A “Magic Boys” és Jamelia a SZIN-en

Szegeden forgatott Koltai Róbert új filmjének stábja. A „Magic Boys” címet viselő angol-magyar-kanadai koprodukciós vígjáték több külföldi sztárt is elrepített a dél-alföldi városba: többek között Jamelia, Michael Madsen (akit a Tarantino-filmekből jól ismerhetünk), Vinnie Jones (a Guy Ritche-filmek rosszfiúja) és Tamer Hassan is a megyeszékhelyen fog eltölteni pár hetet. Előzetesen már statisztákat válogattak a filmhez Szegeden, ahol „londoni jeleneteket” is rögzítenek, de a város saját nevével is szerepelni fog kapni a vásznon.

Több szegedi helyszíne is van az új Koltai-filmnek: az Anna fürdő, a Szegedi Nemzeti Színház, a Sing-Sing és a Partfürdő, mely augusztus végén Szegedi Ifjúsági Napoknak adott otthon. A SZIN-en több helyen is felhívás várta a fesztiválozókat augusztus 28-án: aki szeretne feltűnni a vásznon, vagy csak szimplán kíváncsi a forgatásra, Macy Gray koncertje után ne hagyja el a Nagyszínpad területét. A film zárójelenetét vették fel a rendezvény 2. napján, s a brit énekesnő, Jamelia mellett két magyar színészünk, Pindroch Csaba és Szabó Győző is feltűntek a SZINpadon.. mint chippendale-táncosok.

A meghirdetett időponthoz képest csúsztak, de a várakozástól hosszúnak tűnő percek megfelelő alkalmat biztosítottak arra Szabó Győzőnek, hogy tánclépéseit párszor átismételhesse. (A sármos színész arckifejezése és folyamatos gyakorlása elárulta, mennyire izgult a forgatás előtt. Vele ellentétben Pindroch Csaba ősi nyugalommal állt a színpad túlsó végén, s derűsen beszélgetett a táncos lányokkal.)

Önmagukban is mulatságosak voltak magyar színészeink, nem maradtak észrevétlenek a színpad rejtettebb zugaiban sem: Győző kék, Csaba rózsaszín flitteres csillogó ruciban s cowboykalapban virított.

Koltai Róbert „nyitotta meg” a forgatást: arra kérte a közönséget, hogy szeressék a filmet, s a fesztiválozók segítségével elénekelte a „Nagy utazás” című dalt. A gesztust a lelkes közönség hatalmas tapssal jutalmazta.

Végül felálltak a kamerák, elkészültek a sminkek (még egy utolsó javítás Győző homlokán), s felbukkant a várva várt popénekes, Jamelia is, akit hatalmas éljenzéssel fogadtak a fesztiválozók. A nálunk debütáló főcímdalt Hrutka Róbert és az énekesnő szerezték. A jelenetet apránként építették fel: az első felvételeknél csak a Jamelia és a táncosok voltak a színpadon, később azonban a Szabó-Pindroch párost is szó szerint „behúzták” a lányok a kamerák elé, akik erotikusnak nem mondható táncot lejtettek a jamaicai származású énekesnő körül. Egy röpke óra alatt kb. hatszor nézhettük végig a produkciót.

Hajnali kettőkör a színészek még rendületlenül vették fel a jeleneteket, a forgatás órákig tartott, s a lelkesedés a közönség soraiban alábbhagyott. Másfél órával a kezdés után már kevesen figyelték az eseményeket: az első sorokban álltak, akik valóban kitartottak, de a kíváncsisodók többsége elhagyta a területet (bevallom, én is az utóbbiak közt voltam).

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Kifulladásig – SZIN, második nap A fesztblognál soha nem másnapos senki, csak nagyon fáradt, de azért olvasmányélményeinkből mi is tudjuk, hogy egy fesztiválon nagyjából ilyentájt kezd elviselhetetlen, hasogató fejfájássá transzformálódni az előző napok enyhe émelygése. Ettől függet...
I’ll be back to you – Amber Smith a SZIN-en A tegnapi Amber Smith-koncert közönségének nagy része valószínűleg hosszú-hosszú ideig nem látja majd a zenekart élőben, olyanból viszont meglehetősen kevés akadt, aki még nem látta őket. A közelgő Tankcsapda miatt nem mondhatni, hogy színültig megte...
Gyere SZIN-re, mer jó Egy punk reklám, mint pl. Johnny Rottené, a Country Life Butternek, nagyjából ennyi. Vedd meg, mer jó. Nem azért mondom, mert magam is szegedi vagyok, és annak idején majdnem fel is léptem a SZIN újraindulásakor a 90-es években, hanem mer tényleg jó....