Kispál Dalok(.hu)

Lassan minden rajongó az elfogadás fázisába jut, velem együtt. A tagadásnak már nincs értelme, a düh lecsengett, alkudozni már nincs kivel, a depresszió meg igazán az első Kispál mentes fesztiválon támad majd. A veszteség feldolgozását, elfogadását segítette a Napozz holddal film és segíti most a Dalok.hu is azáltal, hogy Kispál tartalmakat tesz elérhetővé.

A Dalok.hu, a magyar zenészek által létrehozott nonprofit internetes zenei portál híres arról, hogy elsőként teszi elérhetővé a magyar előadók és együttesek frissen megjelent albumait és más, kizárólag onnan letölthető extra tartalmat. A dalportál most a Kispál és a Borz rajongóinak kedveskedik máshol nem elérhető bónuszanyagokkal és nyereményjátékkal.

Már jó ideje nyilvánvaló, hogy a CD-k egyeduralmának vége, ugyanakkor ugrásszerűen növekszik a forgalom az internetes zenepiacon. Ezt szem előtt tartva jött létre itthon a Dalok.hu, ami azonban sokkal több, mint egy webzenebolt.

A Dalok.hu rövid idő alatt az egyik legkedveltebb zenei portállá vált – nem véletlenül. Csak az elmúlt egy hónapban olyan zenekarok új lemezei láttak először napvilágot az oldalon, mint a 30Y és a Quimby. Egyedül a Dalok.hu-n jelent meg a Kiscsillag és a PASO maxi is, melyek CD formában nem is láttak napvilágot. A portál azonban rendre további extrákat is kínál a látogatóinak.

A Dalok.hu ezúttal a Kispál és Borz közelmúltban megjelent, Napozz Holddal című albuma kapcsán készült exkluzív interjúkat és a mozikban is játszott koncertfilmből kimaradt részleteket tesz elérhetővé. A honlapon mától megtekinthető különleges anyagokból kiderül többek között az is, hogy Lovasi András még nem sírja vissza a múltat, és hogy mely daloktól búcsúzott legnehezebben Dióssy D. Ákos.

A legújabb lemez mellett elkezdődött a teljes Kispál diszkográfia feltöltése is, ami komoly hiánypótló munka, mert a lemezboltokban nehéz megtalálni a zenekar régebbi albumait.

A Dalok.hu ezen felül játszani is hívja a Kispál és a Borz rajongóit. A dalportál Facebook oldalán már olvashatóak a kérdések, melynek helyes megfejtői között értékes Dalok.hu-kuponokat sorsolnak ki, melyekkel ingyen lehet az oldalról zenét letölteni.

Bár már sokan sok helyen megírták, a Kispál és a Borz végül azért oszlott fel, mert, ahogy Lovasi fogalmazott: „Egyszerűen kiapadtak azok a kreatív energiaforrások, amik korábban táplálták a zenekart, és beláttuk, hogy jobb emelt fővel távozni. Erről szólt, ennyi volt és kész. És ezzel egyébként szeretnénk példát mutatni a politikusoknak és a többi zenésznek is.”

További információk és részletek a Napozz Holddal című albumról: Dalok.hu/napozzholddal.