Scorpions utoljára

Világkörüli turnéval búcsúzik közönségétől a Scorpions, melynek egyik állomásaként június 6-án Budapesten, az Arénában is fellépnek. A turné keretében június 6-án a magyar rajongók is még egyszer, utoljára düböröghetnek együtt a bandával.

A Scorpions 1986 augusztusában lépett fel először Budapesten, az MTK stadionban. 25 éve azon a koncerten ott voltam, az volt életem első ‘profi’ koncertje, melyet a mai napig emlegetek. Ha lehet hinni a ‘fiúk’ ígéretének, melyben pályafutásuk leglátványosabb előadását ígérik, akkor a búcsú sem lesz kevésbé emlékezetes.

Az együttes tagjai tavalyi Sting in the Tail című albumuk megjelenésekor jelentették be, hogy az az utolsó albumuk és már csak egy nagy turnét terveznek a világ körül, hogy minden rajongótól méltóképpen búcsúzhassanak. Mert a csúcson kell abbahagyni, ahogy Rudolf Schenker gitáros mondta.

A zenekar ősét a Schenker fivérek alapították 1965-ben Hannoverben azzal az eltökélt szándékkal, hogy egyszer ők lesznek a világ egyik legjobb zenekara. Bár ezt talán ők sem merték egészen komolyan gondolni, mégis megtörtént a csoda és a Scorpions nem csak a német hard rock meghatározó együttese lett, de a világ is a lábaik előtt hevert. Európa nyugati felét szinte azonnal bevették, a ’70-es évekre meghódították Ázsiát, a ’80-as évekre az Egyesült Államokat és ők voltak az elsők, akik nyugati zenekarként a vasfüggöny mögött is felléphettek.
Lemezeikből világszerte több mint százmillió fogyott és nincs olyan jelentős zenei díj, elismerés amit ne kaptak volna meg.
A VH1 zenecsatorna 100 legjobb hard rock előadó listáján a 46. helyet kapták és daluk, a Rock you like a hurricane a 100 legnagyobb rock dal listáján 18. helyezett lett.

A Get Your Sting and Blackout World Tour 2010. március 15-én indult a Prágából, eddig több mint 130 koncertet foglalt magában és még 2012-ben, sőt, valószínűleg 2013-ban is folytatódni fog, mivel a zenekar mindenhova el akar jutni ahol csak Scorpions rajongók vannak.

De nem csak koncertekkel búcsúznak. A basszusgitáros Paweł Mąciwoda egy lengyel tévéműsorban elárulta, hogy 2011 őszén stúdióba fognak vonulni, hogy leghíresebb dalaikat új verzióban újra felvegyék. Az album várhatóan 2012 elején fog megjelenni.

A GoProduction bemutatja: Get Your Sting and Blackout! – Farewell Tour 2010/2011

Scorpions koncert
2011. június 6., hétfő (kapunyitás: 18 óra)

Papp László Budapest Sportaréna
Belépő: állóhely 9.990 Ft, kiemelt állóhely 12.990 Ft
ülőhelyek: 8.990-12.990 Ft

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Blondie koncert lesz a városban! Tagadhatatlanul az elmúlt évtizedek egyik legnagyobb, sokakat befolyásoló és úttörő bandája a Blondie - élén a dalszerző és örök lázadó Debbie Harry,a gitáros és zenei agytröszt Chris Stein,az erőműnek is nevezett dobos Clem Burke, valamint a banda ú...
Újra összeáll a Warpigs egy Zöld Pardonos koncertre “Cartier az óra / Yves-Saint Laurent ing / Kétárbócos jachtom / Az öböl kék vizén ring / Monte Carlo mellett / A múlt szivarfüstbe vész / Mikor 180-nal hajnalban / Hazafelé mész” - szólt minden rádióból szűk másfél évtizeddel ezelőtt a Warpigs Monte ...
Gép-gép-gép! Időutazó szülinapi bulin jártunk szombaton, 30 éves lett a Pokolgép. Mint azt már többször írtam, elfogult vagyok velük szemben, így nehéz lesz tárgyilagos beszámolót írni, hiszen amikor kölyök voltam, 16 éves, nyughatatlan srác, valami fekete bárány...