Egy darabig nem borozunk többet a gangon…

Kicsit fura ezt éppen április elsején kijelenteni, de véget érhetnek a találgatások, a Kispál és a Borz ad búcsúkoncertet idén, a Sziget mínusz egyedik napján, augusztus 9-én. A huszonhárom éve együtt zenélő együttes úgy döntött, ha beláthatatlan időre is, de most kicsit abbahagyja.

A zenekar tagjai elmondták, hogy a lehetőség már egy ideje megfogalmazódott bennük, de hagytak maguknak egy kis időt arra, hogy véglegessé tegyék. Úgy érzik, hogy most külön utakon jobban meg tudják valósítani azt, amit szeretnének, hiszen a Kispálban az utóbbi időben már csak pár szám erejéig ment a közös alkotás. És amíg így vannak ezzel, egy nagyszabású “búcsúkoncerttel” köszönnek el közönségüktől, amire a Sziget Fesztivált találták a legmegfelelőbbnek , hiszen a kezdetektől felléptek itt, és váltak igazi “nagyszínpados” zenekarrá.

Lovasi András a sírós búcsú helyett olyan koncertet szeretne, ami a zenekar egyik legjobbja lehet. Ezért meg is tesznek majd mindent, vendégfellépőket hívnak, korszakok szerint változnak majd a díszletek. De ahogy az a Kispálra eddig se volt jellemző, eltekintenek a “parasztvakítástól”, meg a tüzijátéktól. A fellépésről terveznek DVD-t is, valamint hozzá egy cd-t, amin az elmúlt 6 év lemezen meg nem jelent dalai lesznek majd, és pár új szerzemény is. Olyan dalok, amik Lovasi szerint igazán remekre sikerültek, csak album nem lett belőlük.

A Kispál és a Borz, nem akar olyan magyar zenekar lenni, aki egy idő után majd a huszadik búcsúkoncertjét adja. Azt mondják, ha úgy érzik, megint szívesen zenélnének együtt, akkor újra elkezdenek majd koncertezni. Rendesen, ahogy azt eddig is tették. Még ha 10 év múlva lesz is.

„Jó érzés, hogy a hazai zenei élet legfontosabb zenekarai olyan kiemelt eseménynek tekintik a Szigetet, hogy jeles koncertjeiket ide tervezik” – nyilatkozta Gerendai Károly a Sziget főszervezője, utalva, hogy korábban az Illés zenekar, az LGT és a Tankcsapda is tartott a Szigeten nagyszabású koncertet. „A Kispál az egyik nagy kedvencem, megalakulásuk óta nyomon követem munkásságukat” – váltott személyesre Gerendai, hozzátéve, hogy egyik szeme nevet, hogy ez a koncert a Szigeteten lesz, a másik viszont sír, hogy ezzel a koncerttel lezárul egy korszak.

A búcsúkoncertre az ottalvós sziget-bérletesek ingyen jöhetnek majd, amúgy erre a napra egy félárú, azaz 6000 forintos napijegy lesz érvényes.

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Kispál és a Borz középső életmű orfűi dvd-vel – karácsonyra gyűjtőkn... Mostanában nagyon divatos, hogy különböző zenei oldalakon megjelennek a tíz legjobb tavaszi-nyári, négy fal közötti vagy kertiparti siratós-mulatós very best of-ok, de szinte egyikből sem hiányozhat a Kispál és a Borz egy-egy száma. Hogy ez miért leh...
Szigeti hétköznapok A szerdai nappal végre pozitívba fordult a Sziget, kinyitott minden hely, benépesült minden zug, mi pedig beleestünk a hét két legjobb koncertjébe. Az elsőbe véletlenül, a másodikba tervezetten. A Nagyszínpad felé akkor kezdtük el szedni a lábunkat,...
Orfűi ráhangolódás-tanoda – Kispál SA Borz Ül albumának átteki... Folytatjuk Fishing on Orfű felkészítőnket kezdő és halódó kispálosok számára. Akik elsősorban koncertekről ismerik az Ült, azok a lemez újrahallgatása után úgy kapaszkodhatnak, mint macska az csúszós ereszen. Nem könnyű mindig elsőre felismerni ezeke...
 • Ismeretlen_77710

  Akkor gondolom a már jó pár éve ígérgetett legjobb kispál albumot se kapjuk meg…

 • Ismeretlen_53615

  azért mondjuk kár, mert kiváncsi lettem volna az uccsóra.
  egyébként pedig rip. 16 évesen, 30 másik ember társaságában láttam őket életember először a szegedi rockklubban.

 • Lam

  Igazából sajnálom, akármennyire is nem hallgattam, szeretem a Kispált, emlékszem az első lemez mennyire hülye zene volt, mennyire nem gondoltuk, h ezzel bármit lehet csinálni. Ugyanakkor igazuk is van, minek erőlködjenek.

 • Ismeretlen_15076

  Neee… Ugye ez csak Áprilisi tréfa?
  Annak jó volt, de mostmár jöhet a rácáfolás.
  Évente sajnos csak pár kispál koncertre tudtam eddig elmenni, de mindegyikről úgy jöttem el mindig is, hogy “jövőre az összesen ott leszek”… Minden szempontból egy Kispál koncert a kedvencem hosszú évek óta, legyen az akármilyen rendezvény. Egy ilyen koncert hoz ki belőlem mindent, amit ki kell (legfőképpen az utolsó csepp hangomat), és akkor most azt mondják, hogy nem lesz több ilyen?!?!?!
  Naneee… Hogyan fogom kiengedni a semmi mással nem szabaduló fáradt gőzt a rendszerből?! Neeeee….

 • Sajnálatos.
  Nagyszerü a Kispál, sajnálom hogy ilyen van, de ha ilyen van, akkor ilyen van.

 • Lora

  ezt nem hiszem el:(

 • G

  Szép volt fiúk!
  Köszönünk mindent!

 • Ismeretlen_72409

  a Kispál azon kevés dolgok egyike volt az életemben, amiket állandónak hittem. persze ez hülyeség, miért lettek volna állandóak, miért ne oszolhatnának fel, de ez valahogy sosem jutott eszembe.

 • NIka

  Az utóbbi időben észrevettem, hogy a Kiscsillag többet koncertezik, de erre mégsem számítottam. Nagyon sajnálom őket, azt nem tudom, hány koncertjükön voltam, de azt igen, hogy sosem okoztak nekem csalódást. Számomra mindig elsők maradnak, az biztos. Köszi fiúk!

 • Ismeretlen_72212

  a főoldalon szándékosan szerepel Kiscsillag-kép a cikk mellett?

 • Ismeretlen_1975

  Szerinted?

 • Ismeretlen_72212

  úúú, ne kérdezz léci ilyen választósat, mert ráparázok simán;D!