Mégsem nulla – Sziget 0

Az egész nap olyan kínlódással összerakottnak tűnt. Reggae, Cseh Tamás emlékkoncert, jazz – mit mondjak, számomra nem tűnt igazán bulis napnak. Na nem mintha minden napnak a tombolás jegyében kellene telnie, de azért nem árt, ha a műsorban van olyasmi, ami miatt az ember izgatottan kel át a K-hídon.

De aztán a punnyadós nap váratlanul kellemes véget ért.

Sem a reggae, se, a ska nem az én műfajom, pár szám és már unatkozom is. A UB40-n ugyan terveztem a megjelenést, de aztán a véletlen áthúzta a számításomat, de ezt egyáltalán nem bánom.

A nagyszínpad előtti tér a rengeteg odahordott homoktól olyan lett mint egy óriási strand, amire a törölközőkön, matracokon heverő fesztiválozók még rájátszottak kicsit. A nagy melegben csak a víz lehetett volna kicsit közelebb.

Cseh Tamás dalait szeretem, szívesen is hallgatom, de abban egyáltalán nem vagyok biztos, hogy a Szigetre valók lennének. Nem is tudom, Cseh Tamás fellépett valaha a Szigeten? Ha nem, akkor lehet, hogy nem véletlenül?

Tény, sokan voltunk a Világzenei színpad előtt, vagyis Cseh Tamás dalai tényleg népszerűek, sok embert megmozgatnak. Az is ígéretesnek hangzott, hogy napjaink neves zenészei tolmácsolásában hallgathatjuk majd őket.

Úgy terveztem, hogy az estét a Világzenei előtt töltöm, énekelek, táncolok, jól érzem magam.

De egy óránál tovább nem bírtam. Rettenetes volt ami a színpadon történt! Borzasztó előadások, művészieskedő értelmezések, erőltetett beszélgetések átkötésként, meg tömény unalom. Egy órát bírtam, többet nem. Sajnálom, de én menekültem. Cseh Tamás dalait ismerve nem vártam valami nagy ugrálást, de ezt a tömény unalmat, amit kaptam, nem vártam. És nem is bírtam.

Persze lehet, hogy ha a koncert második felére érkezem, vagy azt megvárom, akkor egészen más véleményem lenne és azt sem vonom kétségbe, hogy sokan élvezték a koncertet. De én sajnos csak untam.

Körbejártuk a szigetet, majd ott kötöttünk ki ahonnan indultunk, a jazz színpadnál, ahol a Magyar Jazz Napjának koncertjei voltak

A legjobbkor érkeztünk, a színpadon a Budapest Jazz Orchestra játszott Elek István vezényletével és épp George Duke érkezett melléjük. Ők együtt aztán valami olyasmit produkáltak, amitől nyom nélkül tűnt el belőlünk a hazamenési szándék. A tökéletes zenéhez már csak egy kicsit melegebb, fűben fekvős idő hiányzott, de az sem sokáig. A zene beterített mindent. Ez a koncert feledtette el velem a UB40-t, amit egy pillanatig nem bánok.

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

We Come One – Faithless a Szigeten Legutóbb, mikor itt voltak, én már temettem a Faithless-t. Lakossági mulatság, tömegdiszkó a nagyréten, nem más. És majd sok év múlva a Táncdalfesztivál sátorban fognak fellépni nosztalgia zenekarként, mint Kordáék. Táncdal sátor azóta nincs, Faithle...
Világ végi nagy fotó – Sziget -1 És akkor ki fog nekünk Kispál számokat játszani jövőre a fesztiválokon?!?!? A kínzó kérdés vasárnap este merült fel bennem, mikor is fejben már a másnapi koncertre készőlődtem, majd hétfőn már hangosan is kibukott belőlem. Komolyan elhittétek? - kér...
Egy darabig nem borozunk többet a gangon… Kicsit fura ezt éppen április elsején kijelenteni, de véget érhetnek a találgatások, a Kispál és a Borz ad búcsúkoncertet idén, a Sziget mínusz egyedik napján, augusztus 9-én. A huszonhárom éve együtt zenélő együttes úgy döntött, ha beláthatatlan idő...
  • Némeh Dorottya

    Kedves Sziget Staff!

    Nekem csak annyi kérdésem lenne, hogy vajon idén miért maradt el a reggeltől tartó Mokka Cukka after party? Amúgy is az idei programkínálat hagy elég sok kívánnivalót maga uán, a jegy botrányosan drága, habár állítólag még gazdasági recesszió van, de a jegy- és bérletárakat ennek ellenére mégis minden évben igen nagy mértékben megemelik. Tehát ezek után nem értem miért nem lehet Mokka Cukka aftert tartani. Az igény megvolt rá az előző években is. Egy nem túl emlékezetes éjszaka után jó egy kis reggeli lazítás jó zene mellett magyar fellépőkkel. Legyenek kedvesek átgondolni ezt a dolgot és lehetőség szerint intézkedni a mostani Sziget idejére még Mokka Cukka aftert szervezni. KÖSZÖNÖM! Amúgy nemcsak egyéni igény ez, csak én vettem a fáradtságot, hogy hangot is adjak ennek. Üdvözlettel: Németh Dorottya

  • Ismeretlen_58991

    Jézus Krisztus, a szupersztár, megpihen…:)