Scorpions utoljára

Világkörüli turnéval búcsúzik közönségétől a Scorpions, melynek egyik állomásaként június 6-án Budapesten, az Arénában is fellépnek. A turné keretében június 6-án a magyar rajongók is még egyszer, utoljára düböröghetnek együtt a bandával.

A Scorpions 1986 augusztusában lépett fel először Budapesten, az MTK stadionban. 25 éve azon a koncerten ott voltam, az volt életem első ‘profi’ koncertje, melyet a mai napig emlegetek. Ha lehet hinni a ‘fiúk’ ígéretének, melyben pályafutásuk leglátványosabb előadását ígérik, akkor a búcsú sem lesz kevésbé emlékezetes.

Az együttes tagjai tavalyi Sting in the Tail című albumuk megjelenésekor jelentették be, hogy az az utolsó albumuk és már csak egy nagy turnét terveznek a világ körül, hogy minden rajongótól méltóképpen búcsúzhassanak. Mert a csúcson kell abbahagyni, ahogy Rudolf Schenker gitáros mondta.

A zenekar ősét a Schenker fivérek alapították 1965-ben Hannoverben azzal az eltökélt szándékkal, hogy egyszer ők lesznek a világ egyik legjobb zenekara. Bár ezt talán ők sem merték egészen komolyan gondolni, mégis megtörtént a csoda és a Scorpions nem csak a német hard rock meghatározó együttese lett, de a világ is a lábaik előtt hevert. Európa nyugati felét szinte azonnal bevették, a ’70-es évekre meghódították Ázsiát, a ’80-as évekre az Egyesült Államokat és ők voltak az elsők, akik nyugati zenekarként a vasfüggöny mögött is felléphettek.
Lemezeikből világszerte több mint százmillió fogyott és nincs olyan jelentős zenei díj, elismerés amit ne kaptak volna meg.
A VH1 zenecsatorna 100 legjobb hard rock előadó listáján a 46. helyet kapták és daluk, a Rock you like a hurricane a 100 legnagyobb rock dal listáján 18. helyezett lett.

A Get Your Sting and Blackout World Tour 2010. március 15-én indult a Prágából, eddig több mint 130 koncertet foglalt magában és még 2012-ben, sőt, valószínűleg 2013-ban is folytatódni fog, mivel a zenekar mindenhova el akar jutni ahol csak Scorpions rajongók vannak.

De nem csak koncertekkel búcsúznak. A basszusgitáros Paweł Mąciwoda egy lengyel tévéműsorban elárulta, hogy 2011 őszén stúdióba fognak vonulni, hogy leghíresebb dalaikat új verzióban újra felvegyék. Az album várhatóan 2012 elején fog megjelenni.

A GoProduction bemutatja: Get Your Sting and Blackout! – Farewell Tour 2010/2011

Scorpions koncert
2011. június 6., hétfő (kapunyitás: 18 óra)

Papp László Budapest Sportaréna
Belépő: állóhely 9.990 Ft, kiemelt állóhely 12.990 Ft
ülőhelyek: 8.990-12.990 Ft

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Michael Bublé idén Budapestre jön! Az énekes újabb helyszínekkel bővítette európai turnéját, november 2-án a magyar rajongók is láthatják végre a BudapestArénában! Michael Bublé - kanadai énekes, dalszerző és színész. Rögtön bemutatkozó albumával már top10-be került a kanadai és az an...
Az év 18 pillanata a fesztblog szerint – 2.rész Hosszú év volt 2014. Mondjuk annyira nem, mint 2012, de ezt most hagyjuk. Volt idén is rengeteg dolog, amire érdemes emlékezni, legyenek azok jók vagy rosszak. Összeszedtük nektek, hogy nekünk mik voltak idén a meghatározó dolgok, hogy esetleg legköz...
Zseniális fiatalok és nagy öregek Szegeden Harminc évvel ezelőtt, amikor sok barátom útnak indult, hogy Varsóban, vagy bárhol a keleti blokkban meghallgassa az SBB-t nagyon büszke voltam hiánytalan bakelit gyűjteményemre. Sokat változott a világ. 2006 november 12.-én hajnalban Józef Skrzek a...