VOLT fesztivál programajánló 3.nap

A szerencsésebbek már kedd óta nyomják a bulit, a melósok, legalábbis azok azon fele, akik nem tudtak szabadságot kivenni csak pénteken érkeznek. Szóljon ez az ajánló nekik, a munka hőseinek, akik soha nem fogják főnöküknek megbocsátani, hogy megfosztotta őket a csütörtök éjféli Sex-E-Pil koncerttől.

A pénteken, munka után érkezők azok, akik azonnal, kétségbeesetten inni kezdenek – igen, ezért van, hogy péntekenként minden kicsit gyorsabban pörög.

Elsőként jöjjön a pénteki nap legfontosabb koncertje: a Borfesztiválon a déli harangszó előtt egy órával játszik az Alma együttes. Kár, hogy esélyem sincs együtt hallgatni őket a VOLT legfiatalabb látogatóival és azok szüleivel, de ettől még melegen – mert meleg az lesz, tuti – ajánlom őket mindenkinek!

Sztenderd, de erős fesztivál sorral kezd kora délután az OTP Bank – Petőfi Rádió Színpad. Fél 3-kor támad az Anna and the Barbies, majd jön egy kis Maszkurás szomorka, vagy épp Maszkurás tombolda, függően attól, hogy a Tücsökraj karmestere éppen milyen hangulatban van. A sort 17:30-kor a Balkan Fanatic zárja. Csak remélni tudom, hogy Jorgoszék megint hoznap vendég rappert és a sok évvel ezelőtti őrületes számaikat nyomatják majd, mellőzve napjaink modern mulatósát.

Az OTP színpad pénteki nagy durranása Yonderboi koncertje lesz, aki az utóbbi időben nem nagyon lépett fel hazai pályán, de aznap hajnalban, fél 2 tájt újra rajongói elé áll majd.

Pénteken a Blikk színpadra benézni talán csak a Freshfabrik miatt érdemes, bár ezzel a fél mondatommal egészen biztosan magamra haragítom a Brains, Ganxsta, a Beatrice, Kowalsky, no meg Soerii & Poolek rajongóit. Ugyanakkor az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy én az elején említett bandát is inkább kihagyom.

Amibe viszont nagy valószínűséggel belehallgatok majd, az a Kesh Akusztik lesz majd 18:00-tól a Poncichter negyedben. Van még valaki, aki a harmadik napon nem tudja ki is, mi is az a Poncichter? Van olyan, aki a negyedről sem hallott?
A Poncichter a wiki szerint nem más, soproni szőlősgazda, a Poncichter negyed leánykori neve pedig a Heti Válasz Borfesztivál. Így már azért összeáll a kép, ugye?
A Kesh után pedig Szabó Balázs lép fel bandájával, akiben még mindig reménykedem, pedig a tavalyi szezonban sikerült pár jellegtelen koncertjükbe belefutnom. Talán a VOLTon javítanak majd.

A retróra vágyóknak ajánlom 17:30-kor a Viva Teraszt, ahol a Rolls Frakció próbál válasz találni az örök kérdésre, hogy mitől megy a villamos?

Számomra nem nagy öröm, hogy tavaly óta Ákos rendszeresen fordul elő fesztiválokon, de végül is megbarátkoztam a dologgal. Elvégre az alatt a két óra alatt, míg a tömeg őt hallgatja a nagyszínpadon, én élvezhetem, hogy kisebb a sor a fröccsömért. A VOLTon ez az állapot pénteken 22:00-kor fog bekövetkezni.

Ákos után a skandináv Röyksopp ringatja majd tovább a közönséget, szigorúan elektronikus dallamokkal.

Lesz egy koncert 22:00-tól a Viva Teraszon, amin nagyon ott akarok lenni, amit nagyon nem akarok látni. Bérczesi Robi, Én meg az Ének műsora. Nem magyaráznám az ambivalenciát, aki olvasta egy korábbi bejegyzésemet, az tudja miről beszélek.

És amire lélekben fel kell készülni: ha eddig úgy érezted volna, hogy van kis élettered a VOLTon, akkor az ezzel a nappal nyom nélkül el fog múlni. Telt ház, tömeg, forgalmi dugók – csak mosolyogj és ne feledd: peace and love!

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

VOLT Fesztivál 0.nap – beszámoló Immáron 20. alkalommal nyitotta meg kapuit a Volt Fesztivál a soproni Lővér Kemping területén. Idén egy 0.napi koncertmaratonnal készültek nekünk a szervezők, összesen 20 zenekar lépett fel tegnap a nagyszínpadon (vajon miért épp 20...?). Bővebben lá...
Snow Patrol, Iggy and the Stooges, Katy B a 20. Volt Fesztiválon! Nyilvánosságra hozták az első komolyabb „csokor” fellépő nevét, akik elfogadták az immáron 20. Volt Fesztivál szervezőinek meghívását. Világválság ide, 450 forintos benzinár oda, egy dolog miatt megéri idén nyáron is hazánkat választani: úgy tűnik, v...
VOLT 3.nap, beszámoló Jobb, ha az elején bevallom, nem bírom Ákost, utálom a pénteki tömeget, és egyáltalán nem bírom a hőséget. Ezek után ki csodálkozik azon, hogy nehéz napom volt pénteken? Hihetetlen, de igaz: pénteken, Ákos monstre koncertjén többen voltak, mint a Fa...