Zúznak a férfiak – 5-dal-5 ok, amiért ott leszünk a Kiscsillag lemezbemutató koncertjén a Barba Negra Music Club-ban

r bejegyzéssel ezelőtt foglalkoztunk bővebben a Kiscsillag legújabb lemezével, mely a keresztségben a Néniket a bácsiknak! címet kapta. Azóta én a magam részéről még többet hallgattam az albumot, és kezdem azon kapni magam, hogy számolom vissza a napokat, mikor is lesz lehetőségem élőben hallani az új dalokat. A hajtás után 5 remek Kiscsillag dal segítségével csinálunk kedvet a december 10-i bulihoz.

Gyors autóval

Véleményem szerint ez az új lemez (egyik) legjobb tétele, remek dal, még remekebb szöveggel. De butaság lenne kiemelni egy vagy két dalt a lemezről, mert király számok sorakoznak az albumon, sokkal egységesebb és egyenletesebb minőségű anyag, mint az előző, Örökre szívembe zártalak című volt. A lassú dalok sem ringatják mély álomba az embert, a zúzósabbak pedig kiadós seggrázásra, vagy legalább mackós lábrázásra késztetik az Tisztelt Hallgatót. Így első okként, talán a legfontosabbat el is sütjük: el kell jönni, mert a sok hallgatás után már szívesen üvöltenénk hangosan együtt, hogy „néniket a bácsiknak!”.

Az az idő

A koncert december 10-én lesz, tehát gyakorlatilag az év utolsó nyugodt napjainak egyikén. Ezt követően beindul az élet, jön a karácsonyi őrület, a tömeghisztéria a boltokban, az odaégő bejgli, az ünnepek utáni sokk a mérlegen állva, a szilvesztert övező alkoholmámor és az újévi fogadások (például: soha többé nem iszom alkoholt, hehe) áradata. És akkor még nem említettük a fiatalokra leselkedő vérszomjas vizsgaidőszakot. Szóval mindenkinek ott a helye, nem is azért, hogy kicsit megnyugodjon, hanem, hogy rock and roll-al feltöltődve vágjon bele az ünnepek forgatagába.

Itt valahol

A koncert a Barba Negra Music Club-ban kerül megrendezésre, ami Budapest egyik új koncerthelyszíne, és viszonylag rövid pályafutása alapján már olyan zenekarok adtak itt koncertet, mint a Uriah Heep vagy a Ten Years After. Szerkesztőségünk még ezen a héten ellátogat oda egy másik koncert apropóján, majd részletesen szólunk a helyszíni tapasztalatokról, egyenlőre azonban nagyon kíváncsiak vagyunk, milyen hely is ez a kalózbarlang.

(Be)Állnak a férfiak

Az idei nyáron volt szerencsénk több fesztiválon is meghallgatni a Kiscsillagot, és szégyen, nem szégyen, mindenhol nagyon jól szórakoztunk. Az elvárások nélküli, felszabadult rockandroll, a pálinkagőzzel átitatott lazán eljátszott koncertek remek emlékek, ezen tapasztalatokról a Meghalt a király! Éljen a …? című sorozatunk második részében szóltunk bővebben. A lényeg nagyjából ennyi, a Kiscsillag egy nagyon fasza koncertzenekar. Pont.

Örökre szívembe zártalak

Első lemezük még mindig az egyik kedvencünk az elmúlt évekből, és ugyan most a koncert apropója az új album, mégis bizonyára hallhatunk dalokat a Greatest Hits Vol.1-ról, amely miatt egy pillanat alatt megszerettük a negyvenes rockereket. A 2006-os lemez nem csak Péterfy Bori művésznő feneke miatt maradt emlékezetes (lásd a borítón), hanem az olyan dalok miatt is, mint a Kockacukor, a Feketemosó, az Állnak a férfiak, vagy a többi tizenegy szám. Egy szó mint száz, mi már 5 éve Kiscsillag fanok vagyunk, és az enyhe formaingadozás ellenére is megtalálhattok majd minket a koncerten valahol az első sor környékén.

Az esemény Facebook oldala:http://www.facebook.com/event.php?eid=128221183953595

Jegyek kaphatók 2200 forintos elővételi áron a jegy.hu-n!

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Gypsy Punk Megamix – Készülődés a Gogol Bordello Parkos koncertjére... Írtunk már korábban egy ajánlót annak, aki ismeri és azoknak, aki nem ismerik az ukrán gyökerekkel rendelkező, az Egyesült Államokban karriert befutott cigány punkot játszó zenekarról. Most úgy gondoltunk nem a szövegre, hanem a zenére helyezzük a ha...
kedve zöldetlen kilátások Megint találtam egy parafadugót a zsebemben... Hmm. Rémlik, dereng. Tegnap esti emlékeimből idézek pár nyeletet: - 18 órakor az ég könnycsatornái még olyan nyitottak voltak, mint rakoncátlan elmém úgy általában a spontán huncutságokra, így az szórvá...
A kísérlet félresikerült – Kiscsillag + MR Szimfonikusok a MüPában... Nagy dolog, ha egy zenekar eljut a nemzet hangversenytermébe, általában csak a legnépszerűbb előadók számára adatik meg a lehetőség. Persze a Művészetek Palotájában játszani akkor is óriási dolog, ha „csak” a Fesztiválszínház terme áll a rendelkezésr...