Indul az edzés a Hegy’ nyaralásra

A télben senki sem vágyik már másra, mint nyárra, rock n’ rollra, dübörgő basszusokra, a Tiszára, finom borokra és reggelig tartó bulikra. Ez idén is meglesz Tokajban: a Hegy’ olyan csapatokat állít színpadra, hogy nagyon nehéz lesz júliusig másra gondolni. Idén is minden stílusból eljönnek azok, akik miatt egyszerűen ott kell lenni a Hegy’en: riffelős-csajozós rocknak jön az új AC/DC, az ausztrál Airbourne, nyersnek és közben anyasnak ott lesz Mastodon, aki Magyarországon először a Hegy’en ad nagyszínpados koncertet, a partyzók Elit Force-nak örülhetnek, igazi kuriózumként pedig jön Beardyman és Nathan Flutebox Lee. És ezek csak az első nevek!

Rakamaz-Tokaj a hely, ahol zenerajongásodat összekötheted a vízimádatoddal és erre e legjobb időpont július 13-17. És hogy a hegyaljások öröme teljes legyen, idén már diákbérlettel is lehet nevezni a négynapos tisza-parti nyaralásra, de a nem diákok is a tavalyi árakon lehetnek a Hegy’-en!

Bár van még idő a rakamaz-rokaji zúzásig, a sátrak már most lekívánkoznak a padlásról, a koncertálló tornacipők pedig ki az ágy alól. Ahogy a naptárban a tél végéhez lapozunk, rögtön eszünkbe jutnak a hídon szembe jövő farmerszoknyás, bikinifelsős lányok, a strandnadrágos fesztiválkirályok, az éjszakai sülthal-evés a körforgalomnál, az eszelős stage-diving és a buli közben ránk virradó utolsó reggel a nagyszínpad mellett.

A Hegy’hangulat idén júliusban is csak Tokajban találhatod meg. Magyarországon először ad valódi nagykoncertet az amerikai progresszív rockbanda, a félelmetes látványvilágot építő Mastodon, aki olyan nevekkel turnézott, mint a Metallica vagy a Slayer. Aki ott volt aközött az 50 ember között, akiket 2003-ban az akkor még nagyon kezdő Mastodon egy gödőllői klubbulin már padlóra küldött, annak azért, aki pedig azután ismerte meg a csapatot, hogy világsztárrá nőtte ki magát, annak azért kötelező idén nyáron a Mastodon koncert a Hegy’en. A Grammy-re jelölt srácok remélhetőleg csak annyira bontják le a nagyszínpadot, hogy az Airbourne hard rockerjeinek még legyen mit szétszednie – a lányok kedvéért félmeztelenül, de nyilván sokan azt sem bánnák, ha az énekes Joel O’Keeffe csak a fehér gitárját viselné. De vagány pasiból több is jön hegyaljázni: aki ott volt az Ignite buliján a 10. Hegyalján, azóta Téglás Zolit akarja újra a Tokaji-hegy lábához. Nos, erre sem kell már sokat várni, hiszen a Californiába szakadt hazánk fia ezúttal a punk rock sztár Pennywise élén jön el a Tisza partjára.

A partyarcok jobb, hogyha elkezdik már most szedni a vitaminokat, és némi edzés sem árthat, hiszen újra itt lesz Elit Force, és a Hegyaljára hozza a legújabb nuskuul D&B-t John B is. Térben nem sokkal messzebb, de stílusban fényévekre, a metál sátor fellépője lesz idén többek között a szövegeiben az igazságtalanság ellen fellépő Heaven Shall Burn, a maga köszönet nélküli metalcore-jával, és a lehető legbotrányosabb death metal brigád, a floridai Deicide is.

Folk metáltól beatboxig fuvolán

Magyarországon először a Hegy’en mutatja be vadonatúj albumát az epikus folk-metál megteremtője, a finn Amorphis, aki ebben a pillanatban végzi az utolsó simításokat az új lemezen. A stílusteremtő csapat új dalai a finn mitológia egyik legfontosabb karakterének történetét dolgozzák fel. Vejnemöjnen, akit valaha vízi istenségként is tiszteltek, az Amorphis-szal együtt varázsol a Tisza-parton, így a 2011-ben, Tokajban születő új legendának a hegyaljások is szereplői lesznek. A műfaj magyar képviselője, a Dalriada szintén ott lesz a Hegy’ fellépők között.

És ha már a varázslatnál és a stílusteremtésnél tartunk, jöjjön a fuvola-beatbox kitalálója, Nathan Flutebox Lee és Dub FX példaképe, Beardyman akik koncertzenekarral érkeznek a Hegy’re, és olyan előadással készülnek, amit egy magára valamit is adó fesztiválozónak tilos kihagynia, mert ilyet tutira nem mindennap lát.

Ákostól a Depresszión át a Belgáig

Természetesen a legkirályabb magyar zenekarok is gyúrnak már a Hegy’re. A tavalyi, mindenkit megmozgató, nagyszínpados, Lady Gaga-val tuningolt Ákos-buli a színpadról nézve is jó volt, hiszen a csapat idén visszatér, hogy London után Tokajban is bemutassa legújabb slágereit. Nem maradunk Irie Maffiáról, és a soklemezes Belga együttesről sem.

Színpadra lép Tokajban az egyik legsikeresebb magyar pop-rock koncertzenekar, a Magna Cum Laude. A Subscribe „vörös és feketé”-ben, az új Bookmarks albummal érkezik júliusban a Hegy’re. A srácok még a stúdióban gyúrják az albumot, hogy minél nagyobbat szóljon majd a Hegyalján. A Depresszió 10 éves jubileumi koncertsorozat és négy hónapos szünet után idén nyáron a Hegy’en alapozza meg a zenekar történetének második évtizedét.

Fel hát a padlásra, le a pincébe, ki a garázsba, be a szekrénybe: a hálózsák és a sátor idén is fontos kelléke lesz a júliusnak Tokajban!

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Rövidhírünk: Ákos még mindig jó. Nem mindennapi rekordokat dönt a decemberi dupla koncertjére készülő Ákos, korábban ugyanis egyetlen előadónak sem volt annyi kiadványa a Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetségének (MAHASZ) toplistáin, mint a Kossuth-díjas énekesnek. Jelenleg 4 listán ...
2084 – néhány gondolat Ákos új albumáról és kedvcsináló a leme... Szerdán jelent meg Ákos legújabb stúdiólemeze 2084 címmel. Éles váltás ez zeneileg, ismét előtérbe kerülnek a ’80-as évek szintifutamai és igen gyakran sejlik fel a távolban egy Bonanza Banzai nevű zenekar. Vegyes előjelekkel vártuk a nagy(nak behara...
Gyere ki a Hegy’re! – ajánló a negyedik napra Egy nappal Hegyalja előtt ajánlatok az utolsó napra. Unatkozni nem fogunk, de nem biztos, hogy azért, mert koncertekkel töltünk ki minden pillanatot. Az utolsó nap igazi lazulós, örömködős napnak ígérkezik. Aki Sanyit az utolsó napon sem hagyná ki, ...