Scorpions utoljára

Világkörüli turnéval búcsúzik közönségétől a Scorpions, melynek egyik állomásaként június 6-án Budapesten, az Arénában is fellépnek. A turné keretében június 6-án a magyar rajongók is még egyszer, utoljára düböröghetnek együtt a bandával.

A Scorpions 1986 augusztusában lépett fel először Budapesten, az MTK stadionban. 25 éve azon a koncerten ott voltam, az volt életem első ‘profi’ koncertje, melyet a mai napig emlegetek. Ha lehet hinni a ‘fiúk’ ígéretének, melyben pályafutásuk leglátványosabb előadását ígérik, akkor a búcsú sem lesz kevésbé emlékezetes.

Az együttes tagjai tavalyi Sting in the Tail című albumuk megjelenésekor jelentették be, hogy az az utolsó albumuk és már csak egy nagy turnét terveznek a világ körül, hogy minden rajongótól méltóképpen búcsúzhassanak. Mert a csúcson kell abbahagyni, ahogy Rudolf Schenker gitáros mondta.

A zenekar ősét a Schenker fivérek alapították 1965-ben Hannoverben azzal az eltökélt szándékkal, hogy egyszer ők lesznek a világ egyik legjobb zenekara. Bár ezt talán ők sem merték egészen komolyan gondolni, mégis megtörtént a csoda és a Scorpions nem csak a német hard rock meghatározó együttese lett, de a világ is a lábaik előtt hevert. Európa nyugati felét szinte azonnal bevették, a ’70-es évekre meghódították Ázsiát, a ’80-as évekre az Egyesült Államokat és ők voltak az elsők, akik nyugati zenekarként a vasfüggöny mögött is felléphettek.
Lemezeikből világszerte több mint százmillió fogyott és nincs olyan jelentős zenei díj, elismerés amit ne kaptak volna meg.
A VH1 zenecsatorna 100 legjobb hard rock előadó listáján a 46. helyet kapták és daluk, a Rock you like a hurricane a 100 legnagyobb rock dal listáján 18. helyezett lett.

A Get Your Sting and Blackout World Tour 2010. március 15-én indult a Prágából, eddig több mint 130 koncertet foglalt magában és még 2012-ben, sőt, valószínűleg 2013-ban is folytatódni fog, mivel a zenekar mindenhova el akar jutni ahol csak Scorpions rajongók vannak.

De nem csak koncertekkel búcsúznak. A basszusgitáros Paweł Mąciwoda egy lengyel tévéműsorban elárulta, hogy 2011 őszén stúdióba fognak vonulni, hogy leghíresebb dalaikat új verzióban újra felvegyék. Az album várhatóan 2012 elején fog megjelenni.

A GoProduction bemutatja: Get Your Sting and Blackout! – Farewell Tour 2010/2011

Scorpions koncert
2011. június 6., hétfő (kapunyitás: 18 óra)

Papp László Budapest Sportaréna
Belépő: állóhely 9.990 Ft, kiemelt állóhely 12.990 Ft
ülőhelyek: 8.990-12.990 Ft

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Az év 18 pillanata a fesztblog szerint – 1.rész Hosszú év volt 2014. Mondjuk annyira nem, mint 2012, de ezt most hagyjuk. Volt idén is rengeteg dolog, amire érdemes emlékezni, legyenek azok jók vagy rosszak. Összeszedtük nektek, hogy nekünk mik voltak idén a meghatározó dolgok, hogy esetleg legköz...
BRBT – a legjobb a februárban anyám! mennyi ideje várok már erre a koncertre! 2013 novemberében órákat ácsorogtam többed magammal a Hunniában Nemes Andrásra, pontosabban a BioRoBot albumra várva, amit ő hozott magával. Ez egyáltalán nem erősségem, de vártam türelemmel az első és...
Jön a Foo Fighters Budapestre! Az utolsó nagy amerikai stadionrock banda 20 év után visszatér Budapestre:  a Foo Fighters 2017. június 26-án ad koncertet a Papp László Budapest Sportarénában! Foo Fighters Az 1995-ben debütáló Foo Fighters album megjelenését követő évtizedek...