VOLT Fesztivál programajánló 2.nap

Következzék a második nap felhozatala! Ha ezen a reggelen még tudunk magunkról, az azt jelenti, hogy túléltük a nulladik és az első napot is, ami bizony dicséretes teljesítmény. Azonban nincs megállás, ugyanis csütörtökön lesz a legbrutálisabb a Nagyszínpad lineupja! Elég, ha annyit mondok, hogy Faith No More? Na, ugye.

Nagyjából 8:46 perckor fogja sátrunk légköre elérni a 56 és fél Celsius fokot, amire általában még a halottak is felkelnek, nem hogy a másnapos fesztiválozók. Így hát miután fél óra küzdelem után ki tudtuk nyitni a szemünket és a csapra rászopva egy kétségbeesett lépést tettük az irányba, hogy bocsánatot kérjük májunktól (és egész testünktől) az előző estéért, el is kezdhetünk gondolkodni a ma programon.

Kezdésként mi mindenképp némi szilárd táplálékot és alkoholmentes italt (mondjuk isteni, grapefruit ízű, alkoholmentes sört) ajánlanánk. Ezután már lehet is indulni a Soproni Múzeum kihelyezett standja felé, ahol kiselejtezett régészeti cserepek korát lehet meghatározni játékos formában (döntsd el Kedves Olvasó, hogy komolyan gondolom-e ezt, avagy nem). Ami viszont már 100%, hogy 13:30-kor jön Badár Sándor Magyarok Menni Bamako című standup mozijával az Inmedio Drink Bárban, ami izgalmasnak hangzik, pláne, hogy a műfaj egyik legkiválóbb előadójáról van szó. Innen átnyargalhatunk a tegnap már megismert Rocklitera műsorra, ahol ez alkalommal Papp Szabi (persze, hogy Supernem) és Linczényi Márk (The Kolin) lesznek Baksa-Soós Attila beszélgetőpartnerei kettőtől a Viva Teraszon. Mára letudtuk a prózát, jöjjön a muzsika!

3-tól Grand Mexican Warlock zúzás a Blikk Színpadon, majd utánuk Óriás, ugyanitt. Természetesen a két buli között se feledkezzünk meg a szükséges folyadékbevitelről, amit tehetünk SÖR vagy pedig fantasztikus narancsos ízű, alkoholmentes sör formájában. Hoppá, máris délután 5 van? Akkor kezdődik a Nagyszínpad programja! A mai napon a Carbonfools nyitja a sort. Én velük nemrég ismerkedtem meg közelebbről (már nem úgy) a Belvárosi Fesztiválon, ahol a körülményekhez képest nagyon korrekt kis bulit nyomtak, szóval mindenképp érdemes meglesni őket (azoknak, akik még nem voltak Carbonfools koncerten: leánysikolyokra és átázó bugyikra tessék számítani!). Őket Katy B követi, akit dubstep dívaként szokás emlegetni, tekintve, hogy számaiban van kb. 20 másodperc flex- hang. Ettől függetlenül, lehet, hogy kedves kis parádét dob majd össze az angol hölgy, de azért az se nagy probléma, ha a 18:30 és 20:00 közötti idősávot inkább Mac Miller társaságában töltjük (OTP-Petőfi színpad 19h). Ezután viszont irány vissza a Nagyszínpadhoz, ugyanis jön a Simple Plan! Pár héttel ezelőtt már leírtam, de most megteszem még egyszer: a kanadai banda éppen hogy vállalható műanyag punk-rockot játszik, viszont dalaik ettől függetlenül működnek, és élőben valószínűleg tökéletesek lesznek arra, hogy felpörgessenek (kooperálva természetesen a koncert előtt elfogyasztott két korsó sörrel). Ja, természetesen itt is leánysikoly veszély!

Ezután, nincs más dolgunk, mint a Telekom teraszon pörögni valami igényes modern tánczenére, és nagy ívben elkerülni a Faith No More koncertjét a Nagyszínpadon. Vicceltem, aki nem lesz ott az idei VOLT legkomolyabb buliján, óriási körmöst kap! (Főleg, hogy ma kiderült, megint feloszlanak a banda.)

Mire Mike Patton utoljára lenyel és kiköp minket (mint anno azt a bizonyos cipőfűzőt), éjfélt üt az óra. Micsoda jó hír, hiszen kezd a Blikk Színpadon az újra koncertező legendás magyar underground zenekar, a Sexepil Sex-E-Pil néven. A „könnyebb vérűeknek” alternatívaként a Punnany Massifot tudom felajánlani petőfiéknél, szintén éjféltől. A másnapba átnyúlva egyetlen értelmes alternatívaként a Mystery Gang őrültködését tudom elképzelni (szintén Blikk), no meg a teljes eszméletvesztést.

Huhh, nem lesz egyszerű nap, az tuti!

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

VOLT 1.nap – ajánló Zeneileg évek óta a VOLT produkálja a legjobb felhozatalt. Lehet velem ezen a véleményen vitatkozni, de arra, hogy belássam, nincs igazam, nos, arra kevés az esély. Négy napba minden nyáron Sopronban zsúfolják a legjobb bandákat. Végignéztük, hogy az...
VOLT Fesztivál, második nap: Így láttuk mi Az éjszakák egyre rövidebbek (az embertelen hőségnek köszönhetően), míg a nappalok egyre hosszabbodnak, hála az olyan zseniális koncerteknek, mint a tegnapi Simple Plan és a Faith No More. De talán ne szaladjunk ennyire előre, és kezdjük a tegnapi na...
Snow Patrol, Iggy and the Stooges, Katy B a 20. Volt Fesztiválon! Nyilvánosságra hozták az első komolyabb „csokor” fellépő nevét, akik elfogadták az immáron 20. Volt Fesztivál szervezőinek meghívását. Világválság ide, 450 forintos benzinár oda, egy dolog miatt megéri idén nyáron is hazánkat választani: úgy tűnik, v...