Három hét múlva Fishing On Orfű!

Szűk egy hónap múlva startol az egyik legkedveltebb hazai zenei fesztivál, a Fishing on Orfű. Az alternatív koncertzenekarok legfontosabbjait bemutató rendezvény idén is számos kuriózumot hoz el az orfűi tó partján elterülő Panoráma Campingbe, ráadásul 2012-ben több feltörekvőben lévő külföldi produkció is a Fishing deszkáira lép. De vajon miért próbál Lovasi András a búzában úszni?

Továbbra sem változik a Fishing on Orfű filozófiája: a szervezők idén is a hazai alternatív zenei színtér legizgalmasabb résztvevőit hozzák el az Orfűi tó partjára. A magyarországon alig koncertező Európa Kiadó és az idén mindösszesen a Fishingen játszó Isten Háta Mögött mellet itt lesz minden olyan magyar – és egy pár fontos külföldi produkció is, amit 2012-ben érdemes koncerten látni.

A Fishing továbbra is tematizált zenei programmal várja a látogatókat: A Petőfi Rádió – BB nagyszínpadon csütörtökön a táncos produkcióké a főszerep; itt lép fel a PASO, a Brains, a Punnany Massif, valamint a rockot dubsteppel vegyítő londoni Modestep is. A második nagyszínpadon mindeközben a csajos zenekarok uralják a deszkákat: itt zúz a Nemjuci, a Magashegyi Underground, valamint itt bűvöl el minket egy igéretes angol elektropop-duó, a Chew Lips is. Az A38 – Recorder.hu sátor csütörtöki fellépői többnyire önmagát nem feltétlen komolyan vevő és leginkább a szórakoztatásra koncentráló produkciók lesznek: akár együltő helyünkben végignézhetjük a Bëlga, a Soerii & Poolek, a Kelemen Kabátban vagy a Marlboro Man koncertjeit.

A pénteki a klasszikus alternatív zenekarok napja lesz a Petőfi Rádió – BB nagyszínpadon: a Heaven Street Seven – Quimby – Vad Fruttik triumvirátust a Budapest Bár nosztalgikus nótái előzik majd meg. A második nagyszínpad a rockzenekarokra koncentrál (Isten Háta MögöttSupernemSubscribe), míg az A38 – Recorder.hu sátor hip-hoppal telik meg: itt szövegel majd Akkezdet PhiaiGanxta Zolee és a Hősök is – ráadásul mind élő zenekari kísérettel – , az est sztárfellépője pedig a Minneapolisból érkező barkács-rapper, Astronautalis lesz.

A Fishing zárónapján már-már hagyomány a kvázi-házigazda Kiscsillag fellépése, amit a 30Yvalamint az idén visszatérő Péterfy Bori & Love Band koncertjei fognak közre. A második nagyszínpadon pop-rock vegyesfelvágott várja a nagyérdeműt: Psycho MutantsÓriás,Intim Torna Illegál valamint A Kutya Vacsorája a fellépő zenekarok sora. Az A38 – Recorder.hu sátorra a magával ragadó eklektika lesz jellemző az utolsó napon: játszik a Szabó Balázs bandája, a Fish!, az Irie Maffia, vagy az orfűn már visszatérőnek számító őrült francia rockduó, az Inspector Cluzo.

A Café sátor programja idén is a zenei csemegékre koncentrál: Az Uzipov zúzása, az angolMaybeshewill art-rockja, a Képzelt Város pszichedéliája, a Jazzékiel borongóssága mellé tökéletesen passzol a Pál Utcai Fiúk egyenessége, Frenk popja, a Kaláka tisztasága vagy aFerenczi György és a Rackajam muzikalítása is.

A fesztivál szervezői idén is kiemelt figyelmet fordítanak a fesztivál szabadidőprogram-kínálatára. A Hosszúlépés Fröccs(kul)túra 2012-ben is rendkívül népszerű: az illusztris vezetők (Lévai Balázs, Lovasi András, Szabó Balázs, Varga Livius) által vezetett könnyed fröccsfeltáró program helyei 2 óra alatt beteltek. Aki inkább a söröket kedveli, annak jó hír, hogy a közeli magyarhertelendi sörfőzdébe idén sörtúrát is indítanak a szervezők. A festői környezetben elterülő Orfűn és környékén idén is számos gyalogos-, kerékpár- vagy akár barlangtúrán is részt vehetnek az aktív kikapcsolódásra vágyók, továbbá idén is megszervezésre kerülnek a Fishing sportbajnokságai. Programjainkra ajánlatos jó előre jelentkezni a következő weboldalon, ahol minden további információ is megtalálható:http://fishingonorfu.hu/2012/foo.php?site=off

A Fishing főszervezőjeként is aktív Lovasi András zenekara, a tavaly előtt feloszlott Kispál és a Borz idén lenne 25 éves. Ez alkalomból a fesztivál és a Megadó Kiadó örömmel teszi közzé a Kispál 2010-es utolsó Fishinges koncertjének teljes egészét, amely a frontember szerint “Bizonyos szempontból talán hangulatosabb is lett, mint a Szigetes búcsúkoncert.” 

A közérdeklődésre való tekintettel napijegyek június 1-től korlátozott számban 4600 Ft-os áron kaphatóak az Interticket országos hálózatában, vagy online a fishingonorfu.jegy.huweboldalon. Június 20-ig a 3 napos bérletek 9600 ft-os áron, sátorhelyek pedig 500 ft-ért válthatóak ugyanitt.