Péntek VOLT – 3 nap

A napban az egyetlen fix program a Haydamaky volt, akikről pont annyit tudtam amennyit a programfüzet elárult, de akiknek 10 perc elteltével már rajongójuk is lettem. Minden fesztiválon akad egy egy koncertes nap, nekem ez idén sopronban pénteken VOLT.

Délutáni koncert terveinket a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön húzta keresztbe, képletesen és a szó szoros értelmében is lebilincseltek bennünket. Kicsit morbid, még egy fesztiválon is, amint fiatalok örömmel öltik magukra a bilincseket, mennek vigyorogva rabláncon, vonulnak be önként a kiállított zárkába. Az őrök, a fegyház fesztiválra beosztott dolgozói derűsen hagyják, hogy a delikvens szökni próbáljon, bilincset piszkáljon fogadkozva, hogy ő kinyitja. És ugyanők őszintén, hatásvadász elemektől mentesen mesélnek munkájukról, a börtön hétköznapjairól akár egy órán keresztül is. Az ismerkedés keretében lehetőség volt fegyház látogatásra is feliratkozni, de mivel már csak a kora hajnali csoporthoz lehetett volna pót-tagként feliratkozni, ezt kihagytuk.

Börtön előtt még jártunk a FINE sátrában is, hogy beszélgessünk a nukleáris energiáról és hogy pólót, meg tornazsákot nyerjünk tőlük a tombolán.
7 óra lett, mire kiköpött minket magából a civil falu, HOBÓ kezdett a nagyszínpadon, de mire összes kötelező körünket lefutottuk (sör-, bor beszerzés, chio vételezés, zsákmány beadása örzőbe) már Ákost találtuk a helyén.

Ha vallanám azt, hogy Ákosról vagy jót, vagy semmit, akkor ezt a mondatot nem is követné több, de nem vallom. Eszünkbe nem jutott előre menni, Hilltop sátor közelében padot kerítettünk, addig igazgattuk, míg tökéletes rálátásunk nem lett a színpadra, helyet foglaltunk és átadtuk magunkat a koncertnek.
Korrekt, a vártnál kicsit keményebb hangzás, persze én csak a rádiók által halálra játszott számokat ismerem, de ez nem lett volna baj. Ám Ákos a számok között beszél. Sokat. Hosszan. Ha minden dal között percek mennek el, akkor az széttöri a koncertet, hacsak nem Laár, vagy Lovasi az, aki beszél.
Az elején nem tudtam eldönteni, hogy Ákos a saját korával próbál-e ironizálni, de aztán a negyedik szám után arra jutottam, hogy igen, de főleg és leginkább azt akarja mindenkinek elmondani, hogy milyen nagy művész is ő, még akkor is, ha világosban kell kezdenie a koncertet. Az első fél órában háromszor emlegette a Stargardent, egszer a VIVA Cometet, gyakorlatilag csak magáról beszélt folyamatosan. 40 percig bírtuk.

Este 10kor kezdett a zenekar, akiket vártunk. A Haydamaky a VOLT egyik legjobb koncertjét adta. Őrületes ritmusok, rengeteg energia – ezek ők a színpadon. A fiatalok átvonultak mellőlem Prodigyre, de én – sokad magammal – maradtam és egy pillanatig sem bántam meg. ízelítőként részlet a koncertből:

A fantasztikus koncert után eszem ágában sem volt odatolakodni a Prodigy végére, még a végén kicsapták volna belőlem az élményt, amit én még dédelgetni akartam. Ha pedig dédelgetés, akkor arra a legalkalmasabb hely a borfalu, ahol idén a Lővér pincészet roséját fogyasztottam szorgalmasan.

Hajnali kettő körül nyilvánítottuk befejezettnek a pénteket és szállásunkra vitettük magunkat, ahol elalvás előtt még családi Dallas nézéssel (részemről ki kicsoda és miért teszi azt amit magyarázatokkal) készültünk rá a szombatra.

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Ez is a VOLT: színház, dumaszínház, gyerekprogramok… Nemcsak változatos zenei programokkal fogadja látogatóit a 18. VOLT Fesztivál.A páratlan könnyűzenei programokon túl a fesztiválozóknak érdemes részt venniük a Momentán Társulat és a TÁP Színház művészeinek csak a VOLT Fesztiválon látható különleges ...
Szép volt fiúk! – az utolsó HBB Hibátlan búcsú, ez volt szombaton este az Arénában. Egy tökéletes, maga után semmiféle hiányérzetet nem hagyó produkció, ami meglepetésektől mentesen, lazán és természetesen hozta azt amit vártunk, az elmúlt 33 év legnagyobb slágereit. A Bohóc és a K...
Fesztiválfelező csütörtök a VOLT-on Kánikula, hangos koncertek, kiváló dj szettek és igazi fesztiválhangulat jegyében telt a VOLT csütörtöki napja, mely által elérkeztünk a fesztivál félidejéhez. Piros betűvel írtuk be a naptárunkba Parov Stelar este 8-as fellépését, melynek az OTP szí...