A “Magic Boys” és Jamelia a SZIN-en

Szegeden forgatott Koltai Róbert új filmjének stábja. A „Magic Boys” címet viselő angol-magyar-kanadai koprodukciós vígjáték több külföldi sztárt is elrepített a dél-alföldi városba: többek között Jamelia, Michael Madsen (akit a Tarantino-filmekből jól ismerhetünk), Vinnie Jones (a Guy Ritche-filmek rosszfiúja) és Tamer Hassan is a megyeszékhelyen fog eltölteni pár hetet. Előzetesen már statisztákat válogattak a filmhez Szegeden, ahol „londoni jeleneteket” is rögzítenek, de a város saját nevével is szerepelni fog kapni a vásznon.

Több szegedi helyszíne is van az új Koltai-filmnek: az Anna fürdő, a Szegedi Nemzeti Színház, a Sing-Sing és a Partfürdő, mely augusztus végén Szegedi Ifjúsági Napoknak adott otthon. A SZIN-en több helyen is felhívás várta a fesztiválozókat augusztus 28-án: aki szeretne feltűnni a vásznon, vagy csak szimplán kíváncsi a forgatásra, Macy Gray koncertje után ne hagyja el a Nagyszínpad területét. A film zárójelenetét vették fel a rendezvény 2. napján, s a brit énekesnő, Jamelia mellett két magyar színészünk, Pindroch Csaba és Szabó Győző is feltűntek a SZINpadon.. mint chippendale-táncosok.

A meghirdetett időponthoz képest csúsztak, de a várakozástól hosszúnak tűnő percek megfelelő alkalmat biztosítottak arra Szabó Győzőnek, hogy tánclépéseit párszor átismételhesse. (A sármos színész arckifejezése és folyamatos gyakorlása elárulta, mennyire izgult a forgatás előtt. Vele ellentétben Pindroch Csaba ősi nyugalommal állt a színpad túlsó végén, s derűsen beszélgetett a táncos lányokkal.)

Önmagukban is mulatságosak voltak magyar színészeink, nem maradtak észrevétlenek a színpad rejtettebb zugaiban sem: Győző kék, Csaba rózsaszín flitteres csillogó ruciban s cowboykalapban virított.

Koltai Róbert „nyitotta meg” a forgatást: arra kérte a közönséget, hogy szeressék a filmet, s a fesztiválozók segítségével elénekelte a „Nagy utazás” című dalt. A gesztust a lelkes közönség hatalmas tapssal jutalmazta.

Végül felálltak a kamerák, elkészültek a sminkek (még egy utolsó javítás Győző homlokán), s felbukkant a várva várt popénekes, Jamelia is, akit hatalmas éljenzéssel fogadtak a fesztiválozók. A nálunk debütáló főcímdalt Hrutka Róbert és az énekesnő szerezték. A jelenetet apránként építették fel: az első felvételeknél csak a Jamelia és a táncosok voltak a színpadon, később azonban a Szabó-Pindroch párost is szó szerint „behúzták” a lányok a kamerák elé, akik erotikusnak nem mondható táncot lejtettek a jamaicai származású énekesnő körül. Egy röpke óra alatt kb. hatszor nézhettük végig a produkciót.

Hajnali kettőkör a színészek még rendületlenül vették fel a jeleneteket, a forgatás órákig tartott, s a lelkesedés a közönség soraiban alábbhagyott. Másfél órával a kezdés után már kevesen figyelték az eseményeket: az első sorokban álltak, akik valóban kitartottak, de a kíváncsisodók többsége elhagyta a területet (bevallom, én is az utóbbiak közt voltam).

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Ti is vúctok? Woodstock-emléknappal kezd a SZIN "Büdös hippik, utálom őket. Különösen Kenny-t", mondaná Cartman, talán épp ezért nem ő a SZIN mínusz egyedik napjának fővédnöke, mert ott bizony Woodstock-emlékezés lesz, és valószínűleg senki nem  nyomja majd be a Slayert. Aki még mindig a 60-as, 70...
I’ll be back to you – Amber Smith a SZIN-en A tegnapi Amber Smith-koncert közönségének nagy része valószínűleg hosszú-hosszú ideig nem látja majd a zenekart élőben, olyanból viszont meglehetősen kevés akadt, aki még nem látta őket. A közelgő Tankcsapda miatt nem mondhatni, hogy színültig megte...
Punk péntek: ide-oda a SZIN-en (II. rész: sötétben) "Igyá sört!", mondta gyerekkori emlékképemben az eszméletlenül heverő punknak egy másik punk, én pedig azóta igyekszem ezt a jó tanácsot gyakorlatilag az egész életre alkalmazni. Mert az kétségtelen, hogy a fesztiválozás nem csak, de még nem is elsős...