári tavaszban kirándulni mentek. meg lehet lesni a rügyező bokrokat, a virágzó fákat és talán a hóvirágok mellé az ibolyák is kibújtak már. ez utóbbiakat leszedni nem ér - nem úgy, mint boldogul gyerekkor...
Nemzeti Kasza Tibit mindenkinek! – hétvégi programajánló Végre itt a jó idő, csiripelnek a madarak, előbújtak az első dekoltázsok is téli álmukból és egyre kevesebb hókotrót látni az utakon, szóval talán nem is lehetne szebb az idő mostanában. Ezért különösen nagy szemétség, hogy hétvégére érkezik egy komo...