VOLT Fesztivál programajánló 0.nap

Már tényleg itt tartunk?! Bizony, a mai napon délután kettő órakor megnyitja a kapuit a 20. VOLT fesztivál Sopronban! Na de várjunk csak, nem csak 27-én kezdődik a fesztivál? De bizony, a hivatalos első nap akkor lesz, de bolond, aki egy ilyen felvezető nulladik napot kihagy! Részletek a hajtás után!

Délután kettőkor tehát megnyílnak a VOLT Fesztivál kapui a nagyközönség előtt is, mindenki ekkortól veheti birtokba lakóhelyét a következő négy napra. A sátorállítás és az első sörök elfogyasztása után pedig lassan beindul az élet a nagyszínpadon is. A bemelegítő napon ugyanis magyar zenekarok lépnek fel pár számos produkciókkal egymás után a fesztivál legnagyobb színpadán, így a szerencsések akár kétszer is csápolhatnak pár napon belül például a Quimby legjobb számaira.

Kezdésként este hétkor a Kerekes Band foglalja el a pódiumot, akiket senkinek nem kell bemutatni, elég ha annyit mondok: Mr. Hungary. A tavalyi nyár nagy slágere mellett rengeteg jó számuk van még, legutóbb a PaFén is remek koncertet adtak, kezdésnek nem rossz.

Őket követi Müller Péter Sziámi és elsőosztályú vidéki srácokból álló zenekara, bármit is jelentsen ez, majd pedig a Belmondo frontemberéé, Czutor Zoltáné a színpad. Ezek után alternatívba fordulunk egy picit, következik az Európa Kiadó! Igaz, nemrég láttuk őket a Világveleje fesztiválon, de nekünk Menyhárt Jenő még mindig egy legenda, feltétlenül csekkolni kell őket!

Ezt követően a Moby Dick-é a figyelem, akik külön programmal készülnek erre a napra, olyan vendégekkel, mint Hobo, vagy Pohl Misi, a Lord énekese. A kötelező programnak tekinthető Magna Cum Laude következik a Moby Dick után, Mező Misiék után pedig következhet az igazi retro: Neoton Familia! Ha szereted őket, akkor azért, ha nem, akkor pedig azért érdemes megnézni őket, hiszen jókedvre derítenek, akár bírod őket, akár nem.

Az idei Eurovíziós indulónk, a Compact Disco előtt érkezik még a Belga, utánuk pedig a Hősök jönnek a világot jelentő deszkákra. A folytatásban érkezik mindenki kedvence, a Quimby, majd Kardos-Horváth János és a Kiscsillag közös produkciójáé lesz a főszerep.

Az utolsó öt fellépő igazán nevesre sikeredett, gyanítom, senkinek nem kell bemutatni a Brains, Animal Cannibals, Anima Sound System, We Are Rockstars, és a Punnany Massif zenekarokat. Méltó lezárása lesz ez a 0.napnak, ám mondhatni az este még csak itt kezdődik: a Telekom és a VIVA teraszon a legnevesebb DJ-k, köztük Palotai és HotX keverik a lemezeket egészen hajnalig.

A 0.napra a bérletesek ingyen jöhetnek be, a belépő egyébként 4900.- forint, megváltható a helyszínen is.

 

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

VOLT Fesztivál programajánló 2.nap Következzék a második nap felhozatala! Ha ezen a reggelen még tudunk magunkról, az azt jelenti, hogy túléltük a nulladik és az első napot is, ami bizony dicséretes teljesítmény. Azonban nincs megállás, ugyanis csütörtökön lesz a legbrutálisabb a Nagy...
VOLT Fesztivál, negyedik nap, 40 fok Az utolsó napon, legyen szó bármelyik fesztiváltól, két dologtól kell tartanunk: az emberen egyre inkább eluralkodó fáradtságtól, illetve attól, hogy az előző napokon sikeresen elszórtuk minden pénzünket. Nekem sikerült belefutni mindkettőbe, de szer...
Snow Patrol, Iggy and the Stooges, Katy B a 20. Volt Fesztiválon! Nyilvánosságra hozták az első komolyabb „csokor” fellépő nevét, akik elfogadták az immáron 20. Volt Fesztivál szervezőinek meghívását. Világválság ide, 450 forintos benzinár oda, egy dolog miatt megéri idén nyáron is hazánkat választani: úgy tűnik, v...