Európai hangjai a Szigeten

Továbbra is a Sziget Fesztivál körül jár az agyunk,a Nagyszínpad programja lassan kiteljesedik, idén számos műsorszám izgatja a fantáziánkat. A Világzenei Nagyszínpad hagyományosan bika,az A38-WAN2 színpad idén is napi 1-2 világszámmal asszisztál a főműsorhoz.A Metál Nagyszínpad és a Party Aréna zsánerüknek megfelelően foglalkoztatja majd mindkét fegyvernem nagyszámú táborát,ám van egy érdekes helyszín,melyről talán még nem tudunk annyit,csak azt,hogy nem műfaj,hanem földrajz alapján szerkesztett a felhozatala,ez pedig az Európa Színpad. Alábbiakban e helyszín versenyzőit vizsgálgatjuk népművelési célból.

The Mono Jacks (Románia) – Aug 10. Szerda  17.00


A román indie rock viszonylag felderítetlen terület,itt a lehetőség besatírozni. Doru Trascau  frontember a stílus román vezéralakja,a Kárpátok post-punk zenei életének egyik befolyásos figurája.Zenei világuk az Editors és az Interpol környékére tájolható,első napra remek „indietásnak”(juj) tűnnek.

Myspace

Triggerfinger (Belgium) – Aug 13.Szombat


A belga rockn’roll élet meghatározó zenekara,valójában már világsztárok. Számtalan fesztivál nagyszínpadán megfordultak ,mindent tudnak amit a műfaj megkíván, ők a Benelux államok Queens of the Stone Age-e.A flamand zenei színtér eddigi legnagyobb dobása a Deus volt, de a 2004-ben alakult Triggerfinger egyre növekvő ázsiója alapján Barman-ékhez hasonló, értékes import cikké válhat. Élőben frenetikusak,erre a beszámolók alapján mérget vehetünk.

Myspace

Go back to the Zoo (Hollandia) – Aug.14.Vasárnap

Ezek a derék hollandusok 2004-be jelentették meg debütáló albumukat 2010-ben Benny Blisto címmel. Az album igazi slágerparádénak bizonyult,dallam centrikus indie-pop témáik egy Nike reklámszerződésnek köszönhetően hamar beépültek az európai rajongótábor kollektív tudatába,a Hieltjes testvérekre épülő formáció a 3 éves  munkásságuk ellenére megkerülhetetlen a holland pop-rock piacon.

Myspace

Elvis Jackson (Szlovénia) – Augusztus 11.Csütörtök

Hazánkban is népszerű döngölős ska-punk-metál zenekar a festői Szlovéniából. Intenzív színpadi  jelenlétüket pesti koncerten is tapasztalhattuk már  korábban,tipikus koncertzenekar,legutóbbi lemezüket a Faith No More-os Billy Gould-al készítették.

Myspace

Verdena (Olaszország)


A talján, két fiú-egy lány felállású alter-rock trió több mint tíz éve kaszál hazájában,és idén új, 27 számos dupla albummal  jelentkeztek. A bergámóiak az MGMT-vel  turnéztak korábban,és letisztult rock hangzásukba  előszeretettel vegyítenek stoner és pszichedelikus elemeket.

Myspace

For a Minor Reflection (Izland)

http://livemusic.fm/sites/default/files/imagecache/node_thumb/remote_images/-userserve-ak.last.fm-serve-_-23421937-For+a+Minor+Reflection+x_5fc5a2a9.jpgA gitár-zongora-dob felszereltségű post-rock trió 20-as éveikben járó reykjavíki ifjakból áll,akik a szokásos izlandi lebegésben utaznak,2008-ban a Sigur Rós előzenekaraként járták Európát,de már turnéztak az USA-ban is.Amit eddig hallottunk tőlük(felőlük) az nagyon bíztató!!

Myspace

Francis International Airport (Ausztria)– Aug.11.Csütürtök


Ez a tehetséges kvintett Bécsből érkezik hozzánk, lo-fi/indie-rockban utaznak. Abszolút megnyerő formáció,akik hangzásuk alapján leginkább a brooklyni hipszter szcénába sorolhatóak,legutóbbi lemezük In the Woods címmel tavaly jelent meg, és igazi áttörést hozott számukra.Kellemes színfoltjai lehetnek a második napnak.

Myspace

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Pozitívba fordultunk Hű! Sokan vagyunk! - gondoltam többször is, pedig az első napok a Szigeten általában szellősek. Általában, de nem tegnap, különösen nem a Motörhead és a Quimby koncerten. Ráadásul még a Settenkedőkkel is találkoztunk. Beszámoló az első pozitív napró...
Újabb érvek a Sziget mellett A napokban több előadó jelezte, hogy elfogadja a Sziget szervezőinek meghívását kedvenc fesztiválunkra, amit a Festival Awards, és a The Independent után most a brit Songlines magazin is a világ legjobb fesztiváljai közé választott. Kezdjük rögvest ...
Kelet-Európa Vurstli a Szigeten Ti tudtátok, hogy a Szigetnek évek óta van témája? Mert én nem tudtam, ezért ha valaki legalább azt megmondaná, hogy tavaly mi volt, akkor nagyon hálás lennék! De az idei téma már előttem sem titok, ami nem más, mint Közép-Kelet-Európa. Ezen téma je...