Hegy’re megy – ajánló a második napra

Azért időzítettem a napi ajánlókat a Hegy’ előtti napokra, mert buli közben ugyan kinek van ideje, energiája blogot olvasni? Fesztiválokon a két nap közötti idő jobbára alvásra megy el, Tokajban mindezt még egy kis fürdőzés színesíti, no meg a kiflire való vadászat a kisközértben.

Csütörtökön az első program már 11-kor kezdődik. Korán kelőknek, vagy le sem fekvőknek ideális.

Rock and Rowl! (by Sanyi)

A déli, kora délutáni időpontokat a beszélgetős produkciók foglalják el. A kultúrára szomjazók megnézhetik az Ember tragédiája animációs filmet (11:00 Ökoteátrum), megismerheti a civil falu lakóit (12:00 MR2 Furmint Klub), illetve az Időképmeteorológusaitól  megtudhatja, hogy a hátralévő időben kell-e esőkabát a nagyszínpadhoz? (14:20 MR2 Furmint Klub).
Mindenképpen érdemes meghallgatni Veiszer Alindát és vendégeit, akik Napzártahelyett címmel beszélgetnek (15:00 MR2 Furmint Klub) és a másik tévéműsort sem érdemes kihagyni, mikor is Lévai Balázs prezentálja élőben Dob+Basszus műsorát zenés, színpadi talk show formájában. Csütörtökön vendégei: Nagy Ervin (színész), Grecsó Krisztián (író), Karafiáth Orsolya (költő), Lovasi András (Kiscsillag), Maszkura (Maszkura és Tücsökraj).
Ha valaki színházra vágyna, akkor megnézheti a Cervinus Teátrum két műsorát: Milan Lasica és Julius Satinský: BARÁTUNK RENÉ – monumentális abszurd történelmi tabló, két részben (15:00 Ökoteátrum) és Ivan Holub: Az ANGYAL, avagy az Igazság – szatírikus játék két részben (20:00 Ökoteátrum), illetve ellátogathat a Paulay Ede színháza, ahol este a Szelíd Metálosok Orchestra adja elő műsorát (19:00).  A Jäger Stand-up Comedy színpadán a csütörtöki fellépő Mogács Dániel (19:00).

A Hegy’ nagyszínpadon Jurij kezd (15:30), hogy a maga szocrockjával énekeltesse meg a közönséget, a táncról pedig Maszkuráék gondoskodnak majd (18:30 Borsodi Malátabár).
Tavaly a Pepsi színpadon egy nem túl jól szóló fellépést produkált a Kiscsillag és most a Hegy’ nagyszínpadon (19:30) kapnak lehetőséget a csorba kiköszörülésére. Bár a Kispál hatalmas és egyelőre betöltetlen űrt hagyott maga után a fesztiválok programjában, az azért megnyugtató, hogy nem múlik el dzsembori Lovasi nélkül.

Ha valaki megkívánna a sör mellé egy kis ír kocsmazenét, akkor ki ne hagyja a Firkin fellépését az MR2 Furmint Klubban (23:00)! Na jó, itt a szövegben feszül egy kis ellentmondás, de, szerintem, éjjel ez már nem sokakat fog zavarni.

Az este két fő attrakciója Deicide (22:30 Pepsi nagyszínpad) és a Mastodon (23:00 Hegy’ nagyszínpad).
Pepsiék a death metal híveit várják a színpad elé, ahol a floridai banda igazi pusztító, istenkáromló bulit ígér. Hogy egyes koncertek után hogyan számol el lelkiismeretével a köztudottan hívő gitáros Santolla, nos arról nem szólnak a hírek.

A nagyszínpados programok mellett a csütörtök egyik legizgalmasabb produkcióját Nathan “Flutebox” Lee-től várhatjuk (23:30 Borsodi Malátabár). A fuvolás beatbox, a flutebox műfaj megteremtője, Nathan Lee egy brácsásból, billentyűsből, beatboxosból és dobosokból álló elit alakulat, a The Clinic élén érkezik Rakamaz-Tokajra.

Koncertek után aztán jöhet a tánc megint hajnalig, de azok sem maradnak program nélkül, akik ragaszkodnának az élő zenéhez, nekik a Doors emlékzenekar játszik kifulladásig az MR2 Furmint Klubban (01:00-tól).

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Új helyszín a Hegy’en A Hegy' egyik legjobb helyének ígérkezik az a fesztivál új programhelyszíne, az MR2 Furmint Klub. Hisz mire van szüksége egy fesztiválozónak Tokajban? Délutánonként jéghideg fröccsökre egy kellemes, hűs helyen, szükség esetén finom falatok társaságáb...
Nem kell sokat számolgatnod Idén sokak pénztárcája lett laposabb a tavalyinál, vagy ha nem is laposabb, akkor sem vastagabb, ezért különösen jól esik hallani, ha egy fesztivál a látogatói megtartása végett nem emeli jegy- és bérletárait. Ilyen fesztivál a Hegyalja, ahol a szerv...
Hegy’ omlás – ajánló a harmadik napra Gondolkodtatok már azon, hogy mint fogjuk bírni a hőséget Hegyalján? A jó válasz erre az, hogy úgy, ahogyan minden évben. Mert a Hegy'en július közepén általában 35 fok felett van a hőmérséklet, a hőmérő a fő úton nem ritkán mutat 40 fok feletti aktu...