Talentométer újratöltve

Újratöltve, de nem is akármivel, hanem borral! Fiatal, feltörekvő borászok, itt a lehetőség!

A Talentométer, az A38 Hajó és a Szerencsejáték Zrt. eredetileg könnyűzenei tehetségkutató sorozata – a tavalyi nagy siker után – idén jelentősen kibővül. A zenei rész mellett ezúttal borászversenyt is hirdetnek, kifejezetten azért, hogy megtalálják a hazai borászat „új generációját”, és felhívják a figyelmet a feltörekvő fiatalokra.

A Talentométer – Fiatal borászok versenye azoknak a pályájuk elején álló, 35 év alatti fiatal borászoknak ad bemutatkozási lehetőséget, akik már önálló útra léptek, vannak saját boraik, de még nem kapták meg azt az elismertséget, amit megérdemelnek. A borversenyre, előzetes zsűrizés után május-június folyamán, öt vasárnapon keresztül kerül sor a budapesti A38 Hajó éttermében és teraszain.

A nevezés a borok beszállításakor történik, a nevezési lap kitöltésével. A nevezési lap letölthető a Talentométer honlapjáról (www.talentometer.hu) vagy kitölthető a minták beszállításakor a CEWI budapesti központjában.

A versenyre 35 év alatti borászok jelentkezhetnek, saját készítésű palackozottboraikkal, melyek a magyarországi forgalomba hozatali előírásoknak megfelelnek.A nevezők jogosultak önállóan kereskedelmi forgalomba hozni a boraikat, és a nevezett borból legalább 300 literes mennyiséggel rendelkeznek. Nevezési díj nincs!

A nevezett borok a CEWI szervezésében május 9.-én és 10.-én előzetes bírálaton esnek át. Minden kategóriában ötfős szakmai bizottság vakkóstoláson bírálja a borokat, és kategóriánként a 10 legmagasabb pontszámot kapott bor jut tovább a nyilvános borfesztiválra.
A továbbjutó borok öt vasárnapon keresztül zajló borfesztivál-sorozaton mutatkoznak be a nagyközönségnek. Az A38 Hajó éttermében és teraszain zajló nyilvános napokon a nagyközönség 2000 Ft-os belépődíj ellenében végigkóstolhatja a kategória borait, és a jegy mellé adott szavazólappal szavazhat a legjobbra. A borverseny végleges eredményét a fesztivál közönsége által leadott szavazatok alapján állapítjuk meg.A kóstoláshoz elismert vendégséfek készítenek borkorcsolyát, kóstolófalatokat.

A fesztiválsorozat időpontjai

– könnyű fehér borok (+rozéborok): 2012. május 20.

– testes fehér borok (+desszertborok): 2012. május 27.

– könnyű vörös borok: 2012. június 3.

– testes vörös borok: 2012. június 10.

– gála: 2012. június 17.

Részletek a www.talentometer.hu honlapon.

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Indul a Nagy Fishing-tehetségkereső A Fishing on Orfű fesztivál köztudottan nagy hangsúlyt fektet kevésbé ismert, de izgalmas produkciók bemutatására, most pedig bárkinek megadja az esélyt, aki megmutatná magát Magyarország legbarátságosabb fesztiválközönségének. Két kategóriában (ze...
Idén is itt a Talentométer, az A38 tehetségkutatója! Idén ötödik alkalommal rendezi meg az A38 Hajó a Talentométert, a Szerencsejáték Zrt. könnyűzenei tehetségkutatóját. A hatalmas sikerű élőzenei tehetségkutatóra (eddig évente több mint ötszáz zenekar jelentkezett, és a legutóbbi évben már százezres n...
niX-faktor bár a legtöbben húzzák a szájukat, de meg vagyok győződve róla, hogy 'tehetségkutatókat' még azok is néznek, akik ezt mindhalálig tagadják. mert a tehetségkutatók elől nincs menekvés, arcunkba tolják az adásokat cinikusan és kegyetlenül. na de pokolb...