Mi voltunk ott – Fish! klipforgatáson jártunk

Száztíz lelkes rajongónak adatott meg a lehetőség, hogy szerepeljen a Fish! zenekar legújabb klipjében, aminek a forgatása február 12-én, vasárnap délután volt az Instantban. A pár ott töltött óra alatt kiderült, hogy egy klipforgatás egyáltalán nem olyan, mint az ember elképzeli, főleg nem, ha Senior Halékkal forgat az ember. Figyelem, a tovább mögött veszélyesen szubjektív beszámoló következik!

Kezdjük az elején: hogyan is lehetett bekerülni a forgatásra? Nos, tavaly ősszel a zenekar megjelentette a Sav című albumot, mely csak speciális kiadásban került forgalomba. Úgynevezett pakkokat állított össze a csapat, melyekben volt póló, illetve egy bankkártya alakú pendrive, rajta az új számokkal, mindez jópofa csomagolásban, nem túl borsos áron. Ezekből a pakkokból készült ötvenöt fiú, illetve ötvenöt lány csomag, és aki megvette ezeket, már biztos lehetett benne: szerepelhet Senior Halékkal a következő klipben!

Az első infókra a forgatásról egészen február elejéig kellett várni. Ekkor érkezett meg az e-mail, amit a pakk átvétele óta minden vásárló várt. Különösebb elvárást nem támasztottak a rajongókkal szemben, csak annyit, hogy vegyünk részt, és legyen rajtunk a Sav póló a vasárnap délutáni eseményen.

Vasárnap délután kettőre írták a kezdést, ekkorra kellett menni az Instanthoz. Érkezésünk ennél tíz perccel későbbre sikeredett, és először meg is ijedtünk, ugyanis jó nagyot koppantunk az ajtón: zárva volt. Szerencsére egy kedves munkás segített nekünk a bejutásban, így belépve máris pacsizhattunk a zenekar majdnem összes tagjával. Krisztián (Senior Hal) ugyanis még nem érkezett meg (kb háromkor futott be), de a késés miatt nem tudtunk rá haragudni, kiderült ugyanis, hogy hajnalban, a szekszárdi buliról hazafelé lerobbant a turnébusz, és több órát vesztegeltek egy benzinkúton a hidegben a fiúk. Bár bevallásuk szerint elég fáradtak voltak (és némelyikük mosdatlan is), szerencsére nem látszódott (érződött) rajtuk mindebből semmi Nem csoda, strapabíró zenészekről beszélünk.

A felvételhez mindenkit letereltek az Instant koncerttermébe, itt derült ki, hogy a száztíz pólótulajdonosnak nagyjából csak a kétharmada tudott eljönni a forgatásra. Ez kicsit furcsa volt, hiszen azt gondolná az ember, hogy egy ilyen lehetőséget nem szívesen hagy ki az, akinek megadatik, hogy részt vegyen ebben az egészben, de szerencsére ilyen “kevesen” is masszív tömeget képeztünk.

Magáról a felvételről csak annyit, hogy meglepően jól haladtunk, a közönség kellően lelkes volt, így a jeleneteket viszonylag hamar fel tudtuk venni. A képi világról nem árulnék el részleteket, hamarosan megjelenik a klip, amiben minden kiderül ( ha valaki tudja, mikorra várható a videó premierje, ne tartsa magában, dobjon egy kommentet! ). Legyen elég annyi, hogy ezen a délutánon három szó volt a jelszó: szeretet, tömörülés, baromkodás. És bár nem volt ott egy radiátor, amit Krisztián több alkalommal is hiányolt, szerintem igazán jól fog kinézni ez a klip, kellően odatette magát mindenki.


Fish! – Sav by LG Soundcloud 05

A felvételek közti szünetekben a zenekar tagjai (ahogy azt már tőlük megszokhattuk), igazán jó arcok voltak, dumáltak mindenkivel, aki csak akart velük beszélgetni, és hogy a statisztáknak se legyen egy csepp rosszkedvük sem, még a számlájukat is állták. Volt pizza, sör, víz, kinek mi kellett, jobb nem is belegondolni, mekkora számlát hagyhattunk magunk után.

Összességében egy remek délutánt tölthettünk el Fishékkel, kiderült, hogy klipet forgatni nem annyira egyszerű, mint azt bárki gondolja, sokkal több munka van benne. Ráadásul szerepelhettünk is egy igazán jó banda (remélhetőleg) igazán jó klipjében, így azt hiszem, csak annyit mondhatok minden szereplő nevében: köszi, de tényleg!

Frissítés: megérkezett egy verkfilm, képek hamarosan a Fish! FB oldalán!

Beszámoló a pénteki Fish! koncertről a Barba Negrában erre!

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Fish! @ Kultiplex, velentájnszdéj szpesöl Méltatlan lenne, ha elhallgatnám, hogy tegnap ismét sikerült egy nagyon jó koncerten részt vennem, a helyszín a heteken belül bezáró (szippp szippp és passzív rezisztencia!!!) Kultiplex, az időpont pedig Valentin sokat vitatott napja. Szerencsére a ...
Klippremier! Pulius Tamás & Géczi Teodóra – Szakad A Kép ... Klippremier a fesztblogon! Karácsony előtt nálunk mutatja be klipjét Pulius Tamás és Géczi Teodóra, akik Mocsok 1 Kölykök Szakad A Kép című dalát dolgozták fel. A csak cselló és zongora segítségével előadott dal igazi karácsonyi ajándék a Mocsok 1 Kö...
Beck Zoli és telepátia a Magashegyi Underground új lemezén Tegnapután címmel megjelent a Magashegyi Underground legújabb nagylemeze. A zenekar kísérletező kedve az új dalok hangvételében és szövegvilágában is tetten érhető, a vendégművészek között pedig Závada Péter és Beck Zoltán is feltűnik. A 30Y frontemb...