Beszámoló a VOLT Fesztivál első napjáról

És akkor most jön az, hogy elmondjuk véleményünket a soproni VOLT Fesztivál első napjáról. Volt itt minden, mint a búcsúban: rock, pop, dubstep, boldog emberek, még boldogabb emberek, egy valamivel viszont nem találkoztunk: józanokkal. A hajtás után elmondjuk mi miért volt jó/ nem jó, és úgy egyáltalán próbáljuk visszaadni, milyen hangulat itt lent Sopronban.

Számunkra a program 5-kor kezdődött a Nagyszínpadon, ahol a Supernem mozgatta meg a lábakat. Előtte volt szerencsénk belenézni Odett és a We Are Rockstars koncertjébe. Előbbiről annyit mondanék, hogy simán benevezhetne egy Hermione hasonmásversenyre és egyébként korrekt kis műsort csinált, szép hangja van nagyon. Utóbbi bandáról pedig elég annyi, hogy Ligeti Gyurinak is kíméletlenül jó hangja van, és ha nem itt a Kárpát-medencében születik, hanem valahol Angliában, akkor most az ő zenéjére csorgatná a nyálát mindenki a Sziget Nagyszínpadon. Így viszont voltunk kb. hatvanan a We Are Rockstars buliján, pedig nagyon fasza volt.

No de vissza a Supernemhez! Kicsit féltettem Papp Szabiékat, mert igaz, hogy ők bárhol képesek hangulatot teremteni, de szerintem ekkora színpadon még nem játszottak. Végül nem volt semmi probléma, mindenki kiválóan szórakozott, de azért látszott, hogy nem “tősgyökeres” Supernem fanokkal volt telítve a Nagyszínpad előtti placc: elmaradt a szokásos daráló és egymás seggbe rúgása.

Fél 6 után beiktattunk némi egészségügyi szünetet (értsd: vedelés) aztán jött a The Parlotones az MR2 színpadon. A dél-afrikai banda is tök jó bulit nyomot, bár nagyjából 4000 hasonló zenekar rohangál a világban. Ugyanez nem mondható el a Lostprophetsről, az ő fellépésük egyértelműen csalódás volt. A Snow Patrolról meg nem is tudom mit mondjak: nagyon jól tudtuk, hogy ilyen nyugis zenét játszanak, viszont amit tegnap este 10-től produkáltak, az maga volt a tömény unalom. Velük egy időben a Children of Bodom zúzott egy színpaddal arrébb, boci29 kolléga elmondása szerint -idézem- “mocsok jó volt”.

Éjféltől osztott program volt, Skrillex a Nagyszínpadon, 30Y-ék az MR2-n. Előbbiről a többiek azt mondták, hogy nagyon szimpatikusan nyomta végig a műsorát, bármit is jelentsen ez. Én igyekeztem a lehető legnagyobb ívben elkerülni, de Beck Zoliék műsorából sem tudnék kiemelni semmit. Vagy felidézni?

Innentől összemosódnak az események, szemem előtt osztott képernyőn zajlottak a történések. No, ennyi volt az első nap, bemelegítésnek tökéletes volt. Viszont most ideje lepihenni egy kicsit, mert még aznaposak vagyunk.

Fényképek a fesztivál ideje alatt majd kerülnek fel Facebook oldalunkra. Vagy nem.

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Snow Patrol, Iggy and the Stooges, Katy B a 20. Volt Fesztiválon! Nyilvánosságra hozták az első komolyabb „csokor” fellépő nevét, akik elfogadták az immáron 20. Volt Fesztivál szervezőinek meghívását. Világválság ide, 450 forintos benzinár oda, egy dolog miatt megéri idén nyáron is hazánkat választani: úgy tűnik, v...
VOLT Fesztivál programajánló 1. nap Ismeritek azt a szerencsétlent, aki minden fesztiválon megtervezi előre, percre lebontva, hogy mikor melyik koncerten teszi tiszteletét, aztán természetesen már délután 3-kor felborul a napirendje, amint az első fröccs leszalad a torkán, vagy az első...
VOLT 3.nap, beszámoló Jobb, ha az elején bevallom, nem bírom Ákost, utálom a pénteki tömeget, és egyáltalán nem bírom a hőséget. Ezek után ki csodálkozik azon, hogy nehéz napom volt pénteken? Hihetetlen, de igaz: pénteken, Ákos monstre koncertjén többen voltak, mint a Fa...