FLO élmény – PAFE második nap

És felvirradt a második nap, lőn esőmentes idő, a Pannónia Fesztivál pedig összeállt, elérte az üzemi hőmérsékletet, innentől probléma mentes működés valószínűsíthető.

A közönség is megérkezett – na ja, kérem, száraz időben már könnyű fesztiválozónak lenni -, sőt nem csak a PAFE közönség jelent meg, hanem egy másik, nagy létszámú csapat is, akik erősen csodálkozó arcokat vágtak látva, hogy ez a fesztivál – szerencsére – egyáltalán nem hasonlít a Soundra.

A tócsák szinte eltűntek, a talaj tömörsége sokat javult, amire szükség is volt, hiszen talán a Pannónia Fesztiválok legnagyobb létszámú közönsége gyűlt össze Flo Rida fellépésének tiszteletére. Van aki csak emiatt az egy koncert miatt vette meg a bérletet, mivel a napijegy már elfogyott (hogy ez hogyan lehet, azt nem teljesen értem, de erre most ennél részletesebben nem térnék ki).
Flo 23:00-ra volt kiírva, de ezt az időpontot egyedül a tömeg vette komolyan, a komolyabb rajongók már a Vad Fruttik ráadása alatt elfoglalták az első sorokat.

A tömeg várt, de Flo nem jött.
A tömeg kiabált, de Flo nem jött.
A tömeg szitkozódott, de Flo nem jött.

Negyven perc várakozás után levitték a színpadról a mikrofonokat, maradt egy üres asztal, meg pár fénygép. Újabb 15 perc eltelte után visszahoztak egy másik mikrofont, nem túl ízléses díszítéssel. Aztán érkezett egy Machintos – a koncert termékmegjelenítést tartalmazott -, majd mögé egy dj is és elkezdődött a beállás. Másnak én nem tudnám nevezni azt a mintegy 30 perces szakaszt, amikor bömbölt a zene a gépről, a jónép pedig fel, alá rohangált a színpadon, mint valami mérgezett egér. Én ekkor adtam fel a dolgot és kiverekedtem magam a tömegből, ami egyáltalán nem ment könnyen. Rengetegen voltak, soha ennyi embert nem láttam még egy PAFE koncerten sem.
A nép türelme egy idő után meghozta gyümölcsét, színre lépett a sztár, indult a show. Bármennyire is nem az én zeném az amit Flo Rida művel, bármennyire is dühös voltam a jelentős késés miatt – ez szerintem szimpla bunkóság, különösen azért, mert még megérkezése után is sokáig váratta a tömeget ahelyett, hogy azonnal felment volna a színpadra – el kell ismernem, nagy őrjöngés volt, a pasi igazi fesztivál hangulatot csinált.
Dobált vörös rózsákat a csajoknak, majd felhívta őket a színpadra táncolni, biztoboya nyakán bement a tömegbe és még body surfing-gel is próbálkozott, de a színpad előtt tomboló lánykák csak nehezen tudták megtartani. Kis Nike éltetés után dedikálta cipőit, majd azokat is bedobálta a tömegbe, sőt, bár én nem láttam, de azt hallottam, hogy még a nyakában lévő méretes aranylánc is a tömegbe szórva végezte.
Egy szó, mint száz, Flo Rida jött, látott és győzött a PAFEn.

Persze rajta kívül voltak más nagyszerű koncertek is, mint például a Kesh, akik az előbb említett úrral párhuzamosan léptek fel a Pesti Est Nagysátorban, mintegy 20 ember előtt. De a jó zene, a jó koncert nem létszám függő és a Kesh a PAFE egyik legjobb koncertjét produkálta. Bizonyítja ezt minden jelenlévő.

Képeket a második napról FB oldalunkon találtok. Flo Rida sajnos nem engedte a fotózást, ezért róla mi nem sok mindent tudunk mutatni nektek.

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Mission completed! – PAFE negyedik nap Utolsó napot kezdeni felemás dolog. Egyrészről, az ember lába örül, hogy nem kell többet napi több kilométert kutyagolni, órákig ácsorogni, hosszasan ugrálni. Másrészről az ember lelke szomorú, véget ér a szabadság, indulnak a szürke hétköznapok, leh...
Felejtős nap – PAFE három Na nem a program, hanem magam miatt. Mert a szálláson felejtettem a PAFE poharat, a fényképezőgép akkumulátorát, amiért még visszamentem, de aztán kiderült, hogy a memóriakártya is az ágyam mellett lévő számítógépben pihen. Amit lehetett otthon felej...
PAFE terepszemle Frissen nyírt fű, orgonabokor, lovak, egy szekér, dombok tetejéről rálátás a Balatonra - Szántódpuszta a béke szigete ... ma még. Egy hónap múlva ilyenkor a tájat sátrak tengere tarkítja és teljes hangerővel dübörögnek a Pannónia Fesztivál hangszórói...