Híradás egy sajtótájékoztatóról – Quimby 20

Sajtótájékoztatóra invitált a Quimby a Zappa Caféba, a volt Tilos az Á-ba, hogy születésük helyszínén osszák meg a nagyérdeművel az Arénába tervezett születésnapi koncert bizonyos részleteit.

Durcásan mentem. Haragudtam a helyszín miatt, fújtam a magas jegyárakra, duzzogtam az ülőhelyek miatt. Aztán a sajtótájékoztatón kicsit megenyhültem.

Persze könnyű úgy levenni a sajtáj látogatóját a lábáról, hogy belépve a helyre mini Quimby koncert fogadja! Mert bizony ott ültek a fiúk teljes létszámban a terem végében a színpadon és játszották a számokat, épp azt, ami az eszükbe jutott. Mire elérkezett a sajtótájékoztató kezdésének időpontja én már rég elfelejtettem minden dühömet és külön koncentrálnom kellett, hogy ne váljak kiabáló rajongóvá a sok néma újságíró között.

Líviusz kezdte a beszédet – ki más? – rövidesen már az Arénánál tartottunk. A tájékoztató nagy része az Arénáról szólt, mert nem is volt vitás, ha valami, hát ez a helyszín nem illik a zenekarhoz. De Budapesten gyakorlatilag nincs hely, ahova 1000-2000 embernél több befér, az alternatív helyekre meg lehetetlen engedélyt kapni és a ‘tartsunk több koncertet, régiónként egyet’ ötlet is elvetésre került. Így esett a választás jobb híján az Arénára. Nem örül neki senki, de ez van. Ebből kell kihozni a legtöbbet és az tény, hogy a fiúk ezt komolyan megpróbálják.

Meg is bízták Ágh Marcit, hogy tervezzen nekik teret, feledtesse a tornaterem érzést, biztosítsa, hogy a környezet ne legyen akadálya az igazán bulis születésnapnak.
Mert a Quimby erre készül, egy óriási születésnapi bulira, egy ősrobbanásra. Nem lesz múlt idézés, nem lesznek könnyes szemek, de lesznek barátok – a nézőtéren és nem a színpadon – és ott lesznek a dalok, meg a dögös színpadi hangzás.

Nem antológiát akarnak bemutatni, ha valami, akkor az elmúlt 20 év nosztalgikus felidézése egyáltalán nem célja az együttesnek. Szabad sorrendben, és szabad ízléssel válogatták össze kedvenc dalaikat. Az öt fiún kívül lesznek még a színpadon vonósok és fúvósok is, a lemezes hangzást igyekeznek élőben megszólaltatni.

És mire számítson az, aki nem akar, vagy például a jegyárak miatt nem tud ott lenni a bulin? Nos, számára nincsenek jó híreink: alig pár Quimby koncert lesz az utolsó és a jövő év első negyedévében, utána pedig még semmi nem biztos. A félreértések elkerülése végett: a hallgatás oka az, hogy gondolkodniuk kell a jövőről. A Quimby nem szeretne Aréna zenekarrá válni.
A Quimby nem szeretné a népszerűségből kiszedni mindent, ami benne van (anyagiak).
A Quimby számára a 20. születésnap utáni időszak újra a befektetésé lesz.
A Quimby továbbra sem szeretne az elvárásoknak megfelelni.
A Quimby csak szeretné megőrizni az intimitást és megtalálni azt az utat, amit a jövőben járni szeretne. Hogy aztán a 30. születésnap buliján ne kelljen azt mondanunk, hogy a 20-on ezt már láttuk.

 

20 éves a Quimby
2011. november 12, 19:30
Papp Lászó Budapest Sportaréna

Jegyárak: 6.900 – 12.900

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Ugyanaz máshogy: Quimby és Duende az A38-on Nem akarok most abba belemenni, tényleg a Quimby-e az ország legjobb klubzenekara és ilyenek. A Quimby nagyon jó zenekar, nem csak klubokban, hanem kis- és nagyszínpadokon is, van mögöttük számos nagyon jó lemez (ilyenkor muszáj cím szerint is említe...
A Quimby esete a Kéknyúllal Lehet-e a sokadik Quimby koncert izgalmas? A sokadik, amin te is ott vagy? A nyilvánvaló válasz a hajtás után. Nem, nem lehet. Illetve akár lehetne is, de az idei karácsonyi Pecsa koncert nem volt az. Pedig nagyon is jól indult az este. Átesve a be...
eső is, majál is a 6os vonattal akartunk érkezni, de 7es lett belőle, mert egyszerűen nem volt kedvem felébredni. kölykök nem morogtak, ebből azt a következtetést vontam le, hogy a plusz lusti nekik sem volt ellenükre. pázmáneum megálló, vörösvárról a második, ellen...