Földön, égen Dreher a szigeten

Ha fesztivál, akkor sör! Ha forróság van azért, ha hideg, akkor azért, legfeljebb azzal a változtatással, hogy akkor bélelt sör.

De milyen sört iszunk a fesztiválon? Gyengébb-e a fesztivál sör, mint a sörözőkben kapható? Mi köze a sörnek a helyszínelőkhöz? Van-e rigó a szigeten?
Mindezen kérdésekre választ kaptunk kedden a Dreher sátornál.

A Sziget fő támogatója a Dreher, melynek munkatársai a Szigeten különösen nagy figyelmet fordítanak arra, hogy a fesztiválozók mindig tökéletes hőfokú, ízű és illatú sört ihassanak.

Agócs Mónika, a Dreher Sörgyárak Zrt. vállalati kapcsolatok vezetője elmondta: “A mi jelszavunk a minőség, ebből nem engedünk. Azokat a vizsgálatokat, amelyeket most bemutatunk, nem kizárólag a Szigeten, hanem az ország teljes területén folyamatosan végzik kollégáink. Söreink minősége nem csak addig fontos számunkra, amíg temékeink elhagyák a gyár kapuit, hanem arra is figyelünk, hogy fogyasztóink is kitűnően csapolt sört kapjanak.”
Ennek érdekében folyamatosan képzik a csapolókat és szúrópróbaszerűen ellenőrzik a sörcsapokat szerte az országban, így a Szigeten is.

Az ellenőrzés folyamatát Becz Gábor a Dreher Sörgyárak kereskedelmi minőségspecialistája mutatta be.
Az öt lépéses ellenőrzéshez használt felszerelés ismerős lehet a helyszinelő sorozatokon edződötteknek, de az eszközök itt sokkal barátságosabb és nemesebb célt szolgálnak, a sör minőségének ellenőrzését.

“Az első két lépés a mikrobiológiai, illetve az analitikai mintavétel, amelynek során a csap higiéniai állapotát és a Dreher sörmárka specifikációit ellenőrizzük. A harmadik lépés a technikai állapot vizsgálata. A sörcsap összeszerelését, a sörvezetékek állapotát, a széndioxid reduktor nyomásértékét, a sörhűtő és a sör hőmérsékletét ellenőrizzük.”-mondta el Becz Gábor. “Ezt követik az érzékszervi vizsgálatok, amikor a csapolt sör habját, áttetsző aranysárga színét, széndioxid tartalmát, illatát, illóanyag komponenseit, keserűségét és íz-harmóniáját ellenőrizzük. Az utolsó lépés a sörcsapolási technika és a sörkezelési folyamatok ellenőrzése, amelyet szemrevételezéssel végzünk el.”

A minőségspecialisták a Szigeten 24 órás minőségi felügyeletet tartanak. Egy négyfős csapat áll állandó készenlétben, hogy ha akár a legapróbb rendellenességet is azonnal elhárítsák, hogy ne legyen olyan csap a Szigeten, melyből nem tökéletes minőségű, aranyszínű, gyöngyöző Drehert kapnak a fesztiválozók.

A kiváló minőségű sör élvezete mellett a Dreher fogyasztóinak élményeket is ad. A Sziget fesztiválon, ha kedvünk úgy tartja, akkor a gyöngyöző nedűt különleges körülmények között, a Sziget fölött majd 50 méterrel lebegve fogyaszthatjuk el, a Dreher in the Sky akciója jóvoltából.
Az elhelyezkedés után biztonságosan bekötnek mindenkit a kényelmes fotelekbe, majd működésbe lép a daru és emelkedünk. Fent elén tárul a sziget és Budapest panorámája és miközben mi a látvánnyal vagyunk elfoglalva még egy tökéletes hőmérsékletű, gyöngyöző Dreher is kerül elénk az asztalra.
Különleges élmény, kipróbálása minden sör rajongónak és minden nem rajongónak is kötelező!

A végére pedig még egy érdekesség: Azoknak, akik nagy melegben a fröccsre esküsznek elárulom, hogy a Drehernek is meg van a maga “fröccse”, csak ők Bak és Dreher Classic keverékéből készítik. Akinek túl keresű a Dreher Classic, vagy túl édes a Bak, annak ajánlom igyon rigót! Ez a neve ugyanis a kétféle sör vegyítésével előállított italnak. Nagy melegben igazán üdítő különlegesség, ráadásul egy rigó rendelésével még a csapos képzettsége is tesztelhető.

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Szigeti hétvége A hétvége péntek délutánnal indul, mikor is már 4 körül tömeg van a kapuk előtt, a bejutás hosszú percekig tart. Rövid, de viharos péntek, üres szombat, esős vasárnap - pár szóban ennyi volt a szigeti hétvégénk. Persze voltak koncertek is, kósza zené...
Szigeti hétköznapok A szerdai nappal végre pozitívba fordult a Sziget, kinyitott minden hely, benépesült minden zug, mi pedig beleestünk a hét két legjobb koncertjébe. Az elsőbe véletlenül, a másodikba tervezetten. A Nagyszínpad felé akkor kezdtük el szedni a lábunkat,...
Cseh Tamás = MENŐ, menjél ma Kétféleképp lehet ezt kezdeni: életemben nem voltam Cseh Tamáson, és Cseh Tamás életében nem voltam Cseh Tamáson. Ezért is szomorú vagyok, meg szimplán csak azért is, mert meghalt tavaly nyáron. És ezért is megyek ki ma a Szigetre a nulladik napon, é...