Tóátugrás 2010-ben

Immáron harmadik alkalommal kerül megrendezésre, az idei zenei fesztiváltérkép előkelő (időrendi sorban) 2. helyét elfoglaló Fishing on Orfű fesztivál június 17-19-e között. A Pécs melletti Orfű tehát idén is hangos lesz az olyan együttesektől, mint (a teljesség igénye nélkül) a Kispál és a Borz, a Quimby, a Brains vagy a 10 éves jubileumát ünneplő 30Y.

Fishing on Orfű. Vagy: “Az alterfeszt”. Vagy: “Az ország legbarátságosabb fesztiválja”. Illették a FOO-t már sok jelzővel. Az viszont tény, hogy a fellépőket végignézve az alterfesztség megkérdőjelezhetetlen.

Adott egy tó, adott 6 színpad, rajta jobbnál jobb zenekarokkal, mindez gyönyörű dombok között. Már csak ezért sem hangzik rosszul a dolog. Utána jön a kérdés, hogy kik is a jobbnál jobb zenekarok? Azt hiszem, egyik sem szorul különösebb bemutatásra. A háromnapos fesztivál nyitónapján rögtön olyan zenekarok lépnek színpadra, mint a PUF, a Zagar, a Péterfy Bori és a Love Band, valamint a 10 éves 30Y.

Amennyiben a mélyen tisztelt publikum túlélte az első napot, más(odik)nap olyan koncertekre látogathat el, mint az idén búcsúzó Kispál és a Borz, vagy a Csík zenekar, a Heaven Street Seven vagy az Óriás. A Belga-t követően, az Ülllői Úti Fuck-kal szinte egy időben lesz Hősök is.

A szervezők az utolsó, szombati napot se hagyták kiváló együttesek nélkül. Kezdésnek ott lesz a nagyszínpadon a Quimby, majd utána rögtök Kiscsillag, a kettő közt kis átfedésekkel át lehet menni PASO-ra vagy Brains-re. Ez tehát a zenei kínálat egy egy része, az egyéb lehetőségekről még a későbbiekben írok.

Pár szót még az egyéb hasznos infokról, mint például a piszkos anyagiak. Szerintem panaszra nem lehet ok, nem csak, hogy időrendben, de a bérlet árában (pontosabban annak olcsóságában) is ez a fesztivál a 2., a maga (elővételes) 7500 magyar forintjával. A helyszínen ez egy ezressel drágább lesz, viszont a napijegyek elővételben is és a helyszínen is 3500 Ft-ba kerülnek.

Ugyebár valahogy le is kell jutni Orfűre; a honlapon részletes leírás található ennek mikéntjéről. Külön piros pont, hogy a pécsi Uránvárosi buszvégállomásról 8 fős kisbuszok indulnak majd a fesztivál területére, nagyban megkönnyítve a Pécs és Orfű közti 14 kilométer áthidalását.

Minden egyéb hasznos info-t a fesztivál honlapján megtalálhattok: http://fishingonorfu.hu/foo2010/foo.htm

Ne habozzatok, ugorjuk át a tavat idén is!

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Péntek, ahogyan Orfűn történt Kiheverve az egész napos fröccs-ivászatot, megírva előre 2 bejegyzést, aminek feltöltése technikai gondokba ütközött, plusz egy főt összegyűjtve vágtunk bele a második orfűi éjszakánkba. Mindezt buzgó imádság kíséretében, hogy az előző napi 3 vihar r...
FOO-03 Ahol puha a föld és közel az ég Egy nehéz és egyben utolsó nap éjszakája, Lovasi András Birthday mínusz első napja (hepi börzdéj, borz), hajnali részegség, negyedik napos hamburger: avagy véget ért a Fishing on Orfű, ahol laza a föld és ölel az (v)ég. Utolsó nap, sajgó izmok és kia...
Napközi, avagy a koncertek előtt A fesztiválok leginkább azért lettek kitalálva, hogy sok jó ember, meg sok jó koncert kisebb, avagy nagyobb helyen elférhessen. Aki nem csak az esti bulikra tér magához az előző napi ereszd el a hajamot követően, annak a Fishing on Orfű szervezői szá...