A Skunk Anansie-től Belleville-ig

Általában a harmadik nap táján érint meg a kétségbeesés és kezdem magam reménytelenül űzött vadnak érezni. Rohamosan fáradó űzött vadnak. Mert már csak két nap marad és annyi minden van még a koncerteken felül is amit látni kellene, hogy az ismerősökkel való iszogatásokat már ne is említsem; és mert a harmadik nap már az ötödik és a lábak, no meg – az én koromban – a derék egyre hosszabb pihenés után áhítozik! De ez a harmadik nap kifejezetten kegyes volt az áhítozókhoz, minden könnyelműt, aki azt hitte, hogy büntetlenül hagyhatja ki a Skunk Anansie koncertet vetítést bámulva szögezett a székhez a VIP-ben.

Garantált pihenés, az ember még pislogni sem mert, nem, hogy moccanni, nehogy elszalassza a koncertnek egyetlen pillanatát is! Ha a kép nem is, de a zene abszolút élő volt és még onnan oldalról is jól szólt. A csaj meg úgy pörgött a színpadon, hogy arra nincs is jelző, folyamatos kapcsolatban volt a közönséggel, bevetette magát közéjük – nem egyszer -, leguggoltatott mindenkit, volt foglalkoztatás rendesen, hibátlan műsort adott. Annyira hibátlant, hogy Muzsikásra el sem indultunk, pedig az eredeti tervben ők szerepeltek.
Csak ha valaki megkérdezné, miért maradtam a VIP-ben? Egyszerűen annyira elképesztő volt a csaj, hogy eszembe sem jutott felállni, menni pár lépést a színpadig. Csak bámultam, tátott szájjal.

Az Európa Kiadó előtt beálltunk még a Metalra, hogy belehallgassunk a Deftones produkciójába, de a második számnál gyors léptekkel távoztunk is. Fogalmam sincs, hogy énekesük mit énekelt, de, hogy nem metált, az biztos. A zene az jól szólt, de az ének …., egyáltalán, melyik metál frontember énekel letolt gatyában? Az nem egy másik stílus? Bár egyébként ez a külsőség érdekelt volna a legkevésbé, észre sem vettem volna, ha a többi rendben van.

Európa Kiadó koncertet meg nem lehet egy órában adni, ezt már a VOLTon is megállapítottam. Egy óra alatt valahogy nem épül fel a dolog, nincs igazi íve a dalok sorának. De erről függetlenül az EK egy fesztiválon sem kihagyható, különösen nem, ha abban a szerencsében részesülnek a nézők, hogy az igazgató úr még táncol is nekik.

Prodigy nekem megint kimaradt, képben legalábbis, mert hallani a Sziget több pontjáról is kiválóan hallottam őket. Nem mentem hátra az Oi Va Voi-ra sem, a 30Y-t pedig kifejezetten nem terveztem megnézni. Az estét egy nyugis, de felettébb hangulatos produkció zárta, a Cirkusz Porondon Darvas Kristóf és Kamondy Imre némafilmekre zenéltek. Egy Belleville és egy Chaplin filmet kísértek, mi pedig ültünk a – majdnem – telihold alatt a domboldalon és néztük, amint pergett a film. Igazán hangulatos zárása volt a napnak.

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Lassan összeáll a Sziget program Újabb fellépők mondtak igent a Sziget szervezők felkérésére: a Kaiser Chiefs, az Empire of the Sun, Kate Nash és a Prodigy fellépése vált biztossá az elmúlt napokban. Már csak kb. ötvenet kell aludni és jön kedvenc fesztiválunk. “Sejtjük, hogy a fan...
Kelet-Európa Vurstli a Szigeten Ti tudtátok, hogy a Szigetnek évek óta van témája? Mert én nem tudtam, ezért ha valaki legalább azt megmondaná, hogy tavaly mi volt, akkor nagyon hálás lennék! De az idei téma már előttem sem titok, ami nem más, mint Közép-Kelet-Európa. Ezen téma je...
Amy nem jön Mikor megjelent a hír az Indexen, hogy a belgrádi koncert botrányba fulladt, a közönség fütyült és elégedetlenkedett, akkor sokaknak futhatott át a fején, vajon mi lesz a Szigeten? Nos, már tudjuk. Nem lesz semmi. Illetve valami, valaki biztos lesz,...