Mars Attacks – Thirty Seconds To Mars a Szigeten

Ha már a bejáratnál eléd furakodik pár rózsaszínre festett hajú tinédzser, karjukon Mars Army felirattal sejtheted, hogy aznap lép fel Jared Leto énekes-kötőjel-színész úr zenekara, a Thirty Seconds To Mars. Bizony, péntek este a világfájdalmat kiüvöltős rock-é volt a Nagyszínpad. Viszont kedvenc rockerré vált szépfiúnk a taraját már kukába vágta.

A Thirty Seconds To Mars pont az a zenekar, amit vagy imádsz, vagy egyáltalán nem tudod elviselni. Én korábban meg se bírtam hallgatni, aztán egyszer csak elkapott a Closer To The Edge videójával, és már nagyon vártam hogyan hívja majd háborúba Jared a hatalmas tinihordákat este. Mert az új album aztán csak erről szól, olyan kórusokkal a dalokban, hogy azt csak üvölteni lehet vele egyfolytában. Jared a Szigeten is nagyon akart háborúzni (mondjuk nem értem miért van erre így rákattanva), mindent meg is tett azért, hogy a kezdetben elég lagymatag közönséget meggyőzze arról, hogy beálljanak a seregébe.

Gondoltam majd milliónyian lesznek, és mozdulni se lehet a réten, de meglepően szellős volt a tér. Simán be is szaladhattunk akérmeddig. Oké, hogy van itt csomó külföldi, és ők vágják mi ez, de hogy ennyire nem mozdítja ki a magyarokat, ráadásul pénteken egy olyan amerikai zenekar, ami máshol stadionokat tölt meg, azt nem hittem. Persze a fanok beverekedték magukat hamar előre, és volt is kemény mag, főleg tinilányokból, de hátrébb inkább csak csendben figyeltek az arcok.

Volt is dolga Letonak rendesen, hogy felrázzon mindenkit. Riszpekt neki a fáradozásáért, nagy színpadmester ő. Ilyen dalokkal mondjuk nem nehéz, pláne, hogy a színpad megint nagyon jól, erősen és tisztán szólt (ez biztos a Sziget?). Csak úgy süvített bele a fülünkbe az a szép tiszta énekhangja. Kis csapatunkat nagyon elkapta a hangulat, egyből harcosok lettünk és már azt is visítottuk, amit nem ismertünk kívülről. Igazi stadion rock ez, amitől elkezdesz ugrálni és élvezed nagyon, de néha meg is hat. Durván elkezdett folyni a könnyem a The Kill alatt, annyira szorít az ilyen hangosan. Tudod, így reflexből, borzasztó jó. Hogy a Closer To The Edge-et ne is említsem, zseniális, igazi közönség énekeltetős. Ahogy a Kings And Queens is, ami alatt persze itt is fel kellett hívni sok sok embert a színpadra, hogy aztán alig tudjuk abbahagyni a kántálást meg a kézlengetést. Egyáltalán nem zavaró, hogy szinte csak a mostani lemez hangjaira épült a koncert. Mert az a korong nagyon egyben van. Ez pedig meglátszott az itteni setlisten is. Pont elég dal, pont jó sorrendben.

Jared Letonak, no meg az exhibicionizmusának, sikerült a végére talán azt is éneklésre bírnia, aki azt se tudta hogy micsodán, meg hol van, csak a Szigetben volt biztos. Ilyenkor látszik, hogy imádja amit csinál, és persze azt is szereti ha őt is imádják.

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Thirty Seconds To Mars @ Wiener Stadthalle Kedden este Bécsben jártunk, Thirty Seconds To Mars koncerten. 2017. október 6-án jelentette be a banda a 2018-as európai turnéját, Monolith Tour néven. Az akkor beharangozott állomások között nem szerepelt Magyarország, így sok magyar rajongó tervez...
Szarból várat – Thirty Seconds to Mars koncertkritika Annyira nem szívesen használok csúnya, hatásvadász szót egy cikk címében, de mivel van egy ilyen csodálatos kifejezés a magyarban, amely tökéletesen leírja az egész Thirty Seconds to Mars jelenséget, hogy mégis kénytelen vagyok így tenni. Óriási vár...
Sziget 2010 – az első morzsák Az idei Sziget az elmúlt 18 év legjobb bulijait sorakoztatja fel, így itt lesz az új lemezanyaggal érkező Iron Maiden és az eddigi legnagyobb nagyszínpados tömeget összeverbuváló Faithless. Másrészt itt lesznek napjaink legfontosabb csapatai, így pél...