Sóley + Sin Fang koncert az A38-on

Május utolsó napján az A38 állóhajón lép fel Izland két legújabb felfedezettje, a Seabear-ből ismert Sóley és Sin Fang. Mindketten önálló produkcióval készülnek elvarázsolni a Hajó érzékeny fülű közönségét. Különleges hangzás és különleges élmény, két különleges előadótól.

Van bennük valami megmagyarázhatatlan. Mindegyik izlandi zenészről elmondható: képtelen olyan zenét csinálni, ami nem jó. Nem sláger, nem mainstream, csak egyszerűen jó. Björk és Emiliana Torrini az egyetlenek, akiknek zenéit országos kereskedelmi csatornák is lejátsszák a mai napig, esetleg még a Sigur Rós, de a többiek után vadászni kell. És mégis, az ebben a szép, hogy ha egy fesztivál fellépői közt izlandi előadót látunk, arra egészen biztosan el kell menni, és egészen biztosan tetszeni fog. Mosolygós, sírós, szépséges zörejek és hangok ezek, földöntúli világ üzenetét sugárzó előadóktól.

Május 31-én két előadó hozza el nekünk Izland ambivalens világát az A38 Állóhajóra. A gejzírek és jég, a hosszú éjszakák és végtelen nappalok szigetéről eljön hozzánk a Seabear zenekarból szóló zenésszé avanzsált gyönyörű nevű Sóley, és az izlandi Becknek titulált Sin Fang.

Sóley első saját EP-jét 2010-ben jelentette meg Theater Island címmel, amit szerencsére hamar követett varázslatos, álomszerű teljes albuma, a We Sink. Élő fellépéseken Sóley Stefánsdóttir zenéje elsősorban zongora alapú, de előszeretettel csihol ki fura kis hangokat szintetizátorjából is.

A Seabear frontembere, Sin Fang (eredeti nevén Sindri Már Sigfússon) 2008-ban döntött úgy, hogy szólópályára lép. Első szólóalbuma, a Clangour nagyszerű kritikákat kapott a zenei sajtótól, 2011-ben pedig megérkezett a folytatás is, Summer Echoes címmel. A polihisztor énekes-gitáros idén zenekara kíséretében ezt az anyagot mutatja be szerte a nagyvilágban.

Május végén e két távolról jött, meseszerű előadó dalai repítenek majd el minket a magyar nyárból az izlandi tájba: CSILLLOGÁS, CSILLLINGELÉS, CSILLLAGOS ÉG. Találkozunk nyáron!

A Soundkitchen bemutatja:

From Iceland With Love – Budapest, A38

Sóley (Izland) – live

Sin Fang (Izland) – live

2012.05.31, 19.30 óra.

A38 Állóhajó

Jegyek vásárolhatók az A38 honlapján és jegypénztárában.

Jegyár: 3000 Ft

A koncert napján, a helyszínen: 3500 Ft

Szervezők: Honlap: http://www.soundkitchen.hu

Facebook oldal: Soundkitchen

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/359707550726553/

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

A Soundkitchen és a Skandináv Ház bemutatja: Agent Fresco Live Június 10-én az Akvárium Klubba látogat az izlandi rock legaktuálisabb bandája, az Agent Fresco.  Előzenekar a magyar Haelo. Persze ez a két bevezető mondat tök felesleges, mint a bejegyzés további része is, hiszen a lényeg már a címből kiderült: ez ...
Soundkitchen Istálló – 1-es számú versenyző: Karmapolis Soundkitchen-ös barátaink (tudjátok, akik voltak olyan jók, és elhozták Budapestre többek között a dEUSt, a Lambet, a Warpaintet vagy éppen a Japandroidsot) nemrég újabb vaskos fába vágták a fejszéjüket: külhoni bandákon kívül igyekeznek tehetséges m...
Zavarba ejtő profizmus és az isteni szikra – Wattican Punk Ballet + ... Mit is írhat a sokat látott újságíró és zenebuzi, amikor egy koncert után olyan érzés fogja el, hogy legszívesebben megkeresné a szervezőket, és mint egy óvódás, a kabátujjukat rángatva ordítaná, hogy „még-még sok ilyet!!! „? Velem valami hasonló tör...