Ki a rétre! – Világveleje Nyár@ Orczy-kert, 2011 június 17.-18.

A Világveleje Produkció szervezésében nyári mini-fesztivál szerveződik az Orczy kertben.Ez azért is örömteli,mert már sokszor sóvárogtunk elérhető,ha nem is nemzetközi sztárparádét virító, de mégis korrekt  koncertprogramot kínáló események után,ahol a belépőjegyhez nem kell kalapozást indítani a rokonságon belül,vagy személyi kölcsönt felvenni.A másik örömhír,hogy az elmúlt évtized legnagyszerűbb hazai zenekara,a Hiperkarma az Orczy-kerti bulin visszatérő koncerttel örvendeztet  meg bennünket,mely fellépés behúzásával a G pontunkra tapintottak a tisztelt szervezők.

A Nagyréten elhelyezett Nagyszínpad június 17.-én  18.00 órától kel életre,a honi rockabilly rajongók késő délutántól csavargathatják a derekukat a Mystery Gang vélhetően fergeteges és korhű produkciójára.

Az elnyűhetetlen, jelenleg új lemezt készítő, saját ösvényén közlekedő Pál Utcai Fiúk 19.30-tól lép a színre, majd a Tankcsapda fellépése zárja az estét.

A szombati napon a Stereomilk indít,az aktuális lemez jó okot ad arra,hogy szemtől szembe is megismerkedjünk az új anyaggal remélhetőleg a kijáró helyére lépő zenekarral. A 30Y mára a hazai színtér  megkerülhetetlen rock zenekarává vált,rádióbarát szerzeményeik lassan kortárs ikonokká emelik őket,és tapasztalataink szerint koncerten futják az igazán klasszis formájukat. A pécsiek után pedig jöhet a főműsoridő,ahol  Bérczesi Róbert várva-várt comeback-je , a hosszú kihagyás után újra színpadra lépő Hiperkarma következik.

Az ismét koncertező csapat,új lemezen dolgozik,mely várhatóan ősszel jelenik meg,úgy reméljük erről is lesz majd némi szivárgás az Orczy-kertben szombat este.

Lesz még Tószínpad is,ahol a 11 körül záró főműsor szellemiségében folytatódik a halkított program,és persze vidám, vásári kalandparkozással és pinyózással is lehet majd múlatni az időt.

A Gödörből ezúttal a levegőre kimozduló Világveleje Nyár körülbelül hozhatja az általunk többször hiányolt szabadtéri dzsembori érzést,meglátjuk és majd elmeséljük.

 

Irány a rét!