Amy nem jön

Mikor megjelent a hír az Indexen, hogy a belgrádi koncert botrányba fulladt, a közönség fütyült és elégedetlenkedett, akkor sokaknak futhatott át a fején, vajon mi lesz a Szigeten?

Nos, már tudjuk. Nem lesz semmi. Illetve valami, valaki biztos lesz, nem nem Amy Winehouse. Mert ő nem jön és kevés vigaszt jelent, hogy nem csak a Szigetre nem.

Részletek a hajtás után.

“A sajtóban nagy hírt kapott belgrádi koncert után rögtön kértünk egy állásfoglalást Amy ügynökségétől a szigetes koncerttel kapcsolatba. A tegnapi válaszlevelükben még azt írták, hogy egyelőre minden megy az eredeti megállapodás szerint” – mondta Gerendai Károly a Sziget főszervezője.

Június 21-én délben a Sziget Szervezőiroda a következő  levelet kapta Amy Winehouse ügynökségétől: „Amy Winehouse összes tervezett koncertjét lemondja. Mindenki körülötte reméli, hogy mindent meg tudnak tenni annak érdekében, hogy legjobb formájában térhessen vissza, annyi időt biztosítva neki ehhez, amennyire csak szüksége van.”

Gerendai Károly elmondta, hogy már a koncert év eleji lekötésénél is rákérdeztek a menedzsmentnél – tudva azt, hogy az énekesnővel kapcsolatban több esetben merültek fel gondok -, hogy bizton számíthatnak-e a fellépésre. Akkor azt a megnyugtató levelet kapták, hogy nem kell a koncert miatt.

Amy budapesti koncertje miatt, sajnos, aggódni már valóban nem kell, viszont a szervezőknek komoly fejtörést jelent, hogy ilyen közel a fesztiválhoz, hogyan tudják ezt a hiányt pótolni. Az énekesnő ügynöksége ígéretet tett, hogy saját “istállójából” igyekszik ajánlani megfelelő előadót. Annak esélye azonban, hogy öt héttel a fesztivál előtt valóban megfelelő előadóval pótolják Winehouset, a szervezők szerint is egyre kisebb.

Forrás: sziget.hu

Ezzel, a sajnos nem váratlan, lemondással elég nagy lyuk keletkezett a Sziget programjában. Amy Winehouse koncertjére, valószínűleg a botrányok keltette érdeklődés miatt is, sokan lettek volna kíváncsiak. Többek emlegették koncertjét úgy, mint a leginkább várt szigeti eseményt. Az pedig, hogy valószínűleg nem fogják tudni megfelelően betölteni a megüresedett helyet, biztosra vehető. Elég ha csak arra gondolunk, hogy miként és miért lett meghívva a Prodigy újra.

Amy nem jön, hanem megy, valószínűleg újabb elvonóra. Érdeklődéssel várjuk, hogy mennyire ügyes a Sziget-stáb, képesek-e csodára, arra, hogy olyan valakit találjanak a megüresedett helyre, kinek neve nem jelent majd teljes csalódást. Saját érdekünkben drukkoljunk nekik!

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

A Skunk Anansie-től Belleville-ig Általában a harmadik nap táján érint meg a kétségbeesés és kezdem magam reménytelenül űzött vadnak érezni. Rohamosan fáradó űzött vadnak. Mert már csak két nap marad és annyi minden van még a koncerteken felül is amit látni kellene, hogy az ismerősök...
Sziget hétvége (4-5) Szombaton végre már a kora délután a Szigeten talált, civilezés, zsákmány gyűjtés, hogy aztán vasárnap hétfőn hajnalban egy csinos kis pakkal lépdeljek kifelé a K-hídon, mondogatva, hogy viszlátviszlát. Szombaton és vasárnap a játékoké és a látványé...
A Metal színpadtól a Magic Mirrorig – Sziget 2.nap Csütörtök volt a nap, mikor mind a Nagyszínpadot, mind az MR2 színpadot sikerült elkerülni, bár ez a kerülés a Nagyszínpadra szinte egész héten állt, két koncert kivételével. De azokról majd később. Pedig az MR2 kifejezetten tervezve volt a második ...