Tedd a napfényt be a számba – új Anima lemez

Május 20-án jelenik meg a „Tedd a napfényt be a számba” című új, Anima Sound System 14 dalt tartalmazó  10. albuma. A régi sikerszámok (68, Tekerd, Elég volt) mellett sok-sok új dalt  is bemutat a zenekar a tavasz-nyári turnéján. A dalok egy éve készülnek albérletekben, próbahelyen, hálószobákban és a Pannónia Stúdióban Németh Gergely és Prieger Zsolt producerek irányításával.

Az album vállaltan az Anima eddigi legpopulárisabb lemeze, verze-refrén-dalokkal, a diszkó, a glamrock, a táncdal és a funk területeinek ironikus bejárásával, hosszú évek után újra sok magyar nyelvű dallal. A zeneszerzésben a Németh-Prieger pároshoz csatlakozott újra a régi szerzőtárs és Anima-alapító Prieger Szabolcs is, sőt több dal ötlete Gergácz Gábor gitáros-vokalistától származik. A szövegeket Németh Gergely (angol nyelvűek) és Prieger Zsolt (magyar dalszövegek) írta.

Ez az első Anima Sound System-album, amelyen már az összes dalt az új énekesnő, Prieger Fanni énekli. A lemez dalait  a hétvégén induló Anima-turnén mutatják be Erdélytől Prágáig. További információ, hogy a  „Tedd a napfényt be a számba” című album mindegyik dalából remixek és klipek is készülnek a közeljövőben hazai (NVC-Crew, Tits & Clits, Tommy Brutkho stb.) és neves külföldi alkotóktól.

Koncertdátumok, új dalok és egyebek: www.myspace.com/animasoundsystem