PAFE első nap – ajánló

Igen, tényleg eljött az idő, Húsvét után járunk majd’ 50 nappal, már csak egyet alszunk és holnap indul a Pannónia Fesztivál!

Átböngésztük az első napi programot, természetesen a hajtás után!

Aki már a legelső koncerten ott akar lenni, annak két sátor közül kell választania, valamint túl kell lennie a sajátjának felállításán. A Zeneszöveg.hu sátorban 16:30-kor a Blues ‘n Trogers kezd, a Rockélet Metálsátorban ugyanebben az időpontban a Metallophilia csap a húrok közé. Nem állíthatom, hogy bármelyik zenekart akár hallomásból is ismerném, de ha választanom kellene, akkor név alapján a blues bandára szavaznék.

Az első koncert, amit szerintem érdemes megnézni 17:30-kor kezdődik a Zeneszöveg.hu sátorban, ahol is a regényes nevű Presszó Tangó Libidó táncoltatja majd meg a közönséget. Korábbi személyes tapasztalat alapján állíthatom, a PTL kivételesen jó hangulatot képes varázsolni, velük kezdeni a fesztivált mindenképpen jó ötlet.

Régi kedvenceikhez hűséges PAFE látogatók kötelező programja a Soproni Nagyszínpadon a LORD (18:20), majd azt követően Bill kapitány (19:40) ugyanott. Elnézve az első napi nagyszínpadi programot, simán el tudom képzelni, hogy többen csak pár ital vételezése okán, vagy különféle sürgető késztetéseknek engedve távolodnak majd el tőle, hogy aztán sürgősen visszatérjenek az első sorokba. A Tankokat (22:30) a Subsribe (21:00) vezeti fel, az utóvédharcokat pedig a Depresszió (00:30) vívja majd.

A kevésbé kemény dallamok kedvelőinek ajánlom a Szabó Balázs Band koncertjét (21:40) a Pesti Est Nagysátorban, aki pedig vadul mulatni szeretne az mindenképpen nézzen be a Zeneszögeg.hu sátorba a Bohemian Betyars (22:00) koncertjére! Szintén személyes tapasztaltam, hogy a srácokba rengeteg energia szorult, márpedig ha a színpadról árad az energia, akkor ott a közönség sem fog unottan ácsorogni.

Az ír ritmusokra vágyónkat a Paddy and the Rats (00:00) várja a Zeneszöveg.hu sátorban, majd onnan Flatley módra lehet átugrálni a Pesti Est Nagysátorba az Anselmo Crew (00:30) bulijára.

Az első nap utolsó koncertjét a Don Gatto (02:30) zúzza a Rockélet Metálsátorban. Vajon mennyien lesznek, akik elmondhatják, az első napot végigtolták Szántódon, az első koncerttől az utolsóig?