Percalapú jegy és Cseh Tamás emlékkoncert a Szigeten

Sajtótájékoztatóra hívta a médiát a Sziget Kft. az Andrássy útra a nemrég felújított Párizsi Nagyáruház teraszára, ahol az új főszponzort mutatták be, valamint a 0. nap programjait. Azt már tegnap is tudni lehetett, hogy ez a főtámogató a Vodafone, de sok érdekes dolog derült ki arról, hogy miképp is fog kinézni ez az együttműködés.

Nézzük először, hogy mit takar ez az együttműködés. A Sziget fesztiválon (és valószínűleg már a Volton és a Balaton Sound-on is) lehetőség lesz mobiltelefonnal is jegyet vásárolni. Erre két lehetőség van: a Vodafone előfizetők sms-ben válthatnak rendes napi- vagy hetijegyet, aminek ára a számlán jelenik majd meg: ez ugyanannyiba fog kerülni, mint ha valamelyik pénztárnál vettétek volna meg.

A másik lehetőség már mindenki számára adott: ez a percalapú jegy. Ennek lényege, hogy csak annyit fizess, amennyit a Sziget fesztiválon töltesz. Ráadásul nem is bonyolult a menete: sms-ben igényelsz egy beléptető kódot, amit a Sziget bejáratánál lévő Expressz-ponton bemutatsz, és meg már kapod is a karszalagod. Innentől kezdve ketyeg az óra, percenként 35 vagy 70 forintért, attól függően, hogy csúcsidőben vagy azon kívül bulizol a Szigeten. Mikor már hazafele tartasz, ugyanott ahol bementél, levágják a karszalagot, és egy master-kód segítségével leállítják a számlálót. Az összeg pedig megjelenik majd a következő telefonszámládon. Gondoltak arra is, hogyha esetleg elhagyod a telefont, vagy egyéb nem kívánt dolog történik, mert egy adott összegnél többet nem számolnak (ennek meghatározása még nem történt meg), így nem kell attól tartani, hogy a következő telefonszámlán nagyon súlyos összegek lesznek.  Természetesen reggel ezzel a jeggyel is el kell hagyni a Sziget területét.

Szó volt még a 0. nap programjáról, hiszen – most már mondhatni – hagyomány, hogy erre a napra valami különlegessel rukkolnak elő a szervezők. Most sincs így másként, hiszen a Világzenei nagyszínpadon délután hattól Cseh Tamás emlékkoncert, a Nagyszínpadon pedig du. kettőtől Reggae-ska ünnep várja a műértő közönséget. Utóbbi színpadon fellép majd sok más zenekar mellett a UB40, a The Wailers, a Skatalites és a fennállásának huszonötödik évfordulóját ünneplő Ladánybene 27 kiegészülve a Paso Brass-szal és Krsa-val.

Még élt Cseh Tamás, mikor felmerült egy lemez ötlete Márton László Távolodóban, amin különböző ismert és kevésbé ismert előadók dolgoznák át Cseh Tamás legendás dalait. A Sziget Iroda fantáziát látott ebben a projectben, így megszületett a lemez és ezáltal az azt bemutató koncert is, ami sajnos időközben emlékestté vált. Cseh Tamásra emlékezik majd többek között a Quimby, a Csík Zenekar, a Heaven Street Seven, a Balaton, a Péterfy Bori & Love Band vagy éppen a Besh O Drom.

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Hova szaladjak? – Sziget , 1. nap Veretés a Party Arénában, pogo a Headbangers Ball Színpadnál, esetleg csendes chill valami puttyogásra a Cökxponnál? Gyorsan szemezgetek egy kicsit a Sziget hivatalos első napjának a programjából, mert tudom én, hogy nem egyszerű kitalálni, mégis mit...
Szigeti hétvége A hétvége péntek délutánnal indul, mikor is már 4 körül tömeg van a kapuk előtt, a bejutás hosszú percekig tart. Rövid, de viharos péntek, üres szombat, esős vasárnap - pár szóban ennyi volt a szigeti hétvégénk. Persze voltak koncertek is, kósza zené...
Mivel zárjuk? – Sziget, 5. nap Gonosz dolog volt a szervezőktől ennyi jó dolgot az utolsó napra tenni, ráadásul majdnem mindent egy időben. Színpadok közti sprint és döntésképtelenség, hajrá! 16:30-kor már Danko Jones a Nagyszínpadon. Iszonyat jó rockdiszkót csinálnak ők, szerint...