Scorpions utoljára

Világkörüli turnéval búcsúzik közönségétől a Scorpions, melynek egyik állomásaként június 6-án Budapesten, az Arénában is fellépnek. A turné keretében június 6-án a magyar rajongók is még egyszer, utoljára düböröghetnek együtt a bandával.

A Scorpions 1986 augusztusában lépett fel először Budapesten, az MTK stadionban. 25 éve azon a koncerten ott voltam, az volt életem első ‘profi’ koncertje, melyet a mai napig emlegetek. Ha lehet hinni a ‘fiúk’ ígéretének, melyben pályafutásuk leglátványosabb előadását ígérik, akkor a búcsú sem lesz kevésbé emlékezetes.

Az együttes tagjai tavalyi Sting in the Tail című albumuk megjelenésekor jelentették be, hogy az az utolsó albumuk és már csak egy nagy turnét terveznek a világ körül, hogy minden rajongótól méltóképpen búcsúzhassanak. Mert a csúcson kell abbahagyni, ahogy Rudolf Schenker gitáros mondta.

A zenekar ősét a Schenker fivérek alapították 1965-ben Hannoverben azzal az eltökélt szándékkal, hogy egyszer ők lesznek a világ egyik legjobb zenekara. Bár ezt talán ők sem merték egészen komolyan gondolni, mégis megtörtént a csoda és a Scorpions nem csak a német hard rock meghatározó együttese lett, de a világ is a lábaik előtt hevert. Európa nyugati felét szinte azonnal bevették, a ’70-es évekre meghódították Ázsiát, a ’80-as évekre az Egyesült Államokat és ők voltak az elsők, akik nyugati zenekarként a vasfüggöny mögött is felléphettek.
Lemezeikből világszerte több mint százmillió fogyott és nincs olyan jelentős zenei díj, elismerés amit ne kaptak volna meg.
A VH1 zenecsatorna 100 legjobb hard rock előadó listáján a 46. helyet kapták és daluk, a Rock you like a hurricane a 100 legnagyobb rock dal listáján 18. helyezett lett.

A Get Your Sting and Blackout World Tour 2010. március 15-én indult a Prágából, eddig több mint 130 koncertet foglalt magában és még 2012-ben, sőt, valószínűleg 2013-ban is folytatódni fog, mivel a zenekar mindenhova el akar jutni ahol csak Scorpions rajongók vannak.

De nem csak koncertekkel búcsúznak. A basszusgitáros Paweł Mąciwoda egy lengyel tévéműsorban elárulta, hogy 2011 őszén stúdióba fognak vonulni, hogy leghíresebb dalaikat új verzióban újra felvegyék. Az album várhatóan 2012 elején fog megjelenni.

A GoProduction bemutatja: Get Your Sting and Blackout! – Farewell Tour 2010/2011

Scorpions koncert
2011. június 6., hétfő (kapunyitás: 18 óra)

Papp László Budapest Sportaréna
Belépő: állóhely 9.990 Ft, kiemelt állóhely 12.990 Ft
ülőhelyek: 8.990-12.990 Ft

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Szívvel, lélekkel – Születésnapi Quimby-beszámoló A Quimby tegnap este másodjára készült az Arénába, hiszen a 20 éves szülinapjuk után a negyedszázadosat is a Papp Lászlóban ünnepelték, amire nem kevesebbet, mint 13 hónapot készültek. Quimby A koncert előtt feltettem magamnak a kérdést, hogy ...
Két hét múlva érkezik első itthoni önálló koncertjére a Queens of Th... Mint ahogy azt a tavalyi bejelentés óta tudjuk: idén júniusban ad először önálló koncertet a Queens of The Stone Age. A zenekar a 2014-es Sziget óta nem járt Magyarországon (jesszus, ez már négy éve volt?! mintha tegnap lett volna, hogy ott állunk a ...
Ezt kéri Slash az öltözőjébe Tíz nagymellű néger lány? Egy kiló kokain? Négy bengáli tigris? Két Vörös Gábor ingyenjeggyel? Vajon ezeket kérte Slash a budapesti koncerten az öltözőjébe? Hát, nem éppen. A produkció 7.5 tonna felszerelést szállít magával minden városba, ehhez...