Avicii nyitja a Heineken Balaton Soundot!

Björk után további tíz világsztár részvételét jelentették be a Heineken Balaton Sound szervezői. A névsor nemcsak rendkívül illusztris, de igazán sokrétű is. Ma már biztosra vehető, hogy a legjobban várt sztárok közül Zamárdiba érkezik júliusban többek között Avicii, az Example, a GossipSteve Angello és Carl Cox is.

Vízparti bárokkal, éttermekkel, sörözőkkel, borozókkal, balatoni naplementével és tihanyi panorámával, nameg több színpadon megannyi világsztárral rukkol elő idén is a Heineken Balaton Sound július 12-től a zamárdi szabadstrandon. A Sziget Szervezőiroda legfiatalabb fesztiválja idén hatodik alkalommal várja látogatóit. A hazai fesztiválkínálat egyik legkeresettebb rendezvénye az utóbbi években több teltházas napot is jegyzett, a kínálatot tekintve idén semlesz ez másképp.

A legnagyobb DJ-k fellépéseit ma már világszerte szupersztár rockzenekarokéhoz hasonló érdeklődés kíséri, fellépéseikre órák vagy napok alatt fogynak el a jegyek. Ezzel indolkolható az új trend, miszerint ők jellemzően stadionokban, fesztiválok esetében pedig kizárólag nagyszínpadon, headlinerként vállalnak fellépést. Többen közlük a Balaton Sound meghívását is elfogadták, ennek köszönhető, hogy a Heineken Nagyszínpadon több este is DJ-k szerepelnek főműsoridőben, várhatóan teltházas küzdőtér előtt.

Így például Avicii, aki generációjának legmenőbb electro house előadója, a komoly tradíciókkal rendelkező svéd elektronikus zenei iskola house tagozatának legtehetségesebb növendéke: alig múlt huszonkét éves, de már most a műfaj szupersztárjai között tartják számon.

A Sound előadója lesz Elliot Gleave, aki Example néven vált ismertté, aki elsősorban az elektronika felől közelít a hip-hophoz, maga mellé állítva a house-fanokat, a dubstep populárisabb oldaláért rajongó fiatalokat, és a Calvin Harris-en szocializálódott hallgatókat.

Négy stúdióalbum, emlékezetes fellépések a világ legnagyobb fesztiváljain, figyelemre méltó slágerlistás helyezések, siker, pénz, csillogás. Ez a rövid mérlege a kétezres évek eleje óta aktív,a modern indie rock nagy családjába tartozó, de elsősorban a dance-punk irányzathoz köthető Gossip együttesnek, melynek vezetője korunk legkúlabb és legmarkánsabb női előadója, a csodálatos Beth Ditto.

Steve Angello görög felmenőkkel rendelkező világhírű DJ, producer, remixer, és kiadótulajdonos, akit a közönség féktelenül energikus house anyagairól ismer. A több tízezerember szórakoztatására és órákon át tartó mozgatására specializálódott elektronikus zenész Axwellel, illetve Sebastian Ingrosso-val együtt alkotja a skandináv e-zenei színtér legnépszerűbb és legfelkapottabb house-kollektíváját, a Swedish House Maffiát. Utóbbi két előadót már láthattuk élőben pörögni a Heineken Balaton Soundon, így igazi szenzáció, hogy két éven belül az összes Swedish House Maffiás arc megfordult már hazánkban – csak a Soundosok kedvéért.

Belépőjegyek április közepéig kedvezményes áron kaphatók. A kiemelt jegyirodákban Üdülési Csekkel és SZÉP-Kártyával is fizethetnek a jegyvásárlók. Részletek awww.balatonsound.hu oldalon.