Újabb nevek a 20. Sziget Fesztivál repertoárjából!

Európa legjobb fesztiválja idén 20 éves. Nyilván minden Sziget fan frenetikus zenei kavalkádot és világsztárokat vár a jubileum alkalmából. Mit mondhatnánk? Úgy tűnik, nem kell csalódnunk (egyelőre). A ma bejelentett fellépők alapján kijelenthetjük: az idei Szigeten a tornacipő kötelező felszerelés lesz!

A Szigetre meghívott zenekarok névsorára pillantva nekem elsőre az ugrott be, hogy Gerendai Károlyék előfizethettek az NME-re vagy a Q-ra. Mert úgy tűnik idén tényleg korszerűsödik a fesztivál, és a nyugaton (főleg Angliában) népszerű indie vonal fogja meghatározni a zenei repertoárt. Ennek nyilván az angol, holland, francia vendégek örülnek, kérdés, hogy a magyar látogatóknak mennyire dobogtatja meg a szívét a reklámplakátokon mondjuk a Noah and the Whale zenekar neve?

Nyilván sokat fanyalognak majd, hogy miért nem az RHCP vagy a Depeche Mode, esetleg a Rammstein jön hozzánk, és egyébként is „ki a tököm az a Horrors?”. Nos, nekik két jó tanáccsal szolglhatok: 1. szerencsére feltalálták a Youtube nevű csodát, 2. a Partyaréna mindig szívesen várja a csalódott, magányos cowboyokat.

Na de nézzük kik lesznek velünk idén! A Placebo például, akik már sokadszor teszik tiszteletüket, adtak már felemelő és egyszerűen dögunalmas koncertet is. Brian Molkoék éppen új lemezükön dolgoznak, reméljük elkészülnek vele nyárig és nem a nosztalgia válogatással jönnék (bár azért vannak dalok, amiket kötelezően mindenki elvár, aki már hallott a „plészbú”-ról). Ezen kívül szintén visszatérő a The Hurts, ők tavaly nagy sikerrel táncoltatták meg a fesztiválozókat.

A régi ismerősök táborát erősíti a Mando Diao, ők pár éve még állandő vendégek, voltak, és hihetetlen, milyen rajongótábor követte őket, nyilván ez most sem lesz másképp. Új arcnak számít velük szemben a The Horrors, akik tavaly novemberben jártak már Budapesten, a Dürer kertben. Kettős érzéseink lehetnek velük kapcsolatban, mert ugyen The Skying című legutóbbi lemezük parádésra sikerült, a pesti koncertről azonban nagyon negatív visszhangok érkeztek, nyilvánvalóan nem votl szimpatikus a közönség számára a nem egész 1 órás játékidő. Reméljük azért is vállalták el a Szigetes bulit, hogy javítsanak.

Jön még a The Subways, őket szerintem senkinek sem kell bemutatni, párszor már kirúgták az A38 hajó oldalát, igazi közönségkedvenc bandáról van szó. Érkezik az elhangzottakon kívül a Chrytal Figthers, a Friendly Fires és a Noah and the Whale. Én a magam részéről utóbbi zenekarral ápolok jó kapcsolatot, de a másik két, valamivel „ismeretlenebb” bandáról is némi keresgélés után megállípthatjuk, hogy nagyon izgalmas zenét játszanak.

Így hát ma kioszthatunk ergy buksi-simogatást a Sziget szervezőinek és izgatottan várjuk a további bejelentéseket!

Íme a hivatalos promo video:

És egy klasszikus:

20. Sziget fesztivál: 2012.08.06-13.

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Nagy Európai Fesztiválkörkép 2012 Sok dologra lehet panaszkodni kis hazánkban, de a fesztiválfelhozatalra nem. Hegyalja, VOLT, Sziget, Balaton Sound és csak a komolyabb nemzetközi zenekarokat kínáló programokat említettük, a hangulatos, magyar fesztiválokról (FishingOnOrfű, PaFe, EFO...
Sziget 20 – ajánló helyett Felvezethetnénk ajánlókkal is a vasárnap mínuszokkal kezdő Szigetet, de mi inkább valami mással igyekszünk kedvet csinálni neked hozzá. Na nem, mintha, attól félnénk, hogy kedv híján fogsz otthon punnyadni a TV előtt - bár olimpia lévén ez sem megvet...
Menjünk akár féláron a 20. Szigetre! Május másodikától vásárolhatóak félárú bérletek az idei, 20. Szigetre azok számára, akik bizonyítani tudják, hogy az eddigi fesztiválok közül legalább három alkalommal végig bérletesek voltak. Akik pedig az eddigi összes Szigetet végigtombolták, ők i...