Hegy’re megy – ajánló a második napra

Azért időzítettem a napi ajánlókat a Hegy’ előtti napokra, mert buli közben ugyan kinek van ideje, energiája blogot olvasni? Fesztiválokon a két nap közötti idő jobbára alvásra megy el, Tokajban mindezt még egy kis fürdőzés színesíti, no meg a kiflire való vadászat a kisközértben.

Csütörtökön az első program már 11-kor kezdődik. Korán kelőknek, vagy le sem fekvőknek ideális.

Rock and Rowl! (by Sanyi)

A déli, kora délutáni időpontokat a beszélgetős produkciók foglalják el. A kultúrára szomjazók megnézhetik az Ember tragédiája animációs filmet (11:00 Ökoteátrum), megismerheti a civil falu lakóit (12:00 MR2 Furmint Klub), illetve az Időképmeteorológusaitól  megtudhatja, hogy a hátralévő időben kell-e esőkabát a nagyszínpadhoz? (14:20 MR2 Furmint Klub).
Mindenképpen érdemes meghallgatni Veiszer Alindát és vendégeit, akik Napzártahelyett címmel beszélgetnek (15:00 MR2 Furmint Klub) és a másik tévéműsort sem érdemes kihagyni, mikor is Lévai Balázs prezentálja élőben Dob+Basszus műsorát zenés, színpadi talk show formájában. Csütörtökön vendégei: Nagy Ervin (színész), Grecsó Krisztián (író), Karafiáth Orsolya (költő), Lovasi András (Kiscsillag), Maszkura (Maszkura és Tücsökraj).
Ha valaki színházra vágyna, akkor megnézheti a Cervinus Teátrum két műsorát: Milan Lasica és Julius Satinský: BARÁTUNK RENÉ – monumentális abszurd történelmi tabló, két részben (15:00 Ökoteátrum) és Ivan Holub: Az ANGYAL, avagy az Igazság – szatírikus játék két részben (20:00 Ökoteátrum), illetve ellátogathat a Paulay Ede színháza, ahol este a Szelíd Metálosok Orchestra adja elő műsorát (19:00).  A Jäger Stand-up Comedy színpadán a csütörtöki fellépő Mogács Dániel (19:00).

A Hegy’ nagyszínpadon Jurij kezd (15:30), hogy a maga szocrockjával énekeltesse meg a közönséget, a táncról pedig Maszkuráék gondoskodnak majd (18:30 Borsodi Malátabár).
Tavaly a Pepsi színpadon egy nem túl jól szóló fellépést produkált a Kiscsillag és most a Hegy’ nagyszínpadon (19:30) kapnak lehetőséget a csorba kiköszörülésére. Bár a Kispál hatalmas és egyelőre betöltetlen űrt hagyott maga után a fesztiválok programjában, az azért megnyugtató, hogy nem múlik el dzsembori Lovasi nélkül.

Ha valaki megkívánna a sör mellé egy kis ír kocsmazenét, akkor ki ne hagyja a Firkin fellépését az MR2 Furmint Klubban (23:00)! Na jó, itt a szövegben feszül egy kis ellentmondás, de, szerintem, éjjel ez már nem sokakat fog zavarni.

Az este két fő attrakciója Deicide (22:30 Pepsi nagyszínpad) és a Mastodon (23:00 Hegy’ nagyszínpad).
Pepsiék a death metal híveit várják a színpad elé, ahol a floridai banda igazi pusztító, istenkáromló bulit ígér. Hogy egyes koncertek után hogyan számol el lelkiismeretével a köztudottan hívő gitáros Santolla, nos arról nem szólnak a hírek.

A nagyszínpados programok mellett a csütörtök egyik legizgalmasabb produkcióját Nathan “Flutebox” Lee-től várhatjuk (23:30 Borsodi Malátabár). A fuvolás beatbox, a flutebox műfaj megteremtője, Nathan Lee egy brácsásból, billentyűsből, beatboxosból és dobosokból álló elit alakulat, a The Clinic élén érkezik Rakamaz-Tokajra.

Koncertek után aztán jöhet a tánc megint hajnalig, de azok sem maradnak program nélkül, akik ragaszkodnának az élő zenéhez, nekik a Doors emlékzenekar játszik kifulladásig az MR2 Furmint Klubban (01:00-tól).

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Sanyi a Hegy’en – első napi ajánló Négy nap, négy ajánló Sanyi bagoly közreműködésével. Hogy kicsoda Sanyi bagoly? Hogy nem ismeritek? Hát majd megismeritek. Sanyi a 2011-es Hegyalja Fesztivál hivatalos baglya. Természetesen ő is szerdán kezd, de a programot már jó előre gondosan átn...
Hegy’ omlás – ajánló a harmadik napra Gondolkodtatok már azon, hogy mint fogjuk bírni a hőséget Hegyalján? A jó válasz erre az, hogy úgy, ahogyan minden évben. Mert a Hegy'en július közepén általában 35 fok felett van a hőmérséklet, a hőmérő a fő úton nem ritkán mutat 40 fok feletti aktu...
Vidámság a Hegy’en Hát nevetni szeretsz-e? És röhögni? Nyeríteni? Könnyezve vinnyogni? Fogni az oldalad, mert már fáj? Szeretsz, de emiatt nem fesztiválokra, hanem kabarékba jársz? Nos, akkor neked is van egy jó hírem! Idén a Hegy' nem csak zene, tánc és haverok, de ka...