Feel Good Inc. – 2012.12.10. Uzipov, Fish! és Supernem koncert. Barba Negra. Zúzás.

A pénteki koncertnek egyetlen kérdése volt: mi történik, ha összeeresztjük az ország két legkomolyabb buli-zenekarát és legelvetemültebb rajongótáborát? Buli-zenekar alatt nem a félrészeg „szintiboy-t” értjük a sarokban egy lagzin, vagy a kapucnis DJ gyereket egy pinceklubban, sokkal inkább a Fish! és a Supernem zenekarokat. Hajtás után rövid, tömör, ám annál intenzívebb jelentés a kalózbarlangból!

Kezdjük egy egyszerű képlettel a pénteki események leírását:
A Rege Presszó közel van a Barba Negrához.
A Rege Presszóban jó áron mérik a bort és a Captain Morgan-t.
Következtetés: remek hangulatban érkeztünk 8 óra körül a helyszínre.

Az elő-előzenekar az Uzipov volt, róluk őszintén bevallva még nem hallottunk a koncert kihirdetése előtt. Viszont kötelességünknek éreztük, hogy pótoljuk hiányosságainkat, így most nem is volt kérdés, hogy meglessük-e őket. A dolog szépséghibája az volt, hogy a negyed 9 körüli kezdéskor csupán 8 (!) ember lődörgött a színpad előtt, és lássuk be, így nem volt valami könnyű fergeteges hangulatot teremteni. De a srácok nem adták fel, és az utolsó számra már úgy-ahogy megtelt a küzdőtér. Egyébként semmi kifogásolni való nem volt az Uzipov koncertjében, színtiszta rock zenét nyomtak, ugyanúgy el tudtam őket képzelni egy nagy fesztiválszínpadon, mint ott, a pár tíz ember előtt, a Fish! és Supernem felvezetőiként.

Amint az utolsó dalukat befejezték, elmentünk újratölteni, majd az irányt az első sorok felé vettük, ugyanis a fűtés hiányával tökéletesen lehetett ösztönözni a lődörgő nézőket arra, hogy vegyenek részt elöl a „darálóban”. Apropó fűtés hiánya! Ezen kis hiányosságtól eltekintve nem lehetett rossz szavunk a Barba Negrára, sok változást tapasztaltunk legutóbbi ottjártunk óta (Illegál Fesztivál novemberben), kezdenek belerázódni a dologba. Például a ruhatár előtt kígyózó sorokat elkerülendő, „szerződtettek” egy rutinos ruhatáros-nénit. Ami nem változott, az a személyzet segítőkészsége és udvariassága. Tehát a viszonylag alacsony hőmérséklettől (és a talán kicsit halk hangosítástól) eltekintve mi abszolút thumbs-up-pal viszonyulunk a kalóztanyához.

A Fish!-ről sajnos sok okosat nem tudok elmondani. Nem dolgoznak tornacipőt bámulós, több órán át értelmezhető, Facebook-üzenőfalra kimásolható mély-értelmű szövegekkel. Kovács Krisztiánék csupán feljönnek a színpadra, letépik a fejünket, dekázgatnak vele pár percig majd bevisznek a touchdown-t.(Elnézést a képzavarért.) Volt itt megint minden, mint a búcsúban: közönség-guggoltatás, szétválasztás, gitáros a közönség soraiban és a többi és a többi. Nagyjából Best of setlisttel készültek, egyáltalán nem voltak túlsúlyban az új lemez dalai ezt azonban nem bánta senki a „jó öreg” Magasan száll-ra ugyanúgy elszabadult a pokol. Röviden tömören király volt (mindenki) és pont.

És hogy milyen volt a Supernem által elővezetett műsor (és az egész műsort záró DJ Izil DJ-set)? Most vagy idemásolom a Fish!-ről leírtakat, vagy zárom soraimat azzal, hogy „Pörgess feeeel, fogom a lábad hajad a szélben. Megtalállak benn a körben, nyomom reggelig egy rossz cipőben”.

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Márciusban érkezik Budapestre az Anthrax turnéja 2016-ban ünnepli 35. születésnapját az Anthrax. A legendás New York-i thrash metal zenekar idén egy új lemezt is kiadott: a For All Kings már a tizenegyedik volt a sorban. A 2017-es év azonban nem csak erről, hanem az Among The Living című korongról ...
2*6,5 – félszombat kölykökkel érkezel, halál fáradt vagy, lábad mindent akar, csak állni nem, derekad leszakad, kezeden még festék foltok, de mit számít mindez, ha quimby lesz? ruhatár után alkoholt vételeztek, lapos tartalmán osztoztok, fél óra sem kell és fáradtság, ...
Hajóra vetett halak – avagy Fish! az A38-on szombaton Az Art Market Budapest rendezvény zárásaként kerül sor szombat este egy hatalmas Fish! bulira az A38 hajón. Aki járt már Seniorék buliján, az tudhatja: ezek a srácok nem sz*rral gurigáznak (elnézést a kifejezésért, de azt hiszem ez fejezi ki legjobba...