VOLT Fesztivál programajánló 1. nap

Ismeritek azt a szerencsétlent, aki minden fesztiválon megtervezi előre, percre lebontva, hogy mikor melyik koncerten teszi tiszteletét, aztán természetesen már délután 3-kor felborul a napirendje, amint az első fröccs leszalad a torkán, vagy az első olyan programba botlik, amin nem tervezett részt venni, mégsem tudja otthagyni? Én vagyok az.

Ettől függetlenül Kedves Olvasó, eléd tárom, mely programokon tervezek részt venni az idei VOLT Fesztiválon. Egyrészről, hátha esetleg úgy adódik, hogy lesz üres 30 perced és szükséged lesz egy jó tanácsra, merre is vedd az irányt. Illetve az is előfordulhat, hogy a haverok elmennek Subscribe-ra vadulni, a csajok a Magashegyi Underground koncertjén áldoznak a szentimentalizmus oltárán, te meg csak úgy egyedül, céltalanul találod magad a fesztivál közepén. A programpontok mindegyike fakultatív természetesen, és az igazat bevallva, én örülök a harmadukra eljutok, na de erről szokták azt mondani, hogy „játszunk el a gondolattal”!

Június 27. :

A szituáció a következő: a VOLT első napján délben tesz le a fesztivál bejáratánál a gólya/ űrhajó/ taxi/ bringa/ forgószél. Belépsz és az első programpontod nem is lehet más, mint, hogy veszel egy korsó SÖRT/ pohár FRÖCCSÖT. Oké, ez megvan, most már tárgyalhatunk!

Mielőtt elkezdődne a durva bulizás, érdemes egy kis „csendesülős” programmal felvenni a fesztivál feelinget, erre nincs is tökéletesebb lehetőség, mint a VIVA teraszon, ahol Fiala János beszélget a Karafiáth Orsolya- Grecsó Krisztián- Térey János trióval „Fókuszban az irodalom címmel”. Ugyancsak ezen a helyszínen délután kettőtől Baksa-Sós Attila, a Rocklitera című könyv szerzője folytat eszmecserét a VOLT két főszervezőivel, Fülöp Zoltánnal és Lobenwein Norberttel. Innen egy szusszanásnyi szünetet, ital utántöltést követően irány a Blikk színpad és az Iron Fork zenekar koncertje! Hogy kik ők, arról fogalmam sincs, viszont elég gyász időpontba tették őket a szervezők (első nap, délután 3-kor pörgesd fel a hangulatot), így biztosan nem árt, ha megtámogatjuk őket egy kicsit. És ki tudja, talán a jövő Tankcsapdájával van dolgunk, és igazi csiszolatlan gyémántra bukkanunk. Innen átbandukolhatunk Odett koncertjére, a hölgy 16 órakor kezd a OTP- Petőfi Rádió Színpadon (útközben véletlenül se felejtsünk el újabb italt vételezni, nehogy a hosszú gyalogút alatt kitikkadjunk).

És akkor innen indul be igazán az élet. 5-kor Papp Szabiék szedik szét a Nagyszínpadot (talán legkomolyabb megmérettetésük előtt áll a Supernem, megtölteni egy VOLT Nagyszínpadot nem kis feladat). Itt bizonyára igen erőteljes népmozgásra kell számítani az első sorokban, szóval mimózák inkább hátrébb orintálódjanak. Ezt követően irány a The Parlotones zenekar bulija a Petőfi színpadon, ők nyugisabb rock zenét játszanak, itt lehet velük ismerkedni. Ezt követően azon fogjuk kapni magunkat, hogy már este 8 van és még elég kevés sört vettünk magunkhoz, szóval mindenképp húzzunk bele, akár lehet duplázni is. Úgyse lesz sok időnk ezután ilyesmire, mert a Lostprohpets és a Snow Patrol fellépése kötelező, naná, hogy a Nagyszínpadon. És akkor itt jöjjön egy igen komoly dilemma: vegyünk részt Skrillex dubstep orgiáján, vagy menjünk valahova és hallgassunk zenét? Én a magam részéről tudományos megfigyelés céljából mindenképp belenézek a szépfiú programjába, kíváncsian fürkészve a közönség egyes tagjainak reakcióját. Azért soká nem kell ott ragadni, főleg nem, mert a 30Y is éjfélkor kezd a Petőfi színpadon(véleményem szerint én leszek az egyetlen őrült, aki ezt a két fellépést vegyíti). Az első napot végül a Caspa & MC Dynamite/ Emalkay fellpése (szintén Petyőfi) és az Ocho Macho (Blikk színpad) őrültködése pattogva zárhatjuk. Akinek még lesz enegriája az mehet valamelyik sátorba segget rázni, vagy amerre lát.

Hétfőn jövök a második résszel!

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

VOLT 1.nap – ajánló Zeneileg évek óta a VOLT produkálja a legjobb felhozatalt. Lehet velem ezen a véleményen vitatkozni, de arra, hogy belássam, nincs igazam, nos, arra kevés az esély. Négy napba minden nyáron Sopronban zsúfolják a legjobb bandákat. Végignéztük, hogy az...
Íme az első nevek a jövő nyári fesztivál-felhozatalból! „Szigetéknél” megtartották az idei első névbejeltős tájékoztatót, és máris olyat kaptunk, ami falhoz vágott. Na jó, ez nem igaz, viszont híveim, van okunk a bizakodásra. Tovább után nevek, Nevek, NEVEK! A „3 Nagy” (Sziget, Volt, Balaton Sound) egysze...
VOLT Fesztivál programajánló 0.nap Már tényleg itt tartunk?! Bizony, a mai napon délután kettő órakor megnyitja a kapuit a 20. VOLT fesztivál Sopronban! Na de várjunk csak, nem csak 27-én kezdődik a fesztivál? De bizony, a hivatalos első nap akkor lesz, de bolond, aki egy ilyen felvez...