Talentométer újratöltve

Újratöltve, de nem is akármivel, hanem borral! Fiatal, feltörekvő borászok, itt a lehetőség!

A Talentométer, az A38 Hajó és a Szerencsejáték Zrt. eredetileg könnyűzenei tehetségkutató sorozata – a tavalyi nagy siker után – idén jelentősen kibővül. A zenei rész mellett ezúttal borászversenyt is hirdetnek, kifejezetten azért, hogy megtalálják a hazai borászat „új generációját”, és felhívják a figyelmet a feltörekvő fiatalokra.

A Talentométer – Fiatal borászok versenye azoknak a pályájuk elején álló, 35 év alatti fiatal borászoknak ad bemutatkozási lehetőséget, akik már önálló útra léptek, vannak saját boraik, de még nem kapták meg azt az elismertséget, amit megérdemelnek. A borversenyre, előzetes zsűrizés után május-június folyamán, öt vasárnapon keresztül kerül sor a budapesti A38 Hajó éttermében és teraszain.

A nevezés a borok beszállításakor történik, a nevezési lap kitöltésével. A nevezési lap letölthető a Talentométer honlapjáról (www.talentometer.hu) vagy kitölthető a minták beszállításakor a CEWI budapesti központjában.

A versenyre 35 év alatti borászok jelentkezhetnek, saját készítésű palackozottboraikkal, melyek a magyarországi forgalomba hozatali előírásoknak megfelelnek.A nevezők jogosultak önállóan kereskedelmi forgalomba hozni a boraikat, és a nevezett borból legalább 300 literes mennyiséggel rendelkeznek. Nevezési díj nincs!

A nevezett borok a CEWI szervezésében május 9.-én és 10.-én előzetes bírálaton esnek át. Minden kategóriában ötfős szakmai bizottság vakkóstoláson bírálja a borokat, és kategóriánként a 10 legmagasabb pontszámot kapott bor jut tovább a nyilvános borfesztiválra.
A továbbjutó borok öt vasárnapon keresztül zajló borfesztivál-sorozaton mutatkoznak be a nagyközönségnek. Az A38 Hajó éttermében és teraszain zajló nyilvános napokon a nagyközönség 2000 Ft-os belépődíj ellenében végigkóstolhatja a kategória borait, és a jegy mellé adott szavazólappal szavazhat a legjobbra. A borverseny végleges eredményét a fesztivál közönsége által leadott szavazatok alapján állapítjuk meg.A kóstoláshoz elismert vendégséfek készítenek borkorcsolyát, kóstolófalatokat.

A fesztiválsorozat időpontjai

– könnyű fehér borok (+rozéborok): 2012. május 20.

– testes fehér borok (+desszertborok): 2012. május 27.

– könnyű vörös borok: 2012. június 3.

– testes vörös borok: 2012. június 10.

– gála: 2012. június 17.

Részletek a www.talentometer.hu honlapon.

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Itt a Nagyszínpad vége: a Mary PopKids zenélhet a Strypes és az Arct... Vasárnap késő este ért véget az MTVA és a VOLT Produkció “tehetségmutató” versenye az Akvárium Klubban. A döntőbe jutott öt előadó és zenekar végső megmérettetésén a pálmát a Mary PopKids vitte el. A verseny legjobbjai – pénzjutalom és az MTVA médiat...
Nagy-szín-pad – Élő közvetítés az Akvárium klubból Ma este kezdetét veszi a Nagy-szín-pad című tehetségMUTATÓ verseny, mely során népszerű magyar bandák mérik össze erejüket (?), illetve tehetségüket (?), esetleg rajongótáboruk méretét (?). Most keddtől szerdáig tartanak az "elődöntők" a budapesti Ak...
C4M Netfeszt – mutasd meg magad a neten! A C4M (Company for Music) egy vállalkozás, ami a magyar zene népszerűsítését tűzte ki céljául. Ezért június 24-26 között egy online zenei fesztivált szervezünk, feltörekvő magyar együttesek számára. A fesztivált magát egy verseny előzi meg, hogy miné...