Prince a Szigeten

Ez azért nem rossz! – volt az első gondolatom a hír olvastán. Gondoltam ezt akkor is, hogyha az elmúlt napokban, azon tanakodva, hogy vajon ki is lehet az a nagy sztár, akinek aláírására várnak a szigetesek a nagy bejelentés előtt, Prince neve egyáltalán nem jutott eszembe.

Ezzel a bejelentéssel immár teljes a Sziget program, lehet szaladni a maradék nulladik napos jegyekért, mert a Herceg koncertjeire általában pillanatok alatt elfogynak a jegyek.

Prince igazán izgalmas és egyedi jelenség a színpadon. Rengetegen szeretik, rengetegen utálják, de olyan, a zenét kicsit is hallgató ember nem nagyon létezik, aki nem ismerné őt. Hétszeres Grammy-díjas előadó, ami nem kis teljesítmény.

Ez a legenda, ez a pop-ikon lép fel 2011. augusztus 9-én este a Sziget Nagyszínpadán.
Prince Roger Nelson több mint 100 millió eladott lemezzel, 10 platina albummal, a Grammy-k mellett Golden Globe- és Oscar-díjjal is büszkélkedhet.

“Tudjuk, hogy szokatlan ilyen későn bejelenteni egy ekkora sztárt, de a lengyel Open’er fesztivál, ahol július elején lépett fel Prince, olyan szerződést írt alá a művész menedzsmentjével, amely kizárólagosságot ígért nekik Európa ezen részén a 2011-es fesztiválévadra. Szerencsére a lengyel szervező cég, az Alter Art kész volt a kompromisszumra -– s ezért hálásak is vagyunk -, hisz’ a támogatásuk nélkül ez a nagy show nem jöhetett volna létre. A lengyel fesztivál elkötelezett híve a zenének és a fesztiválok közönségének, ezért is álltak el a kizárólagosságuktól, nagy örömünkre,  így – a régióban egyedüli koncertként – a mi fesztiválunkon is fellép Prince.” – mondta Takács Gábor, a Sziget ügyvezetője.

A mondás, miszerint ‘Lengyel magyar, két jó barát’, ez esetben is igaznak bizonyult és a Szigeten nem csak a nulladik napon lesz alkalom arra, hogy borunkat is együtt igyuk, ezáltal is kifejezve hálánkat az engedékeny lengyel szervező cég felé.

A koncerten egészen biztosan felhangzanak majd a legnagyobb slágerek, a Purple Rain, a Kiss, a When Doves Cry, hogy a továbbiakat ne is soroljam. A koncert jó eséllyel pályázik az év koncertje címre is, azt pedig, hogy a lengyel fellépés után megjelent nemzetközi kritikák szuperlatívuszokban áradoztak a “Herceg” több mint két órás előadásáról, kifejezetten bíztató jelnek vehetjük.

Persze nem ‘csak’ a Herceget kínálja a Sziget a nulladik napra. A Rock-Metál Nagyszínpadon sorban jönnek majd azok a fellépők, akik a Sziget elmúlt éveiben a legnagyobb sikerű világzenei koncertet adták. Ott lesz természetesen a Klezmatics és a Boban i Marko Markovic Orkestar is, de aki végképp kihagyhatatlan, az a szentpétervári Leningrad. Az utóbbi években nekem ők nagyon hiányoztak a Sziget programjából, fellépésüket semmiképpen nem érdemes kihagyni!

Ugyanezen a napon, az idén újsütetű Európa Színpadon a Sziget Nemzetközi Tehetségkutató versenyeinek győztesei is bemutatkoznak szerte Európából.
És ezzel a programok sora még mindig nem ért véget: ezen a napon, az MR2-Petőfi Rádió jóvoltából egy hazai zene-kultúrtörténeti ritkaságnak lehetünk fül és szemtanúi a Világzenei Nagyszínpadon. Egy különleges, sokszereplős koncertsorozatot élvezhetünk majd, a hazai pop-rock zenei élet jelesi szimfonikus átiratban, nagyzenekari kísérettel mutatják be legismertebb szerzeményeiket.

Mindezt 13.900 forintért lehet majd élvezni: tehát Prince egyedi stílusát, az amerikai klezmereseket, szerb rezeseket, orosz undergroundot, európai tehetségeket és a magyar élvonal egyedi, eddig még sosem látott megakoncertjét, mindenkinek kedve szerint. S az ottalvós bérleteseknek pedig ez a nap grátisz! Wow!

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Kelet-Európa Vurstli a Szigeten Ti tudtátok, hogy a Szigetnek évek óta van témája? Mert én nem tudtam, ezért ha valaki legalább azt megmondaná, hogy tavaly mi volt, akkor nagyon hálás lennék! De az idei téma már előttem sem titok, ami nem más, mint Közép-Kelet-Európa. Ezen téma je...
mínusz Egynek jó? Vegyes érzésekkel hagytam el a Szigetet a mínusz egyedik nap éjszakáján, nem sokkal éjfél előtt. Előzetesen nem volt bennem különösebb lelkesedés a Gesztivál iránt, de jó szórakozásra azért számítottam. Ehhez képest gagyi fluortominak öltöztetett zen...
Sziget hétvége (4-5) Szombaton végre már a kora délután a Szigeten talált, civilezés, zsákmány gyűjtés, hogy aztán vasárnap hétfőn hajnalban egy csinos kis pakkal lépdeljek kifelé a K-hídon, mondogatva, hogy viszlátviszlát. Szombaton és vasárnap a játékoké és a látványé...